stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 231894
  • 12 بهمن 1399 - 12:36
2
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی:

۳ بنای تاریخی استان مرکزی امسال به بخش خصوصی واگذار میشود

۳ بنای تاریخی استان مرکزی امسال به بخش خصوصی واگذار میشود
مرکزی_ مدیرکل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی از واگذاری سه بنای تاریخی به بخش خصوصی در سال جاری خبر داد.
قلم | qalamna.ir :

مصطفی مرزبان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار قلم در اراک، گفت: امسال در قالب ماده ۲۷ جهت واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی ۳ بنای تاریخی شامل کاروانسرای دولت آباد اراک، امارت امیر مفخم خمین و منزل میرزا حسن آشتیانی آشتیان از طریق برگزاری مزایده به بخش خصوصی که صلاحیت لازم را داشته باشد جهت نگهداری و با حفظ کاربری که معمولا پذیرایی و اقامتی است واگذار خواهد شد.

وی افزود: در سال ۹۹ کاروانسرای خشکرود، آسیاب جفتی آشتیان، حمام مامونیه زرندیه و کاروانسرای مشهد میقان مرمت میشود و حمام مامونیه جهت ایجاد بازارچه صنایع دستی و فروش محصولات بومی استفاده خواهد شد.

مرزبان با بیان اینکه بناهای تاریخی در دستور کار سازمان میراث فرهنگی قرار میگیرد که ارزش معماری و قدمت تاریخی داشته باشد و مالک راضی باشد، اظهار کرد: استان مرکزی بیش از ۲۰ هزار بنای تاریخی دارد که از این تعداد ۹۰۰ بنا در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است که ۱۳ کاروانسرا جز این آثار است و امیدواریم بتوانیم از کاروانسراها با حفظ کاربری بعد از واگذاری رونق گردشگری، کسب و کار و اشتغال را در استان شاهد باشیم.

مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: در استان مرکزی حدود ۲۰ کاروانسرا وجود دارد که از این تعداد ۱۳ کاروانسرا ثبت فهرست آثار ملی کشور شده است.

وی ابراز کرد: این ۱۳ کاروانسرا مالکیت خصوصی دارند، عموما کاربری آنها اقامتی و پذیرایی است و یا در تملک میراث فرهنگی یا اوقافی و یا عام المنفعه هستند.

مرزبان افزود: سیاست وزارت میراث فرهنگی بر حفظ کاروانسراها و جلوگیری از تخریب آنها است، لذا در قالب ماده ۲۷ به بخش خصوصی واگذار میشوند تا سرمایه گذار با حفظ کاربری مثل بوم گردی، مجتمع اقامتی و گردشگری و پذیرایی نسبت به حفظ و نگهداری این بناها اقدام کند.

مرزبان قدیمی ترین کاروانسراها را حمزه آباد و حاجی آباد در زرندیه برشمرد و گفت: مهمترین کاروانسراها بواسطه قرار گرفتن در مسیر راه به دوره ایلخانی برمیگردد و در ساوه و زرندیه است و به لحاظ وسعت نیز به دوره صفویه برمیگردد و در خشکرود است.

مدیر کل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی ادامه داد: به لحاظ سیر تحول معماری نیز باغ شیخ مربوط به دوره قاجار در روستای باغ شیخ است.

وی یادآور شد: در سالهای اخیر با وجود سرمایه گذار و حفظ بنا، دو کاروانسرا به مرحله واگذاری رسیده است، یک مورد در سال ۹۷ دو دهک دلیجان و یک مورد نیز در سال ۹۹ ورده زرندیه میباشد که با هدف مرمت، نگهداری و حفظ کاربری گردشگری به بخش خصوصی واگذار شده است.

هشتگ: , , , , , , , , ,
  • منبع : خبرنگار

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.