قلم ، خبرنگار ایسنا با حضور در مقر اتحادیه جهانی کشتی گزارشی از مرکز کشتی جهان تهیه کرد.
وجود کارخانه معروف مواد غذایی و شکلات سازی Nestle (سال تاسیس ۱۸۶۷) از دیگر دلایل معروف شدن این شهر است؛ جایی که شکلات شیری برای اولین بار در سال ۱۸۷۵ در آنجا اختراع شد.
اما برای علاقهمندان به کشتی، شهر ووی معنی دیگری دارد چرا که مقر اتحادیه جهانی کشتی در آنجا واقع شده است. ووی شهری کوچک و خلوت در نزدیکی لوزان سوئیس است که البته از ژنو نیز به راحتی میتوان با یک قطار و گذراندن ۵ ایستگاه، به آنجا رسید.
این شهر ۱۹ هزار نفر جمعیت دارد که مقر اتحادیه جهانی کشتی در تپههای شمالی آن به نام کورسیر (Corsier) قرار دارد. در فاصله حدودا ۸۰۰ متری فدراسیون جهانی و در کوچههای باریک اطراف آن، قبرستانی وجود دارد که چارلی چاپلین و همسرش در آنجا آرام گرفتهاند. همچنین کمی پایینتر از مقر فدراسیون جهانی، کلیسای سنت مارتین واقع شده که جزو میراث فرهنگی سوئیس به شمار میرود.
در ضلع جنوبی ساختمان اتحادیه جهانی حیاطی زیبا و پوشیده از چمن سبز به چشم میخورد که در آنجا نیز تمامی نمادها و مجسمهها مربوط به کشتی است. در سمت غربی ساختمان اتحادیه جهانی نیز پارکی بزرگ و سرسبز دیده میشود و از آنجا دریاچه ژنو و شهر ووی چشمانداز بسیار زیبایی دارند که البته کوههای پوشیده از برف رشته کوه آلپ زیبایی منظره را دوچندان میکند.
وقتی به مقر فدراسیون جهانی میرسیم، از دور میشود آن را کاملا تشخیص داد چرا که نمادهایی از کشتی، از جمله بوایسار سایتیاف و آرمن نازاریان دو کشتیگیر افسانهای آزاد و فرنگی بر دیوارهی آن نقش بسته است و مونیتوری در وسط دیوار اصلی اتحادیه جهانی تعبیه شده که ۲۴ ساعته مسابقههای کشتی را پخش میکند.
وارد حیاط ورودی اتحادیه جهانی کشتی که میشویم، با ۳-۴ ساختمان مواجه میشویم که اکثر آنها به بخشهای اداری اتحادیه جهانی تعلق دارد و در قسمت غربی نیز خوابگاه مخصوص اتحادیه جهانی واقع شده است.
در طبقه اول ساختمان اتحادیه جهانی یک سالن نه چندان بزرگ اما بسیار زیبا و با طراحی دکوراسیون چوبی و قرون وسطایی وجود دارد که مخصوص جلسات نه چندان بزرگ است. راهرویی کوچک شما را به طبقه دوم میبرد؛ جایی که دفتر دبیرکل فدراسیون جهانی و البته اتاق نناد لالوویچ رییس اتحادیه جهانی در آنجا قرار دارد.
بر دیوارهای راهروها تمام آثار به چیزی جز کشتی مربوط نمیشود و در ویترینهای کوچک داخل سالن نیز نمادها و مجسمههایی مربوط به کشتی به چشم میخورد.
راهرویی کوچک شما را به دفتر لالوویچ میرساند؛ اتاقی که بسیار معمولی و در اندازهای متوسط است که هیچ نوع تجملاتی در آن دیده نمیشود. یک میز ساده به همراه کامپیوتر و برگهها و پوشههای زیاد میز کار لالوویچ را پوشانده است و البته بر روی دیوارها و در قفسه دکورها نیز نمونههایی از مجسمهها و هدایایی به چشم میخورد که به اتحادیه جهانی کشتی داده شده است، اما شاید تجملات این اتاق از دفتر بسیاری از مسئولان ورزشی ایران کمتر باشد.
بر خلاف تصورات که خیلیها فکر میکنند لالوویچ صربستانی وقت زیادی را در مقر اتحادیه جهانی نمیگذارد، او در بیشتر اوقات در شهر ووی مستقر است و هر روز در دفتر کارش حاضر میشود.
در کنار دفتر لالوویچ هم اتاق دبیر کل اتحادیه جهانی یعنی میشل دوسون فرانسوی قرار دارد که از زمان رافائل مارتینتی تاکنون توانسته جایگاه خود را حفظ کند.
در طبقه فوقانی نیز که در واقع زیر سقف شیروانی قرار دارد، کارهای مخصوص به دپارتمان IT فدراسیون جهانی انجام میشود؛ جایی که تنها دو کارمند دارد و البته کارهای بزرگی در آنجا انجام میشود و تمامی برنامههای کامپیوتری، نرمافزارهای مورد استفاده در مسابقهها و پخشهای تلویزیونی و اینترنتی به همراه مدیریت و طراحی سایت فدراسیون جهانی توسط همین دو نفر انجام میشود.
البته بر خلاف فدراسیونهای ورزشی ایران، مقر اتحادیه جهانی خدم و حشم زیادی ندارد و تنها ۱۲ نفر کارمند این نهاد بزرگ بینالمللی را میچرخانند و به قول یکی از کارمندان برای همین است که کارهای زیادی برای انجام دادن برای تک تک آنها وجود دارد.
در واقع پس از برکناری رافائل مارتینتی در سال ۲۰۱۳ و احساس خطر حذف کشتی از المپیک، لالوویچ و تیم کاری اش تغییرات عمده ای در کشتی جهان ایجاد کردند که اولین تاثیر آن هم رفع خطر حذف کشتی از المپیک بود.
در روزهای آینده مصاحبه اختصاصی ایسنا با نناد لالوویچ که در مقر اتحادیه جهانی با او انجام شده را خواهید خواند.
انتهای پیام