او افزود: در ایام کرونا و با توجه به محدودیتهای رفت و آمد و در نتیجه، کاهش میزان فعالیتهای بدنی، سالمندان، باید حتما از نور طبیعی خورشید برای جذب ویتامین D و تقویت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان استفاده کنند، همچنین با استفاده از تغذیه مناسب مثل لبنیات و غذاهای دریایی و همچنین داروهای پیشرفته مکمل مثل کلسیم، ویتامین دی، داروهای پیشرفته تزریقی که در اطراف ناف یا بازو تزریق میشود، باید به سمت پیشگیری از ابتلا به این بیماری خاموش پیش رفت.این متخصص ارتوپد ادامه داد: پوکی استخوان یک بیماری فراگیر و شایعترین بیماری استخوان متابولیک در دنیاست. در کشورهای خارجی، بسته کامل پیشگیری از پوکی استخوان و درمان به موقع در اختیار بیماران قرار میگیرد. در این بسته تغذیه مفید و مناسب شامل غذاهای دریایی و لبنیات است، همچنین سالمندان به انجام تحرک کافی روزانه تشویق میشوند و استفاده از داروهای مکمل نیز در این بستهها موجود است.
۸۵ درصد بیماران سالمندان دچار پوکی استخوان شوند
حسن زاده درباره پیشگیری از ابتلا به این بیماری در سنین پایین گفت: به دلیل بهبود شرایط بهداشتی جوامع، طول عمر انسانها افزایش پیدا کرده است و با توجه به کهولت سن، پوکی استخوان نیز شایعتر از قبل شده است. در سنین نزدیک به ۶۰ سال و پیری فرد باید تحرک کافی داشته و هرروز عادت به قدم زدن داشته باشد و فعالیت استخوانی اش را به طور کلی زیاد کند و غذاهای دریایی و کلسیم را حتما در رژیم غذایی اش رعایت کند و حتما از خشکبار و مغزیجات و آجیل استفاده کند تا روند پوکی استخوان را به تاخیر بیندازد.
مصرف داروهای تکمیلی یک نیاز ضروری است
تمامی آقایان و خانمهایی که در آستانه ۶۰ سالگی هستند، همچنین خانمهایی که در سنین یائسگی قرار دارند باید هر ۱۸ تا ۲۴ ماه، حتما تست سنجش تراکم استخوان را انجام دهند تا بتوانند بیماری احتمالی پوکی استخوان را کنترل کنند. همچنین بر اساس شدت این بیماری باید دارو دریافت کنند و از رژیمهای مکمل استفاده کنند و تحرک و ورزشهای سبک روزانه را داشته باشند و از بی تحرکی و یک جا نشینی، خودداری کنند. همچنین در ایام کرونا با پیاده روی در پارکها و بوستانهای خلوت و با رعایت شیوه نامه های بهداشتی میتوانند از افزایش ابتلا به پوکی استخوان در ایام قرنطینه و کرونا و خانه نشینی جلوگیری کنند