یوسف عرفانی نسب افزود: به دنبال برگزاری کنفرانس سازمان ملل در مورد «محیط زیست و توسعه» در ژوئن سال ۱۹۹۲ ، مجمع عمومی سازمان ملل در ۲۲ دسامبر همان سال طی قطعنامه ای، ۲۲مارس میلادی مصادف با (دوم فروردین) از تقویم خورشیدی هر سال را به عنوان روز جهانی آب نامگذاری نمود.
وی ادامه داد: از آن پس به غیر از سال ۱۹۹۳ که اولین سال گرامیداشت روز جهانی آب محسوب می شود از سال ۱۹۹۴ به بعد، شعار مناسبی را از بین مسائل و چالش های مرتبط با آب ، منابع آبی و مدیریت آن انتخاب و به کشورهای عضو اعلام می نمایند در این قطعنامه از کلیه کشورها دعوت شده نسبت به گرامیداشت روز مذکور از طرق مختلف در راستای افزایش آگاهی های جامعه، در چارچوب برنامه های توصیه شده اقدام نمایند.
مدیرعامل شرکت با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۱ میلادی روز جهانی آب برابر است با ۲ فروردین سال ۱۴۰۰ و شعار روزجهانی آب در این سال با عنوان « ارزش آب » انتخاب شده افزود: این شعار به ارزش آب برای تداوم زندگی موجودات زنده می پردازد و توجه جوامع را به امنیت آبی و دستیابی به منابع پایدار آب در مواجه با شرایط تغییرات اقلیمی جلب می کند.
عرفانی نسب با اشاره به ارزش های آب تصریح کرد : آب از منظرهای حیاتی ، دینی ، فرهنگی و اقتصادی قابل تامل است و باید به آنها توجه شد.
وی با اشاره به ارزش حیاتی آب در تکوین و تداوم زندگی گفت:آب در شکل گیری کره زمین و آفرینش موجودات زنده نقش اساسی داشته و برای انسان و انواع موجودات زنده ، مایه زندگی و سرزندگی است. این ماده، زندگی را بر روی کره زمین ممکن نموده به طوریکه زیستن بدون وجود آب غیرممکن است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی به جایگاه ویژه آب در ادیان به ویژه دین مبین اسلام و همچنین در فرهنگ ایرانیان باستان اشاره نمود و افزود: در بیش از صد آیه قرآن کریم به آب اشاره شده و مذهب شیعه نیز جایگاهی ممتاز برای آب قائل شده است به طوریکه در بخش زیادی از احکام فقهی، به موضوع آب و نیز اهمیت آن برای حیات و طهارت پرداخته شده است.
عرفانی نسب اظهار داشت: از منظر فرهنگی، آب یکی از مقدسترین عناصر طبیعی نزد ایرانیان باستان به شمار میرفته. جلوههای گستردهای از فرهنگ، تمدن و هنر ایرانیان تحت تأثیر باورها و اسطورههایی بوده است که در رابطه با آب پدید آمدهاند و این امر حکایت از آن دارد که ایرانیان از گذشته آب را بسیار پاس میداشتند.
وی با اشاره به اینکه در زندگی روزمره ، آب کالایی مصرفی معمولی به شمار می رود تصریح کرد: با این که آب ارزش اقتصادی بالایی دارد ، نسبت به سایر کالاهای مصرفی، هزینه ی به مراتب کمتری برای آن پرداخت می شود. که دلیل آن می تواند پرداخت بخش عمده این هزینهها توسط یارانههای دولتی باشد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با تاکید بر لزوم توجه به محدودیت های منابع آب گفت :گسترش فرهنگ مصرف بهینه آب و دریافت هزینه واقعی آن راه هایی است که میتوان از این کالای بی جانشنین و حیاتی محافظت نمود.