رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در آیین بهرهبرداری از نخستین پارک آبخیز استان مرکزی در اراک، گفت: فرسایش آبی در هر هکتار از اراضی طبیعی کشور ۱۶ و چهار دهم تن در هکتار است و اجرای طرحهای آبخیزداری کاهش ۹ تنی فرسایش آبی در هکتار و کنترل ۲۵ میلیون تن رسوبات در اراضی آبخیز را رقم میزند.
مسعود منصور اجرای طرح پارکهای آبخیزداری را از جمله طرحهای موثر برای مقابله با سیلاب و کنترل روانآب در سطح کشور دانست و افزود: ۴۰ میلیون هکتار حوزه آبخیز شهری در ایران وجود دارد که تاکنون عملیات آبخیزداری در ۶ میلیون هکتار آن اجرا شده است.
وی ابراز کرد: پارک آبخیز دره گردوی اراک از جمله این سازههای مهم است که در زمینی به مساحت یکهزار و ۴۱۳ هکتار و متوسط شیب ۵۸ درصد ایجاد شدهاست، همچنین پوشش بستر ۸۰ درصدمنطقه دره گردو اراک سنگی است و این مهم افزایش احتمال بروز سیلاب در این اراضی را تشدید میکند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: اجرایی نشدن طرحهای آبخیزداری در منطقه دره گردو اراک به معنای تبدیل این تفرجگاه طبیعی در سطح یک عامل تهدیدزا برای کلانشهر اراک است.
منصور افزود: ۱۶۶ میلیارد ریال تاکنون برای اقدامات آبخیزداری دره گردو اراک هزینه شده که ۸۰ درصد این منابع مالی از محل اعتبارات ملی و ۲۰ درصد از محل اعتبارات استانی تامین شده است.
سرپرست شهرداری اراک نیز در این آیین گفت: سرانه فضای سبز این شهرستان ۲۵ متر مربع عنوان شده و افزایش این مهم در دستور کار شهرداری قرار دارد.
سعید بیاتیان افزود: ۸۶ هکتار از اراضی دره گردو اراک برای اجرای فضای سبز و ۳۵ هکتار برای سایر فعالیتها در این منطقه به شهرداری این شهرستان تحویل شد.
وی در پایان یادآور شد: ۱۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای مختلف از سوی شهرداری اراک به منطقه دره گردو این شهر اختصاص یافتهاست.