خیرالله خادمی در حاشیه بازدید از مسیر ریلی رشت – کاسپین در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: این مسیر از مسیرهای اولویتدار وزارت راه و شهرسازی در بخش توسعه ریلی کشور بود که در ادامه مسیر ریلی قزوین – رشت در حال احداث است.
وی افزود: هدف این پروژه اتصال مسیر ریلی کشور به ساحل دریای خزر است و به این ترتیب اتصال کریدور شمال – جنوب از دریای جنوب به دریای شمال را در آینده داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مسیر ریلی رشت – کاسپین ۳۷ کیلومتر است که عملیات اجرای آن در دست اقدام بوده و خوشبختانه تا شش کیلومتر ریلگذاری شده و ۳۱ کیلومتر در حال عملیات زیرسازی است.
خادمی، با بیان اینکه طبق برنامه زمان بندی شده مسیر ریلی رشت – کاسپین در اوایل سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری خواهد رسید، تصریح کرد: این نوید را برای مردم کشور داریم به زودی دریای جنوب به دریای شمال متصل می شود.
وی با تایکد بر لزوم تکمیل کریدور شمال – جنوب در قطعه گیلان، عنوان کرد: با این اتصال می توانیم در حوزه ترانزیت به سمت روسیه و مناطق شمالی آسیا و سپس اروپا فعال شویم.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور اضافه کرد: تاکنون حدود ۳۲۰ میلیارد تومان از محل منابع اعتباری دولت برای این پروژه هزینه شده و ارزش به روز شده آن حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.
خادمی یادآور شد: برای تکمیل باقی مانده پروژه خط ریلی رشت – کاسپین حدود ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر باید هزینه کنیم تا بتوانیم پروژه را به اتمام برسانیم.
وی پیشرفت فیزیکی زیرساخت پروژه مذکور را ۶۰ درصد دانست و تاکید کرد: یکی از مشکلات اصلی اجرای این پروژه تامین مصالح زیرساختی از سوی پیمانکار است که امیدواریم با برنامه ریزی های صورت گرفته کار به اتمام برسد.
معاون وزبر راه و شهرسازی، درخصوص تاثیر اتصال راه آهن رشت – کاسپین و در نهایت تکمیل کریدور شمال به جنوب بر اقتصاد کشور و استان، یادآور شد: برای تکمیل کریدور شمال – جنوب باید خط ریلی رشت را به آستارا برسانیم تا از آنجا به جمهوری آذربایجان و سپس روسیه و اروپا متصل شویم.
وی با اشاره به مزیت های اتصال جنوب به شمال کشور با خط ترانزیتی، ادامه داد: برای اینکه بتوانیم بهره برداری خوبی از مسیر ریلی قزوین – رشت به عنوان یکی از مهمترین مسیرهای ریلی کشور داشته باشیم، باید در تکمیل خط ریلی رشت – انزلی – آستارا مصمم باشیم.
انتهای پیام