پژوهشگران برای انجام این مطالعه، برگهای درخت بهلیمو را در فصل بهار از استان گلستان جمعآوری کردند و پس از جدا کردن قسمتهای زاید، برگها را خشک کردند.برای انجام این مطالعه با استفاده از برگ آسیابشده بهلیمو، عصارههای آبی، اتانولی و استونی برگها استخراج شدند و اثر آنها بر چهار نوع باکتری، هم در شرایط آزمایشگاهی و هم بر روی موشهای آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت.بررسیهای این مطالعه نشان داد که در شرایط آزمایشگاهی و محیط کشت، با افزایش غلظت عصارههای گیاهی اثر ضد میکروبی عصارههای اتانولی، استونی و الکلی افزایش مییابد. در این بررسی مشخص شد که اثر ضد میکروبی عصارههای اتانولی و استونی بسیار بیشتر از عصاره آبی است.برای بررسی تاثیر عصارههای مختلف برگ بر موشهای آزمایشگاهی نیز ۴۸ موش آزمایشگاهی در چهار دسته ۱۲ تایی قرار گرفتند و هر گروه با یک نوع باکتری آلوده شدند. پس از یک روز نیز با تزریق عصارههای مختلف از گیاه بهلیمو، تاثیر این گیاه در از بین بردن عفونت مورد بررسی قرار گرفت.این بررسی نشان داد که عصارههای استونی و اتانولی به لیمو در موشها اثر ضد میکروبی بیشتری نسبت به عصاره آبی بهلیمو دارند. پژوهشگران مشاهده کردند که باکتری بروسلاملی تنسیس کمترین حساسیت و باکتری استرپتوکوکوس پیوژنز بیشترین حساسیت را به عصارههای مختلف به لیمو دارند.
پژوهشگران در خصوص نتایج بهدستآمده از این مطالعه میگویند: «در مجموع نتایج این بررسی نشان داد که عصارههای آبی، اتانولی و استونی استخراج شده از گیاه دارویی بهلیمو در شرایط In vitro و In vivo دارای فعالیت ضد میکروبی و باکتریکشی علیه باکتریهای استرپتوکوک پیوژن، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، کلبسلا پنومونیه و بروسلا ملی تنسیس هستند».یافتههای این مطالعه پاییز سال جاری به صورت مقاله علمی پژوهشی با عنوان «بررسی اثر ضد میکروبی عصارههای برگ گیاه بهلیمو بر باکتریهای استرپتوکوکوس پیوژن، استافیلوکوکوس اپیدرمایدیس، کلبسلا پنومونیه و بروسلا ملی تنسیس در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی» در فصلنامه علمی پژوهشی فیزیولوژی و تکوین جانوری، منتشر شده است.