stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 29269
  • 29 بهمن 1394 - 15:25
2

برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی نشأت گرفته از افکار بلند آیت‌الله هاشمی است/ تبیین استراتژی‌های توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در اجلاس هفتادم

دکتر میرزاده، دانشگاه آزاد اسلامی را طرحی بی‌نظیر دانست و گفت: این دانشگاه می تواند به دلیل تاثیرات عظیمی که در توسعه کشور داشته، به عنوان یک الگوی جهانی موفق معرفی شود.

قلم | qalamna.ir :

تصویر مطلب برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی نشأت گرفته از افکار بلند آیت‌الله هاشمی است/ تبیین استراتژی‌های توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در اجلاس هفتادم قلم به نقل از مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر میرزاده در اولین روز از هفتادمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه‌ آزاد اسلامی، با بیان اینکه تعداد دانشجویان بخش بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی طی دو سال گذشته دوبرابر شده است، گفت: اکثر این دانشجویان متعلق به کشورهای افغانستان، عراق و آسیای میانه هستند که با توسعه فعالیت های بین الملل دانشگاه، تعداد آنها از ۴هزار و ۵۱۳ نفر در مهر ۹۲، به ۸هزار و ۸۰۲ نفر افزایش یافته است.

دکتر میرزاده از برنامه ریزی برای توسعه کیفی حوزه علوم پزشکی خبر داد و گفت: ایجاد ۳۵ مرکز تحقیقاتی در دو سال، در دانشگاه آزاد اسلامی بی سابقه است. همچنین برای ارتقای این حوزه جذب هیات علمی و راه اندازی و تجهیز بیمارستان ها را نیز در دستورکار قرار دادیم به طوری که تعداد بیمارستان های فعال از ۱۰ مورد در سال ۹۲ به ۱۴ بیمارستان در بهمن ۹۴ افزایش یافته است.

افزایش نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی

وی در ادامه به ارائه آماری درخصوص توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پرداخت و گفت: از مهر ۹۲ نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ۶٫۲۱درصد به ۴٫۳۰درصد در بهمن ۹۴ افزایش یافته که این میزان مطابق عدد پیش بینی شده در سند چشم انداز ۱۴۰۴ است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به افزایش ۵۲درصدی رشته محل های این دانشگاه طی دو سال گذشته، خاطرنشان کرد: راه اندازی رشته های کارشناسی ارشد و دکتری در بیشتر شهرهای ایران و ایجاد بومی گزینی، باعث شد آرامش به بسیاری از خانواده های ایرانی بازگردد چرا که بخش عمده ای از مشکلات و ناهنجاری های اجتماعی ناشی از مهاجرت دانشجویان به شهرهای بزرگ برای تحصیل بوده است.

وی افزود: این امر تقدیر و تشکر ۲۴۲ نماینده مجلس شورای اسلامی از دانشگاه آزاد اسلامی را برانگیخت.

میرزاده لازمه توسعه آموزشی و تحصیلات تکمیلی را اعضای هیات علمی تمام وقت دانست و گفت: با برنامه ریزی های انجام شده، تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه از ۲۹هزار نفر در مهر ۹۲ به ۳۲هزار نفر در بهمن ۹۴ رسیده که افزایش ۴۲درصدی را نشان می دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه نسبت استاد غیرهمگن به دانشجو را ۱ به ۴۷ و نسبت استاد همگن به دانشجو را ۱ به ۳۷ است، افزود: این در حالی است که نسبت استاد به دانشجو در کل دانشگاه های کشور ۱ به ۶۴ است.

وی نسبت درصد فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی به فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور را ۹٫۵۳درصد عنوان کرد و گفت:‌ در حال حاضر تعداد کل فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی حدود ۵ میلیون و ۵۰۰هزار نفر است.

افزایش احداث و تکمیل مساجد در دانشگاه آزاد اسلامی

دکتر میرزاده اجرای طرح های ماندگار فرهنگی را از اولویت های معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و اظهار داشت: در همین راستا احداث و تکمیل مساجد و یادمان های شهدا و خانه های ادب و فرهنگ در دستورکار قرار گرفت که بر همین اساس تعداد مساجد از ۱۰۳ مسجد در مهر ۹۲، به ۱۲۰ مسجد در بهمن ۹۴ و تعداد یادمان های شهدا از ۳۸ به ۴۹ مورد افزایش یافته است.

رئیس بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، به جایگاه این دانشگاه در رتبه بندی های علمی جهان اشاره کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در حال حاضر در پایگاه ESI در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و رتبه ۱۸۷ را داراست. همچنین در پایگاه اسکوپوس رتبه اول تولید علم در کشور را به خود اختصاص داده است.

تولید ۶۰ هزار اثر علمی

وی افزود: براساس آخرین آمار پایگاه اسکوپوس، دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون ۶۰هزار اثر علمی تولید کرده است.

دکتر میرزاده با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه پژوهش و فناوری گفت: راه اندازی سامانه ساها که یک آزمایشگاه بزرگ ملی است، یکی از مهمترین اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی به شمار می رود که علاوه بر تسریع در ارائه خدمات به پژوهشگران، به درآمد ۳٫۵ میلیارد تومانی ۴۸۷ واحد، مرکز و آموزشکده سما از این سامانه انجامیده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه طبق برنامه ریزی های انجام شده، تا پایان برنامه ششم توسعه دانشگاه، باید۴۰درصد درآمدهای این دانشگاه از محل فعالیت های اقتصاد دانش بنیان تامین شود، اظهار داشت: تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید ماموریت گرا شوند.

استراتژی‌های توسعه دانشگاه آزاد اسلامی

وی در مورد میزان درآمد غیرشهریه دانشگاه گفت: در سال ۹۲، درآمد دانشگاه از منابع غیرشهریه ۱۸۹ میلیارد تومان بود که در سال ۹۴ به ۹۲۹ میلیارد تومان رسیده و پیش بینی می شود در سال ۹۵ به رقمی بالغ بر هزار و ۵۸۵ میلیارد تومان برسد.

دکتر میرزاده به استراتژی های توسعه برای آینده دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت:‌ این دانشگاه علاوه بر اینکه یک مرکز علمی است، ارزش های اسلامی را نیز در تمامی فعالیت های خود مورد توجه قرار می دهد. از این روی، تمسک به قرآن و عترت و شناخت اندیشه های انقلاب و آرمان های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری از اولویت های دانشگاه به شمار می رود.

وی افزود: توسعه فضاهای فرهنگی – تربیتی در دانشگاه، گسترش فعالیت های دانش بنیان با رویکرد اقتصاد مقاومتی و تبدیل علم به ثروت و محصول برای ارتقاء سطح رفاه جامعه و اشتغال دانش آموختگان دانشگاه نیز از برجسته ترین استراتژی های دانشگاه به شمار می رود .

دکتر میرزاده دانشگاه آزاد اسلامی را طرح بی‌نظیری دانست و گفت: این دانشگاه می تواند به دلیل تاثیرات عظیمی که در توسعه کشور داشته، به عنوان یک الگوی جهانی موفق معرفی شود.

وی در ادامه سخنان خود، به چالش ها و نقاط ضعف این دانشگاه اشاره کرد و گفت: اگرچه دانشگاه آزاد اسلامی مانند هر سازمانی با چالش ها و مشکلاتی روبروست، اما برخی انتقادات غیرمنصفانه از روی غرض ورزی و به دلیل حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی در رأس آن و دستاوردها و پیشرفت های روزافزون آن، مطرح می شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، بالا رفتن هزینه های جاری دانشگاه، باقی ماندن زیان‌دهی برخی از واحدهای دانشگاهی و ضعف در تکریم ارباب رجوع را از مهمترین چالش های این دانشگاه برشمرد.

میرزاده خاطرنشان کرد: همانگونه که دکتر جاسبی توسعه کیفی دانشگاه را از برنامه های خود برای دهه چهارم اعلام کرده بود، ما نیز همان راه را ادامه می دهیم و سعی کرده ایم با مدیران منصوب وی، همچنان همکاری کنیم.

وی در ادامه گفته های خود به سیاست های اصلی دانشگاه در برنامه ششم توسعه اشاره کرد و گفت: ارتقای کیفیت و استانداردهای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و بهبود تعالی دانشگاه، تأسیس مراکز پژوهشی و فناوری (در قالب پارک های علم و فناوری، مراکز پژوهشی پیشرفته، قطب های علمی، مراکز رشد و شرکت های دانش بنیان برای گسترش مرزهای دانش، درآمدزایی و تجاری سازی پژوهش)، توسعه همکاری های بین المللی دانشگاه برای واحدهایی که این قابلیت را دارند و… از سیاست های اصلی ما در برنامه ششم است.

دکتر میرزاده در پایان اظهار داشت: اغلب برنامه های ارائه شده، نشأت گرفته از افکار بلند آیت الله هاشمی بنیانگذار اصلی دانشگاه است که امیدواریم با مشارکت حداکثری تمام اعضای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی، محقق شود.

وی سخنان خود را شعری از حافظ به پایان برد: شکر خدا که هرچه طلب کردم از خدا / بر منتهای همت خود کامران شدم

هشتگ:

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.