stat counter
تاریخ : سه شنبه, ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳ Tuesday, 14 May , 2024
  • کد خبر : 26408
  • 07 بهمن 1394 - 2:43
0

خبیری: رای اخیر AFC به نفع ایران نبود / نمی‌توان منکر فساد در فوتبال شد

عضو سابق هیات رییسه فدراسیون فوتبال با بیان اینکه فساد در فوتبال وجود دارد، تاکید کرد که نباید موضوع فساد در فوتبال به افراد پاس داده شود.

قلم | qalamna.ir :

محمد خبیری، عضو سابق کمیته انتقالی فوتبال ایران با بیان اینکه کمیته‌های انضباطی، استیناف و اخلاق مسئول رسیدگی به فساد در فوتبال هستند، گفت:نباید فساد در فوتبال را به دادگاه‌های قضایی ارجاع دهیم. طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، فیفا و AFC دادگاه‌های بیرونی نباید به این موضوع رسیدگی کنند مگر اینکه مسائلی مانند تخلف عمده و شرکت‌ها در این موضوع وجود داشته باشد که آن وقت مراجع قضایی حق دخالت دارند.

وی با اشاره کمیسیون اصل ۹۰ مبنی بر وجود فساد در فوتبال ادامه داد: فساد در فوتبال وجود دارد و من هم منکر آن نیستم. در جایی که پول وجود داشته باشد حتما فساد هم وجود خواهد داشت اما معتقدم نباید این فساد را به مدیران، مربیان، بازیکنان و داوران پاس داد. باید به طور دقیق آن را بررسی کرد.

خبیری ادامه داد: شاید در جابجایی مربیان و بازیکنان فساد وجود داشته باشد اما درباره تغییر نتایج بازی‌های فوتبال نمی‌توان با صراحت صحبت کرد. برای مثال چند سال قبل که به عنوان بازرس در کشورهای چین، هنگ‌کنگ و چین تایپه حضور داشتم در ۹۹ درصد از دیدارهای آن‌ها فساد وجود داشت اما در ایران این طور نیست.

استاد دانشگاه تهران هم‌چنین درباره مناقشه ایران و عربستان در زمینه میزبانی بازی‌های لیگ قهرمانان آسیا و سیاست اجرایی فدراسیون فوتبال ایران در این باره گفت: تا جایی که می‌دانم فدراسیون در این موضوع فعال ورود کرده است چراکه آنها حق ندارند غیر این عمل کنند.

وی با بیان اینکه همواره باید در مناقشات بین‌المللی فعال عمل شود، گفت: در دوران جنگ ایران و عراق فیفا و AFC ایران را از هر میزبانی محروم کرده بودند اما عراق که با کشور ما در جنگ بود، میزبان مسابقه‌های جام فلسطین شد. پس از این اتفاق به زوریخ رفتم و با هاوه‌ لانژ رییس وقت فدراسیون جهانی فوتبال و بلاتر، دبیرکل فدراسیون جهانی دیدار کردم و به آن‌ها گفتم که چرا ایران نمی‌تواند میزبانی کند اما عراق میزبان جام فلسطین شده است. پیگیری‌های ما جواب داد و عراق هم نتوانست میزبان این بازی‌ها شود. زمانی که در چنین مواردی فعالیت مثبت داشته باشید و به طور مکرر پیگیری کنید، به هیچ وجه حق شما پایمال نمی‌شود.

خبیری اضافه کرد: ساختار AFC و فیفا به گونه‌ای است که از ورود به مسائل سیاسی جلوگیری می‌کند و در مواردی که یک طرف بیشتر از طرف دیگر فعالیت دارد، به آن نرمش نشان می‌دهد. درباره مناقشه ایران و عربستان هم AFC و کمیته مسابقه‌ها تصمیم‌گیرنده نهایی هستند و حتما آن‌ها نیز این موضوع را بررسی خواهند کرد.

عضو سابق هیات رییسه فدراسیون فوتبال درباره اینکه آیا تصمیم AFC به نفع سعودی‌ها تمام شده است، گفت: قطعا بدون استراتژی نمی‌توان نتیجه گرفت. تصمیم به برگزاری بازی در کشور سوم به نفع عربستان است. معتقدم در زمان باقی مانده تا ۲۵ اسفند ما هم باید با لابی‌هایی که صورت می‌گیرد نتیجه حاصله را تغییر دهیم چرا که نتیجه جلسه اخیر AFC به نفع ایران نبوده است.

عضو سابق هیات رییسه فدراسیون فوتبال هم‌چنین درباره‌ی به تاخیر افتادن انتخابات فدراسیون فوتبال و اینکه آیا چنین تصمیمی بر اساس قانون است یا نه؟ نیز گفت: مجمع فدراسیون فوتبال می‌تواند در مورد زمان انتخابات تصمیم‌گیری کند. در اساسنامه برای چنین چیزی قانونی در نظر گرفته شده است. با توجه به ناقص بودن گزارش‌ها امکان تاخیر انتخابات وجود داشت و حتی می‌توان فدراسیون را به وسیله سرپرست اداره کرد.

خبیری در پاسخ به اینکه آیا هیات رییسه فدراسیون مسئول انتخاب سرپرست است یا وزارت ورزش و جوانان؟ گفت: مجمع فدراسیون می‌تواند این اختیار را به هیات رییسه بدهد که سرپرست را انتخاب کند اما وزارتخانه نمی‌تواند و نباید در این مورد دخالت کند.

 

 

ایسنا

هشتگ: ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.