stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 282699
  • 29 اسفند 1399 - 2:31
1

گلایه دوباره جامعه روحانیت از اصولگرایان

قلم | qalamna.ir :

گروه سیاسی: روزنامه شرق نوشت: جامعه روحانیت برای چندمین بار از خودش رفع اتهام و اعلام برائت کرد. اصولگرایان متأخر بارها و بارها در ماه‌های اخیر، سازوکار شورای وحدت اصولگرایان به‌ویژه جامعه روحانیت را تخریب کرده‌اند.
مهم‌ترین کنایه‌ای که به این نهاد سنتی اصولگرایی زده‌اند، پدرسالار و پدرخوانده بودن، بوده است. مهدی چمران، غلامعلی حدادعادل و صادق محصولی به‌طور مشخص در ماه‌های اخیر این عبارات را درباره نهادی که زمانی در دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ نقش محوری در جریان اصولگرایی داشت و جایگاه و احترام بالایی برایش قائل بودند، به کار برده‌اند.
 پورمحمدی، دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز، گفت: متأسفانه برخی از افراد در درون گفتمان انقلابی، خواسته یا ناخواسته سخنانی را مطرح کرده‌اند که موجب تخریب این گفتمان شده که قطعا این امر به ضرر کل جریان جبهه انقلاب خواهد بود. باید از بگومگوها و مباحث اختلاف‌افکن درون‌جناحی پرهیز کرد. وی با تحلیل فضای سیاسی حاکم بر کشور، ادامه داد: چنانچه بارها عنوان شده، جامعه روحانیت مبارز در شورای وحدت نقش کمک‌کننده و حامی جریان‌های انقلابی را دارد و به‌هیچ‌عنوان بنای پدرخواندگی و اعمال‌نظر خاصی در جریان انتخابات ندارد.
جامعه روحانیت مبارز به‌هیچ‌عنوان در پی‌ حذف هیچ گروه و گرایش سیاسی در کشور نیست و در پی مشارکت حداکثری، ایجاد وحدت‌ و عزت ملی است. دبیر عالی جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: متأسفانه برخی از افراد در درون گفتمان انقلابی، خواسته یا ناخواسته سخنانی را مطرح کرده‌اند که موجب تخریب گفتمان شکل‌گرفته، شده و قطعا این امر به ضرر کل جریان جبهه انقلاب خواهد بود.ما طبق سخنان و رهنمودهای آیت‌الله موحدی‌کرمانی که ریاست شورای وحدت را بر عهده دارند، دو مسئله را سرلوحه کار خود قرار داده‌ایم؛ یکی پرهیز از تخریب و دیگری رعایت اخلاق و اصول کار انتخاباتی». مصطفی پورمحمدی، پیش‌تر به کسانی که جامعه روحانیت را پدرخوانده می‌خوانند، کنایه زده بود و گفته بود که این شیوه‌ای است که دقیقا خودشان دنبال می‌کنند: «برخی به پدرخواندگی حمله می‌کنند‌ ولی می‌خواهند خودشان مخفیانه این مدل را پیگیری کنند و یک دفعه در آخر انتخابات نظر خود را تحمیل می‌کنند. دوره این مدل‌ها گذشته و ما نمی‌توانیم از این مدل‌های منسوخ شده استفاده کنیم».
پیش‌تر حدادعادل ۳۰ بهمن‌ماه در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بار دیگر و البته این‌بار صریح‌تر از شورای وحدت و بانیان آن انتقاد کرده و گفته بود: «مشکل امروز ما این است که جامعه روحانیت مبارز به‌طور مستقل راه افتاده و می‌گوید من هم می‌خواهم انتخابات را میزبانی کنم و محور وحدت شوم. حرف بنده به آنها این است که وقتی تجربه شورای ائتلاف وجود دارد، چرا آن را نادیده می‌گیرید؟ ما از یک طرف با کثرت نامزد روبه‌رو هستیم و از یک طرف دیگر با کثرت پدر».یا مهدی چمران که عضو شورای ائتلاف اصولگرایان است هم گفته بود‌: «شورای وحدت مانند گذشته است که عده‌ای بنشینند و برای دیگران تکلیف معلوم کنند و شوراها مسئول اجرای تصمیمات آنها باشند. ما تصور می‌کردیم دوره پدرخوانده‌ها تمام شده اما گویا این‌طور نیست».
نکته جالب اینکه همه چهره‌های درون این جریان هم‌زمان هم دیگر چهره‌ها و جریان‌های اصولگرایی را تخریب می‌کنند و هم‌ یکدیگر را به عدم تخریب توصیه؛ مثلا پیش‌تر صادق محصولی درباره اصولگرایان که شامل شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با ریاست حدادعادل است، گفته بود: «محصولی و جبهه پایداری اهل بده‌بستان نیستند، برای همین ممکن است حرف‌هایی هم درباره ما بزنند. برخی می‌گویند اگر با ما وحدت کردید، درست است ولی اگر وحدت نکردید وحدت‌شکن هستید! ما معتقدیم جریانی می‌خواهد تحت عنوان پدرسالاری برای احزاب اصولگرا تصمیم بگیرد ولی ما زیر بار این جریان نمی‌رویم». اما همین فرد دو روز پیش گفته است که در مرحله اول قصدمان این است که یکدیگر را تخریب نکنیم!
در‌حال‌حاضر سه جریان مشخص درون اصولگرایی یعنی شورای وحدت اصولگرایان، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و جبهه پایداری جداگانه برای انتخابات ۱۴۰۰ فعالیت می‌کنند. جبهه پایداری حتی به مصادیق هم وارد شده و به ادعای خودشان با بسیاری از چهره‌هایی که بالفعل یا بالقوه در مظان نامزدی قرار دارند، گفت‌وگو کرده‌اند. به نظر می‌رسد اصولگرایی برای رسیدن به وحدت فقط یک گزینه پیش‌رو دارد. گزینه‌ای که هم در نظرسنجی‌ها رأی بالایی دارد و هم اجماع روی او بالاست. در‌صورتی‌که او تا این لحظه گفته قصدی برای ورود به انتخابات ۱۴۰۰ ندارد. تنها در صورت حضور مجدد او در عرصه انتخابات است که اصولگرایان دست از بگو‌مگو و تخریب یکدیگر برخواهند داشت!
موحدی‌کرمانی، رئیس جامعه روحانیت مبارز در مراسم رونمایی از سامانه ملی شورای وحدت اصولگرایان درباره شورای ائتلاف و شورای وحدت اصولگرایان گفت: هر دو مجموعه هدف خود را ایجاد وحدت عنوان کرده‌اند و البته به‌عنوان یک مقوله مهم به آن پرداخته‌اند اما باید مراقب برخی از اقدامات و سخنانی که خدشه بر این اصل وارد می‌کند باشند.آیت‌الله موحدی‌کرمانی با انتقاد از مواضع دوگانه برخی از فعالان سیاسی در شورای ائتلاف، توصیه کرد تجربه انتخابات مجلس سال گذشته را به نفع خود مصادره به مطلوب نکنند و آن را به‌عنوان‌ موفقیتی که خود ایجاد کرده‌اند، قلمداد نکنند. اعضای شورای ائتلاف توجه داشته باشند اگر سال گذشته در انتخابات توفیقی حاصل شد، محصول همراهی همه جریان‌ها و احزاب انقلابی بود. وی افزود: پس شأن و منزلت جامعه روحانیت مبارز با نیم‌قرن فعالیت و این سابقه درخشان نباید با برخی از اظهارات غلط و نسنجیده زیر سؤال برود.من امیدوارم این رویه اشتباه اصلاح شود و این عزیزان از تخریب دست بکشند و تعارض‌گویی نکنند و در عمل به وحدت و همدلی کمک کنند. به نظر می‌رسد با مذاکراتی که در‌حال انجام است، بتوانیم در آینده نزدیک شاهد وحدت و یکپارچگی نیروهای انقلاب باشیم و مقرر شده عزیزان شورای وحدت و شورای ائتلاف بنشینند و اختلافات را رفع کنند.

 

هشتگ: , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.