stat counter
تاریخ : جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Friday, 10 May , 2024
  • کد خبر : 23535
  • 20 دی 1394 - 8:27
1

تصاویر فضایی از جنب و جوش زمین در ۲۰۱۵

گاهی اوقات بهتر است برای دیدن رویدادهای سیاره‌ای و دستیابی به چشم‌اندازی از آن‌ها، از آسمان به آن‌ها نگاه کرد.

قلم | qalamna.ir :

در این گزارش، گزیده‌ای ازتصاویر ماهواره‌ای و هوایی توسط رصدخانه زمین ناسا به نمایش گذاشته شده که برخی از چشمگیرترین تغییراتی که زمین را در سال گذشته شکل داده‌اند، از آتش‌سوزی جنگلها تا آب شدن برف و یخ قطب و تولد جزایر اقیانوسی جدید را در بر می‌گیرند.

 

 

 

شکل‌گیری رودخانه‌های بزرگ روی صفحه یخی گرینلند

 

 

 

 

شکل‌گیری رودخانه‌های بزرگ بر روی صفحه یخی گرین‌لند

 

 

این تصویر فضایی که در ماه ژوئیه ثبت شده، رودخانه بزرگ و با جریان سریع بر روی صفحه یخی گرینلند را به نمایش می‌گذارد که بطور ناگهانی در یک گودال ظاهرا بی‌انتها در یخ می‌ریزند. شبکه متغیر جریانات و رودخانه‌هایی که در تابستان شکل گرفته‌اند، می‌توانند آب را از سطح یخ به اقیانوس منتقل کرده و به تدریج حجم یخ را از بین ببرند. تحقیقات اخیر نشان داده که صفحه یخی گرینلند که از تعدادی از بزرگترین یخچالهای زمین تشکیل شده، بطور ثابت در تابستان حجم خود را از دست می‌دهد و این میزان بیشتر از یخی است که در زمستان به آن افزوده می‌شود.

 

 

 

 

اندونزی در محاصره آتش‌سوزی‌های ساخت دست بشر

 

 

 

 

 

اندونزی در محاصره آتش‌سوزی‌های ساخت دست بشر

 

 

تصویر ماهواره‌ای ناسا در ماه سپتامبر مقادیر عظیمی از دود ناشی از آتش‌سوزی غیر قابل مهار را نشان می‌دهد که شهر سوماترای اندونزی را در بر گرفته‌اند. سال ۲۰۱۵ سالی رکوردساز برای اندونزی از نظر آتش‌سوزی بود و دهها هزار آتش‌سوزی عظیم، ابرهایی از ذرات معلق و گازهای سمی را در منطقه منتشر کردند.

 

 

 

 

 

شهری که دفن شد

 

 

 

 

 

 

شهری که دفن شد

 

 

دهکده لانگ‌تانگ در نپال که در کنار مسیر مشهور کوهپیمایی در نزدیکی پایگاه کوهستان لانگ‌تانگ قرار داشت، در بهار بطور کامل زیر بهمن دفن شد. یخ و سنگ کوهستان در اثر زلزله عظیمی که مرکز نپال را در اواخر آوریل ۲۰۱۵ لرزانده بود، شل شده بودند.

 

 

 

 

تولد یک جزیره

 

 

 

 

 

 

 

تولد یک جزیره

 

 

دو سال پیش یک جزیره آتش‌فشانی جدید در میان آب‌های غرب اقیانوس اطلس در فاصله ۹۶۵ کیلومتری توکیو و نزدیکی یک جزیره آتش‌فشانی دیگر موسوم به نیشینوشیما متولد شد. طی دو سال گذشته، این جزیره جدید به سرعت رشد کرد و همسایه خود را نیز بلعید. این جزیره ادغامی که نیشینوشیما خوانده می‌شود اکنون ۱۲ برابر اندازه اولیه‌اش است.

 

 

 

 

ورود فاضلاب معدنی سمی به درون روخانه برزیل

 

 

 

 

 

 

 

ورود فاضلاب معدنی سمی به درون روخانه برزیل

 

 

در پنج نوامبر ۲۰۱۵، سد یک حوضچه مواد زائد در یک معدن آهن در جنوب غرب برزیل شکست و با وارد کردن آب و رسوب آلوده شده با زباله‌های سمی معدن در رودخانه ریو دوسی، نزدیک به ۱۶ میلیارد گالن ماده آلوده را در رودخانه منتشر کرد. این آب آلوده در تصویر ماهواره‌ای به رنگ قرمز دیده می‌شود زیرا مملو از آهن اکسید شده و سایر فلزات است.

 

 

 

 

 

خشکسالی شدید غرب آمریکا

 

 

 

 

 

 

 

خشکسالی شدید غرب آمریکا

 

 

تصاویر ماهواره‌ای (چپ)‌ نشانگر توده‌های برف در سیرا نوادا در سال مرطوب ۲۰۱۱ است. رودخانه‌ها، مخازن و آبهای زمینی بر ذوب شدن توده برف برای بازپرسازی خود تکیه دارند، بویژه زمانی که خشکسالی شدید در کالیفرنیا و سایر ایالتهای غربی رخ می‌دهد. در مارس ۲۰۱۵، نزدیک به یک سوم ایستگاههای نظارتی در سیرا نوادا کمترین میزان برف را گزارش کردند و برخی نواحی برای نخستین بار هیچ گزارشی از وجود برف ارائه نکردند.

 

 

 

 

 

نخستین هشدار قرمز چین برای آلودگی هوا

 

 

 

 

 

نخستین هشدار قرمز چین برای آلودگی هوا

 

 

با گردهمایی رهبران جهان در پاریس برای نشست آب‌وهوای سازمان ملل، ساکنان پکن و سایر شهرهای شرق چین با شدیدترین آلودگی هوای تجربه شده تا آن زمان روبرو بودند که در تصویر ماهواره‌ای ثبت شده در ۳۰ نوامبر (۹‌ آذر) قابل مشاهده است. تقریبا یک هفته بعد، پکن نخستین هشدار قرمز خود را برای سطوح خطرناک که ناشی از آلودگی که در تصویر به شکل قهوه ای و زرد رنگ نمایش داده شده، منتشر و محدودیت‌های شدیدی را بر روی فعالیت‌های روزانه ساکنان پایتخت اعمال کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بارش تاریخی باران در هند پس از فصل سخت باران‌های موسمی

 

 

 

 

 

 

 

 

بارش تاریخی باران در هند پس از فصل سخت باران‌های موسمی

 

 

در اوایل ماه دسامبر، شهر چنای در هند طی ۲۴ ساعت چنان بارندگی را تجربه کرد که از سال ۱۹۰۱ تاکنون به خود ندیده بود. درخشانترین نقاط در تصویر ماهواره‌ای ناسا مناطقی را نشان می‌دهد که طی یک دوره ۴۸ ساعته با میزان بارندگی ۴۰ سانتیمتر یا بیشتر روبرو شده بودند. این سیل به دنبال یک ماه بارش مداوم باران‌های موسمی بود که بالاتر از میزان عادی منطقه بود و این الگو با گرم شدن رکوردزن دریاها و تاثیرات از راه دور چرخه آب‌وهوایی ال‌نینو در سال ۲۰۱۵ تشدید شد.

 

 

انتهای پیام

 

هشتگ:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.