ابوالحسن خلیلی در گفتوگو با اظهار کرد: در بین شرکتهای تولیدکننده روغن تنها یک شرکت (لادن) وجود دارد که سرمایهگذار آن یک عرب مقیم عربستان است اما بیش از ۹۰ درصد پرسنل و کارمندانش ایرانی هستند و این شرکت در ایران فعالیت میکند.
وی با بیان این که این شرکت۳۰ درصد سهم بازار روغن را در کشور دارد، گفت: تعیین تکلیف برای ادامه فعالیت این شرکت، در حیطه اختیارات انجمن روغن نباتی نیست و اگر در شرایطی که روابط دیپلماتیک ایران و عربستان قطع شده است تصمیمگیری در این زمینه به عهده مسئولان دولتی است.
دبیر انجمن روغن نباتی ادامه داد: در زمینه تامین روغن خام مورد نیاز کشور هیچ تاجر عربی وجود ندارد و کشورهای عربی نقشی در تامین این ماده اولیه برای ایران ندارند.
خلیلی اظهار کرد: با توجه به اینکه پس از توافقنامه ژنو تسهیلات برای واردات و تامین ماده اولیهای مانند روغن گرفته شده و از آن به بعد تامین روغن خام از طریق کشورهای مبدأ به تولیدکننده گرفته شد و نقل و انتقالات مالی نیز از آن زمان بدون مشکل انجام میشد، به نظر نمیرسد اجرای برجام تاثیر چندانی روی بازار و قیمت روغن بگذارد، چرا که بیش از ۸۵ درصد قیمت تمام شده روغن خوراکی به روغن خام وابسته است.
وی افزود: مابقی سهم قیمت تمام شده روغن به دیگر تجهیزات و نیازمندیهای کارخانههای تولیدکننده روغن برمیگردد؛ بهگونهای که پنج درصد آن سهم حقوق به کارمندان است و مابقی نیز به واردات مواد اولیه مورد نیاز کارخانههای تولیدکننده این محصول مانند افزودنیها بر میگردد که طبیعتا با اجرای برجام مراودات با کشورهای خارجی و اروپایی تعطیل میشود و میتواند قدری اثرگذار باشد.
دبیر انجمن روغن نباتی تصریح کرد: در حال حاضر نیز قیمت انواع روغن کمتر از هزینه تمام شده تولید این محصول در بازار عرضه میشود و افزایش قیمتی پیدا نکرده است.
در پی به شهادت رساندن شیخ باقرالنمر توسط آل سعود و بالا گرفتن احساسات مسلمانان جهان نسبت به این اقدام به خصوص شدت واکنش برخی هموطنانمان در برابر سفارت عربستان، این کشور هفته گذشته روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد.