سرهنگ علیرضا طاهری افزود: در سه سال اخیر در قالب ۱۳۸ پرونده از تصرف ۶۵۶ هکتار از عرصههای طبیعی استان جلوگیری و یک هزار و ۲۱۲ پرونده تخریب و تصرف در این خطه تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد : ۷۲۳ فقره حکم قضایی برای ۲ هزار و ۷۲ هکتار از اراضی ملی طی سه سال اخیر در این استان اجرا شده است.
به گفته وی ۲ سال قبل ۲۷۰، پارسال ۳۶۸ و امسال ۸۵ فقره به ترتیب ۶۱۸، ۹۴۲ و ۵۱۲ هکتار از اراضی طبیعی استان اجرا شد.
وی با اشاره به اینکه اجرای احکام سبب رفع تصرف و زمینخواری میشود، خاطرنشان کرد:
رییس یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه این تعداد پرونده مربوط به پنج هزار ۲۲۳ هکتار از اراضی بود، گفت: مجموع طرحهای یگان حفاظت در این مدت افزون بر ۷.۵ میلیارد تومان بوده است.
طاهری تاکید کرد: قانون شکنانی برای زمینخواری و تصرف عرصههای طبیعی اقدام میکنند مطلع باشند که یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تمامی این موارد با رصد کرده و اجازه ادامه فعالیت آنان را نمیدهد.
نگاهی به وضعیت استان اصفهان از حیث عرصههای طبیعی حاکیست که این خطه به مرکزیت شهرستان اصفهان با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگلهای استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار پراکنده است و سرانه جنگل درکمتر از ۰.۱ هکتار است اما با وجود سطح به نسبت کم از تنوع گونهای خوبی (۳۵ گونه درختی ودرختچه ای) برخوردار است.
این استان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل میشود و بقیه مناطق استان جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی است.
این استان واقع در مرکز کشور دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل داده که به طور عمده در بخشهای شمالی و شرقی آن پراکنده است.
انتهای پیام/