به بازار که سر میزنیم، در برخی از مغازهها هیچ اثری از روغن نیست و در برخی دیگر چند روغن با فاصله زیاد از هم گذاشته شده تا کمی آن در قفسهها بیه چشم نیاید و این یعنی ترس از نبود کالایی اساسی در مغازهها که مردم را به خرید بیشتر آن ترغیب میکند.
گاهی حتی در بازار روز شهر نیز نمیتوانی نشانی از روغن بیابی و فروشندگان نیز نبود روغن را نرسیدن به دستشان توصیف میکنند. چیزی که آشکار است این است که روغن مایع در تمام فروشگاههای بیرجند وجود دارد، اما مردم از شایعه کمبود روغن، تعداد زیادی خرید در هر بار انجام میدهند، اما روغن جامد در فروشگاهها با کمبود روبرو است با اینکه مصرف این نوع روغن در خراسان جنوبی از متوسط کشوری بالاتر بوده و مردم این استان بیشتر از روغن جامد به نسبت روغن مایع استفاده میکنند.
با بررسیهای مسئولان که بارها نیز بیان شده، مشکل در توزیع است، توزیعی که یک مغازه را پر از روغن نمیکند و دیگری را خالیتر از خالی.
یکی از فروشندگان به ایسنا میگوید: چند ماه است که روغن جامد یا مایع پخت و پز در شهر کمیاب شده است و همین ترس از کمیاب شدن، مردم بیش از نیاز خرید میکنند.
وی با بیان اینکه روغن سرخ کردنی، هر ۱۰ روز چند کارتن در اختیار ما قرار میگیرد، تصریح کرد: برخی از مردم عادت به خوردن روغن حامد کردهاند و هرچه پولش باشدذ میخرند، اما قفسه مغازهها از این روغن خالی است.
مسئولان در چند ماه گذشته فروشگاههای اینترنتی بسیاری راهاندازی کردهاند، اما سوال اینجاست چند درصد از مردم این فروشگاهها شناخته و یا استفاده میکنند؛ بیشتر مردم استان عادت به خرید حضوری کردهاند و به گفته مدیر فروشگاههای اینترنتی، انگار مردم دوست ندارند این تغییر در خرید را باور کنند. به گفته مسئولان، هرگونه تغییر یا افزایش قیمت اقلام اساسی از قبیل روغن خوراکی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت تعیین میشود و در اختیار اصناف قرار میگیرد، اما برخی از افراد سودجو سهمیه خود را گران تر از حد معمول آن هم به عده خاصی میفروشند، اما تعزیرات با این امر مقابله میکنند.
بازرسیها ادامه دارد
علی تهوری، معاون بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در این رابطه به ایسنا گفت: بازرسان این سازمان بصورت ویژه و در قالب تیمهای تخصصی و گشتهای مشترک واحدهای عمده فروشی و خرده فروشی مورد رصد و بازرسی قرار میدهند.
وی ادامه داد: واحدهای خرده فروشی ملزم به ارائه فاکتور خرید به بازرسان و صدور فاکتور یا صورت حساب فروش در صورت در خواست مشتری به مصرف کننده هستند.
جذب و توزیع ۶۵۰ تن روغن خوراکی
الیاس جویبان، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز از جذب و توزیع ۶۵۰ تن روغن خوراکی در این استان خبر داد.
وی افزود: این مقدار غیر از سهمیه شرکتهای پخش روغن است و این شرکتها نیز در هفته گذشته ۱۰۰ تن روغن خوراکی را در استان توزیع کردند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از پیگیری جذب ۴۵۰ تن روغن خوراکی برای استان خبر داد و افزود: از این رقم ۳۰۰ تن سهمیه صنایع و مصرف واحدهای تولید شیرینی و ۱۵۰ تن روغن خوراکی است که پیگیر جذب آن هستیم.
جویبان با بیان اینکه مراکز خردهفروش میتوانند بدون محدودیت روغن مورد نیاز خود را از عمدهفروشیها خریداری کنند، افزود: قیمت هر بطری ۸۰۰ گرمی روغن خوراکی برای مصرفکننده حداکثر ۹ هزار و ۵۰۰ تومان است.
مشکلی برای تامین روغن خوراکی وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکلی برای تامین روغن خوراکی در خراسان جنوبی وجود ندارد، اظهار کرد: مشکل موجود در استان مربوط به روغن جامد است و پیگیر جذب روغن جامد نیز هستیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فروش اینترنتی روغن جامد در سه فروشگاه استان در حال انجام است و مردم میتوانند از این طریق اقدام به خرید کنند، از جذب و توزیع ۳۷ هزار حلب روغن جامد در استان خبر داد.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با بیان اینکه ۱۹ هزار و ۵۰۰ حلب از این میزان در شهرستانها توزیع شده است، افزود: ۱۷ هزار و ۵۰۰ حلب روغن جامد نیز در مرکز استان و از طریق اتحادیههای تعاونی روستایی، فرهنگیان و کارکنان دولت همچنین فروشگاههای اینترنتی و واحدهای صنفی منتخب توزیع شده است.
جویبان اظهار کرد: طرح تشدید نظارت بر بازار هر سال از ۱۵ اسفند ماه آغاز میشد، اما امسال با توجه به شرایط خاص یک ماه زودتر و از ۱۵ بهمن آغاز شده است.
بازرسیها و نظارتها وجود دارد، اما هنوز چشم مردم به جمال روغن جامد که مصرف بیشترشان است، روشن نشده و این همان دردی است که احتکار و گران فروشی را در پی خواهد داشت.
انتهای پیام