روحالله استیری، مدیر کل دفتر توسعه کسبوکار بینالمللی مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامههای این مرکز برای توسعه کسبوکار بینالمللی شرکتهای خلاق گفت: از دو سال پیش برای شرکتهای خلاق برنامههایی در نظر گرفته شد. بر همین اساس اخیرا نیز طبق توافق با ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق، در تلاشیم تا توان صادراتی این شرکتها را تقویت کنیم.
وی افزود: این کار همچنان ادامه دارد و این خدمات بر مبنای ۱۷ دستورالعمل حمایتی توسط مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از طریق کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری و صندوق توسعه صادرات ارائه میشود. این حمایتها در حوزه توانمندسازی صادراتی، تبلیغات و بازاریابی، توسعه بازار و ورود به بازارهای جدید به شرکتهای خلاق ارائه میشود.
استیری ادامه داد: درگاه حمایتی مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت به روی شرکتهای این حوزه باز میشود. ما در ۳ بخش از آنها حمایت میکنیم. تقویت توان صادراتی یکی از این حمایتها است که شرکتها میتوانند برای توسعه ابزارهای تبلیغاتی خود از کمک های بلاعوض مرکز استفاده کنند.
ارائه سرویسهای رایگان مشاوره صادراتی
مدیر کل دفتر توسعه کسبوکار بینالمللی مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان کرد: اخذ استانداردهای صادراتی که خود ابزاری رقابتی برای ورود به بازار بینالملل است نیز درکنار سایر خدمات همچون حمایت برای شرکت در دورههای آموزشی بازرگانی بینالمللی و انتقال فناوری و انجام مطالعات و تحقیقات بازاریابی توسط مرکز ارائه میشود.
وی افزود: کمک هزینه حضور در این برنامه ها توسط کریدور توسعه صادرات و تبادل فناوری ارائه میشود. در این کریدور شبکهای از مشاوران خبره حوزه بازرگانی بینالملل ایجاد شده است که شرکتهای خلاق میتوانند از این شبکه، سرویسهای رایگان مشاوره را به صورت حضوری یا آنلاین دریافت کنند.
استیری حضور در نمایشگاههای بینالمللی و پاویون ایران را فرصت دیگری برای معرفی و ارائه توانمندی ها و توسعه فعالیتهای صادراتی این شرکتها دانست و بیان کرد: حضور در نمایشگاههای جهانی و شرکت در نشستهای تجاری و فناوری هم فرصت دیگری است که مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرایط حضور این شرکتها در آنها را تسهیل کرده است.
مدیر کل دفتر توسعه کسبوکار بینالمللی مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: بخش کوچکی از هزینه حضور در این رویدادها به عهده شرکتها است و بخش اعظم آن مورد حمایت قرار میگیرد. این خدمات توسط شبکه کارگزاران و سرویسدهندگان همکار با ما ارائه میشود. در حال حاضر نیز یکصد شرکت سرویس دهنده با ما همکاری میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: امسال نیز مقرر است تا پایان سال دو نشست در کشورهای ارمنستان و سوریه برگزار شود که فرصت خوبی برای حضور شرکتهای خلاق به شمار میرود.
تامین مالی صادراتی شرکتهای خلاق توانمند
مدیر کل دفتر توسعه کسبوکار بینالملل مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره نحوه اطلاعرسانی این رویدادها، گفت: اخبار برگزاری نشستها معمولا از طریق وبسایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کانالهای تلگرامی و شبکه های اجتماعی اعلام میشود.
استیری در ادامه تاکید کرد: با توافقی که بین مرکز و ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق صورت گرفته است، از این به بعد تمام اطلاعرسانیها از طریق کانالهای تایید شده این ستاد نیز به شرکتهای این حوزه صورت میگیرد.
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وی همچنین بیان کرد: توسعه بازار شرکتهای خلاق با کمک شبکه کارگزاران برونمرزی و صادراتی نیز هموار شده است. شرکتها برای استفاده از تمهیدات آنها میتوانند کتابچه کارگزاران صادراتی را از وب سایت معاونت علمی یا مرکز تعاملات دانلود و با آنها ارتباط برقرار کنند. کارگزاران صادراتی در راستای ارائه کمکهای صادراتی به شرکتها نقش موثری ایفا میکنند. در صورت نیاز به تامین مالی صادراتی شرکتها مرکز یا صندوق توسعه صادرات طبق تمهیدات به آنها کمک خواهند کرد.
انتهای پیام