علیرضا احمدی در جریان سفر دو روزه خود به شهر بندرعباس در نشست با اعضای شورای شهر و شهردار بندرعباس با بیان اینکه یکی از دلایل تضعیف شوراها عملکرد خود آنها است، گفت: دلیل تضعیف شوراها خودمان هستیم. اگر اعضای شورای یک شهر با یکدیگر اتحاد و همدلی داشته و یکصدا باشند با هیچ مشکلی مواجه نخواهند شد. در مقابل شکاف و اختلاف در شورا سبب تضعیف آن می شود.
وی تصریح کرد: یکی از دلایل عمدهای که دستگاهها نگاه تحقیرآمیزی به شورا دارند، بگیر و ببندها است. وقتی برخی از اعضای شورا به دنبال منافع شخصی و خاص خود باشند، مردم این موارد را میبینند. خوشبختانه این موضوع در بندرعباس مطرح نیست اما در بحث کلان چنین موضوعاتی مطرح است.
این مقام مسئول درباره پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و سهم آلایندگی صنایع به بندرعباس، بیان کرد: پیگیری میکنیم سهم بندرعباس از مالیات و عوارض کارخانهها و صنایع بیشتر شود.
احمدی با بیان اینکه با احیای طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری و روستایی، دیگر هیچ کس رغبت نخواهد کرد به سمت شهرهایی برود که آلودگی دارد، عنوان کرد: به جد پیگیر تصویب طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری در مجلس هستیم.
رئیس شورای استان هرمزگان گفت: توسعه استان هرمزگان میتواند کشور را در مسیر توسعه قراردهد. توقع ما این است که اگر برای توسعه هرمزگان تلاشی می شود، در نظر بگیریم که این توسعه تنها مختص هرمزگان نیست و در بحث ملی تاثیرگذار است.
عقیل مدنی با بیان اینکه اگر گردشگری در شهر بندرعباس و استان هرمزگان فعال شود، گردش مالی که در این زمینه ایجاد میشود، ارزش بالاتری از گردش مالی صنایع خواهد داشت.
پرداخت حق قانونی و حقوقی مردم شهر بندرعباس از صنایع را پیگیری کنید
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه گفت: طی چند سال اخیر سعی شده، شوراها را تضعیف کنند و از نهاد مردمی شورا چیزی باقی نماند. توقع داریم، پرداخت حق قانونی و حقوقی مردم شهر بندرعباس از صنایع را پیگیری کنید.
اسلام باوقار بیان کرد: بزرگترین صنعت آلومینیوم، کشتیسازی، فولاد و گمرک کشور را در بندرعباس داریم و جز پردرآمدترین شهرهای کشور می باشیم اما در خصوص بحث آلایندگی بسیاری از صنایع، حق قانونی آلایندگی را به شهرداری پرداخت نمی کنند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته حداقل حق قانونی شهر بندرعباس از عوارض بیش از هزار میلیارد تومان مطالبه بوده اما چیزی حدود ۸۰۰ میلیون تومان پرداخت شده است، گفت: صنایعی داریم که در بحث آلایندگی عوارضشان را در تهران پرداخت میکنند. یکی از مشکلات و اختلافاتی که در شهرهای جنوبی کشور همواره وجود داشته ناعادلانه بودن تقسیم بودجه بوده است.
رئیس شورای شهر بندرعباس در پایان گفت: اگر توزیع عادلانه در شهرها اتفاق بیفتد، مردم جنوب کشور همیشه وفادار نظام و رهبری بودهاند. اما این ناعدالتیها موجب رنجش مردم میشود .
کیانوش جهانبخش، عضو شورای عالی استانها و عضو شورای شهر بندرعباس در این جلسه گفت:تنها راه نجات کشور از این بیماری اقتصادی و ضعف عملکرد در حوزههای مختلف را برگرداندن امور مملکت به خود مردم دانست و این با تقویت پارلمانهای محلی صورت می گیرد و تا زمانی که پارلمانهای محلی به شورا به جایگاه قانونی خود برنگردند مشکلات کشور بیشتر میشود و آسیبهای بیشتری پیش می آید.
فرزانه آرامش دیگر عضو شورای شهر بندرعباس نیز گفت: از آنجایی که بندرعباس قطب اقتصادی کشور شناخته شده و با سواحل و جزایری چون کیش، قشم و هرمز همجوار است، باید به ظرفیتهایی که در این شهر وجود دارد توجه بیشتری شود تا این شهر، یک شهر پررنگتری جلوه داده شود.
آبتین امیری،عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه گفت:شوراها پارلمان محلی هستندوبایدبازگوکننده مطالبات وخواسته های مردم باشند،اما بدلیل عدم شفاف سازی در حوزه اختیارات نتوانسته اند این مسئولیت را به خوبی ادا کنند.
وی گفت: با وجود همه مشکلات ، شوراها تنها نهادی هستند که میتواند مطالبات و خواستههای مردم را بیان کنند، لذا تضعیف شوراها، چیزی جزء تضعیف مردم نیست.
هرمزگان فاقد یک سند چشم انداز و یک سند مشترک در حوزه فرهنگی و اجتماعی است
حجت الاسلام والمسلمین احمد عامری سیاهویی،عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: شهر بندرعباس در خصوص مسایل درمانی میزبان مردم کرمان است و یکی از بزرگترین معضلی که مردم استان را رنج می دهد این است که هرمزگانی ها برای درمان به استانهای همجواری نظیر یزد ، شیراز و کرمان سفر می کنند و چاره اندیشی برای این معضل بزرگ، نیازمند یک عزم جدی در شورای عالی است.
وی بیان کرد: استان هرمزگان فاقد یک سند چشم انداز و یک سند مشترک در حوزه فرهنگی و اجتماعی است. می طلبد که در شورای عالی سند راهبردی تنظیم شود که برنامه های فرهنگی شهرستان و استان ها به طور جامع تدوین شود در این زمینه خلاء هایی وجود دارد که بار سنگین رسالت های فرهنگی و اجتماعی شهرستان ها بر دوش شهرداری می باشد.
اسماعیل بواشه، دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت : اولویت اول در شورا ها بحث نظارت می باشد که قانون هم مشخص کرده و با توجه به اینکه وابستگی به شهرداری ها داریم،شورا ها نمی توانند نظارت خود را به درستی انجام دهند.
بواشه گفت : به واسطه ی عدم تشکیل مدیریت واحد شهری ،جایگاه شوراها درحال تزلزل و نزول است و اگر مدیریت واحد شهری تشکیل شود شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.
هرمزگان متاسفانه نام صنعت را یدک می کشد اما سهمی غیر از آلایندگی نداریم
رضا حیدری زاده ،عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت : در استان هرمزگان متاسفانه نام صنعت را یدک می کشد اما سهمی غیر از آلایندگی نداریم.
وی بیان کرد: به نظر می آید که اگر استانهای جنوبی ایران شهرهای آن را جدا کنیم ، از چابهار،بندرعباس،منطقه مکران،بندر بوشهر،بندر لنگه و خرمشهر می توانند با قابلیت های مشترکی که دارند با رفع تضاد قوانینی که وجود دارد می توانند خیلی از مباحث مربوط به گردشگری،صنعت دریا محور را حل نمایند.
مجید عسکری زاده، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: شهرهای جدید و قطعات تفکیکی در شهر بندرعباس مطابق با شرایط اقلیمی نیست و شورای عالی شهرسازی از مرکز برای استان تصمیماتی می گیرد که شهرهای جدید و قطعات تفکیکی برابر با آب و هوا و شرایط اقلیمی شهر بندرعباس نیست.
وجود بنادر شهید رجایی و باهنر در شهر بندرعباس بیشتر کارکرد ملی دارند
شهردار بندرعباس نیز در این نشست گفت: وجود بنادر شهید رجایی و باهنر در شهر بندرعباس بیشتر کارکرد ملی دارند و از جهتی نقطه قوت و از جهت دیگر مسائلی را برای شهر ایجاد میکند.
عباس امینی زاده با بیان اینکه قوانین مربوط به شوراهای شهر روز به روز اختیارات این نهاد را کاهش می دهد، گفت: هرچه اختیارات شوراها کمتر شود اثر گذاری شوراها در شهر کمتر خواهد شد. شاکله شهرها با هم متفاوت است و یک قانون یکنواخت نمی تواند مشکلات شهرها را رفع کند. تنها جایی که میتواند شهر را با مختصات خودش تقویت کند، شورای شهر است.
وی در ادامه بر لزوم تقویت منابع درآمدی شهرداریها تاکید کرد و تصریح کرد: پیشنهاد میکنم در بحث منابع درآمدی؛ اگر یک درصد از درآمدهای صنایع به همان شهر به عنوان وظیفه اجتماعی پرداخت شود کمک خیلی خوبی به توسعه شهرها خواهد کرد.
انتهای پیام/