علی نظری با تحلیل وضعیت اصلاح طلبان در استان مرکزی و با بیان اینکه در استان مرکزی در سه حوزهای که به دور دوم راه پیدا کردهاند، اصلاح طلبان خوشبختانه در لیست امید کاندیداهای مورد نظرشان را معرفی کردهاند، تاکید کرد: ما امیدواریم در این دور با حمایت مردم و تلاش فعالان سیاسی اصلاحطلب موفقیت لازم را کسب کرده و نمایندگان نزدیک به افق اصلاحات و گفتمان اعتدال را به مجلس بفرستیم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن بیان اینکه در شرایطی که استان مرکزی مانند دیگر نقاط کشور با حجم بالای رد صلاحیتها مواجه شده و با بیعدالتی به نفع یک جناح رای صادر شده باشد، گفت: جناحی که با این حجم از بیعدالتی مواجه شده، ناچار است در نهایت قلّت رقابت کند.
او اضافه کرد: حرف از توسعه سیاسی در چنین شرایطی محلی از اعراب ندارد و اساسا مشخص نیست توسعه سیاسی در این شرایط در کجا جای دارد و چگونه میتوان در فضایی غیر رقابتی ادعا کنیم توسعه سیاسی مهلت بارور شدن دارد. این فعال سیاسی اصلاح طلب با وجود تاکید بر شرایط متفاوت ایران با سایر نقاط جهان به دلیل وجود موانع زیادی نظیر رد صلاحیتها بر روند توسعه سیاسی اظهار داشت: ما باید به سمت تحزب برویم. انتخابات ما باید مانند بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا از کانال احزاب برگزار شود و تا زمانی که انتخابات حزبی نباشد، ما عملا نمیتوانیم به درجه مطلوبی از دموکراسی برسیم.
نظری اضافه کرد در حال حاضر تاکید بر رای دادن بر اساس لیست احزاب امر پسندیدهای است؛ با اینحال تا زمانی که به یک جناح و تفکر اجازه حیات داده نمیشود، کار تا حد زیادی دشوار است. او با یادآوری وضعیت کشورهای توسعه یافته سیاسی گفت: در این کشورها احزاب مختلف با ایدههای کاملا متضاد حق رقابت دارند و در معرض گزینش مردم قرار میگیرند؛ در حالی که در ایران یک جناح، با لیستی که دستان بسته تبیین شده، باید با جناحی که همه گونه امکانات دارد، رقابت کند که این روند کاریکاتوری از دموکراسی است.
نظری ضمن اشاره به اظهارات یکی از نمایندگان استان در خصوص شباهت خودش به رئیس جمهور سابق گفت کسی که خود را «ماکت کوچک شده احمدینژاد» میخواند طبیعی است که با امکانات دولت در رقابتهای مجلس نهم در انتخابات رای آورده باشد. این نماینده اصلاح طلب مجلس ششم مجلس اضافه کرد: بر همین مبنا طبیعی است که جریان پایداری و جریان حامی دولت قبل، علیه دولت کنونی موضعهای سخت بگیرند. همین افراد در فرآیند استیضاح آقای فرجیدانا و تصویب برجام سختترین مواضع را علیه دولت دهم و تیم مذاکره کننده گرفتند.
این نماینده اصلاحطلب ادوار مجلس ضمن اظهار تاسف بیان داشت: طرح پرسش در خصوص نگرش مردم در چنین وضعیتی بسیار آزار دهنده است، چراکه تنها در شهر اراک ۳۵ نامزد اصلاحات ردصلاحیت شدند و اگر حلقه اول دوستان اصلاحطلب وارد کارزار انتخابات میشدند، یقین بدانید افرادی با چنین کارنامهای از تندروی توان رقابت نداشتند و در مرحله اول توسط مردم حذف میشدند.
نظری گفت: آقای مقدسی کاندیدای لیست امید اراک از زمره نیروهای اجرایی به شمار میرود که در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی مسئولیت معاونت فرمانداری استان را بر عهده داشت و تمام اصلاحطلبان تمام قد از ایشان حمایت میکنند او در پایان خاطرنشان کرد: ما در استانها نیز همان رویکرد آقای خاتمی را دنبال میکنیم و چارهای جز پیمودن آن مسیر نداریم. رویکرد آقای خاتمی در هفت اسفند راهنمای عملکرد ما در دور دوم نیز خواهد بود. ما از همه مردم تقاضا داریم در دور دوم پای صندوقهای رای حاضر شوند و هیچکس همانند دور اول با صندوقها قهر نکند چراکه رای نیاوردن کاندیدای جناح تندرو برای ما یک پیروزی است. / ایلنا