stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 28922
  • 25 بهمن 1394 - 12:55
5

رای دیوان عدالت در مورد تاثیر ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی لازم‌الاجراست

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به رای دیوان عدالت اداری در مورد تاثیر ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش آزمون سراسری گفت: برداشت شورای سنجش و پذیرش و هیات دولت از رای دیوان این بود که تاثیر ۲۵ درصدی سوابق اعمال شود، با توجه به اختلاف برداشت‌ها از این رای، وزیر علوم به عنوان رییس شورای سنجش و پذیرش از مجلس استفساریه کرد و چنانچه برداشت دیگری نشود، رای دیوان لازم‌الاجرا است.

قلم | qalamna.ir :

دکتر ابراهیم خدایی در مراسم تقدیر از برگزیدگان بیستمین المپیاد علمی دانشجویی سال ۹۴ و نفرات برتر کنکور سراسری سال ۹۴ با اشاره به رای دیوان اداری عدالت درخصوص تاثیر قطعی ۲۵ درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش آزمون سراسری گفت: این موضوع حساسیت‌برانگیز بود و نظراتی که از سوی مردم در مورد آن مطرح شد، بسیار نگران‌کننده بود. در سال ۹۵ میزان سوابق براساس قوانین الزام‌آور است و اگر قانون دیگری مطرح نشود، قانون دیوان لازم‌الاجرا است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور در ادامه با اشاره به برگزاری آزمون سراسری سال ۹۴ گفت: آزمون سراسری سال ۹۴ در روزهای۲۱ و ۲۲ خرداد برگزار شد و ۸۷۸ هزار شرکت‌کننده داشت که از این تعداد ۴۲۸ هزار نفر وارد دانشگاه‌ها شدند و ۳۳۰ هزار ظرفیت خالی ماند که این نشان از روند کاهش ورود داوطلبان به دانشگاه‌ها دارد.

وی ادامه داد: بنابراین دانشگاه‌ها، موسسات باید به سمت تعاملات بین‌المللی رفته و این پتانسیلی که اکنون در کشور ایجاد شده است استفاده کنند و باید به پذیرش دانشجو از کشورهای همسایه و اسلامی توجه بیشتری کنند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد برگزیدگان کنکور سراسری گفت: امروز رتبه‌های ۱ تا ۵ گروه ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و سه نفر برگزیده گروه هنر تقدیر می‌شوند. در آزمون سراسری به غیر از علوم تجربی که رقابت در آن سنگین است، رقابت در گروه‌های دیگر سخت نیست. به نحوی که در علوم ریاضی و فنی ۱۸۰ هزار نفر ثبت نام کرده‌اند در صورتی که ظرفیت این گروه ۲۷۰ هزار نفر بود.

اعلام نتایج کنکور سال ۹۵ در هفته اول مهرماه

خدایی با تاکید بر اینکه رقابت در نوع و کیفیت صندلی‌ها است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی باید به این نکته توجه کنند. امسال آزمون سراسری با توجه به تقابل با ماه مبارک رمضان در روزهای ۲۴ و ۲۵ تیرماه برگزار می‌شود. اعلام نتیجه آزمون سراسری سال ۹۵ هفته اول مهرماه صورت خواهد گرفت. بنابراین دانشگاه‌ها باید آمادگی لازم را داشته باشند.

رقابت ۷۷۷ نفر در بیستمین المپیاد علمی – دانشجویی

وی در ادامه با اشاره به برگزاری المپیاد علمی دانشجویی گفت: المپیاد علمی- دانشجویی از سال ۷۵ برگزار می‌شود و تاکنون ۲۰ دوره ملی و ۱۶ دوره بین‌المللی در سه رشته ریاضی، شیمی و آمار برگزار شده است.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه افراد از دو طریق وارد رقابت المپیاد می‌شوند، گفت: راه اول این است که افراد در ۱۷ رشته امتحانی از طریق آزمون ارشد وارد المپیاد می‌شوند که امسال تعداد این افراد ۳۰۰ هزار نفر بود. راه دوم این است که دانشجویان سال‌های اول و ماقبل آخر در ۸ قطب دانشگاهی رقابت می‌کنند. این دو گروه در دو تا سه مرحله امتحان سنگین تشریحی با یکدیگر رقابت کرده و به مرحله نهایی می‌رسند.

خدایی از رقابت ۷۷۷ نفر در بیستمین المپیاد علمی – دانشجویی کشور خبر داد و گفت: امسال ۲۴۶ نفر از ۳۰۰ هزار نفر و ۵۳۱ نفر از ۸ قطب دانشگاهی انتخاب شده و در نهایت ۷۷۷ نفر طی ۲ روز در دانشگاه تربیت مدرس در ۱۷ رشته رقابت کردند و نفرات برتر این رقابت عضو بنیان نخبگان می‌شوند.

وی با اشاره به برگزاری المپیاد علمی – دانشجویی در سطح بین‌المللی گفت: این المپیاد با شرکت ۱۰ کشور برگزار شد که ایران در رشته ریاضی رتبه اول، در رشته شیمی رتبه دوم، و در رشته آمار در رتبه اول قرار گرفت.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: ۱۵ نفر اول برگزیده المپیاد که از طریق قطب‌ها با یکدیگر به رقابت پرداختند، می‌توانند بدون آزمون وارد دانشگاه‌ شوند. به طور کلی ۱۲۶ نفر از برگزیدگان المپیاد برای پذیرش بدون آزمون به دانشگاه‌ها معرفی شد.

خدایی از اضافه شدن سه رشته به المپیاد علمی – دانشجویی کشور خبر داد و گفت: ۳ رشته علوم جغرافیایی، علوم زمین و مهندسی مواد و متالوژی در سال ۹۵ به رشته های المپیاد اضافه می‌شوند.

رعایت عدالت آموزشی در سازمان سنجش

وی در ادامه از رقابت حدود ۶ میلیون نفر در آزمون‌هایی که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود خبر داد و افزود: به طور متوسط ۶ میلیون نفر در آزمون‌هایی که برای پذیرش در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود و آزمون‌های استخدامی که توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود با یکدیگر رقابت می‌کنند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور ادامه داد: سعی می‌شود سه اصل در سازمان سنجش شامل شفافیت و سرعت در فرآیند برگزاری آزمون‌ها، عدالت آموزشی و سنجش و اندازه‌گیری بر مبنای روش‌های علمی رعایت شود.

خدایی در مورد عدالت آموزشی در سازمان سنجش توضیح داد: یکی از نمادهای عدالت آموزشی در جمهوری اسلامی ایران سازمان سنجش است که فارغ از هر مساله‌ای به هر داوطلبی که وارد سیستم این سازمان می‌شود، شانس برابر می‌دهد.

شفاف سازی آزمون استخدامی توسط دولت

وی با بیان اینکه ۸۰ تا ۹۰ درصد آزمون‌های استخدامی در سازمان سنجش برگزار می‌شود، گفت: شاه‌بیت کارنامه دولت در سازمان سنجش این است که دولت استخدام را شفاف کرد و به همه مردم شانس برابر داد.

هشتگ: , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.