الهه کولایی در جمع مردم اراک با بیان اینکه در آستانه یکی از تحولات مهم در ایران هستیم، با تاکید بر نقش موثر زنان ایرانی در پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حضرت زینب راه را برای تحقق حیات اجتماعی زنان گشود .
به گفته وی، در انقلاب اسلامی ایران برای اولین بار در یک کشور اسلامی این راه به نام دین برای زنان باز شد و یک رهبر دینی درخصوص الزام و تکلیف این حضور سخن گفت.
عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح طلب ایران اسلامی این مهم را اتفاق بزرگی در تاریخ حکومتهای اسلامی برشمرد و گفت: البته با گذشت ۳۸ سال از پیروزی انقلاب همچنان موانع بسیاری در مسیر حضور اجتماعی زنان قرار دارد.
کولایی افزود: در واقع بحث مشارکت اجتماعی زنان و مردان در ایران یک بحث جدید است. این کشور تاریخی طولانی از حاکمیت استبداد، قدرت متمرکز و تسلط کامل دستگاه سیاست بر جامعه را از سر گذرانده است و اگر امروز از مردم سخن میگوییم ثمره انقلابی است که فضای دموکراسی را در ایران ایجاد کرد.
وی گفت: اگر مکاتبات، سخنرانیها و پیام های رهبر کبیر انقلاب را بررسی کنیم متوجه میشویم که دو واژه اسلام و مردم بسیار در آنها تکرار شده است.
کولایی افزود: نقش مردم در پیروزی انقلاب، برپایی جمهوری اسلامی و در عرصهها و دوران های مختلف پس از پیروزی انقلاب تا امروز بسیار واضح و قابل تامل است و بررسی این نقشآفرینی نشان میدهد که تا امروز نظامی که در ایران شکل گرفته پایه اقتدار خود را از مردم می گیرد.
وی با بیان اینکه چگونگی تحقق این مهم به منطقهای که در آن زندگی میکنیم برمیگردد، افزود: ما در بخشی از جهان به عنوان پایه سرزمینی قرار داریم که قرنها استبداد و نظام سلطه متمرکز در تمامی حوزهها حتی در داخل منازل آن وجود داشته است.
کولایی افزود: در این سرزمین یک رابطه عمودی حاکم بوده و توزیع قدرت وجود نداشته است ولی با وقوع انقلاب ایران برای اولین بار سخن از حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش به میان آمد و قانون اساسی در آن به تصویب رسید که بر حقوق مردم در حوزه آزادی های فردی و اجتماعی، سیاسی و … تاکید میکند و تکالیف دولت در این حوزه تعریف میشود.
وی با تاکید براینکه این موارد آرزوهایی است که یک ملت مینویسد و تصویب میکند، اما این بدان معنا نیست که تمامی این آرزوها قابلیت اجرا دارند، اظهار کرد: این فرایند نشان می دهد که ما طالب تغییر هستیم. ایرانیان ملتی با آرمانهای بلند هستند که مدام در حال حماسه آفرینیاند و جهان را دچار شگفتی میکنند. این مردم به لحاظ آرمانی دارای الگوهای متعالی هستند.
وی افزود: ایران به لحاظ واقعیت موجود در جهان نیز اولین کشور در غرب آسیاست که انقلاب مشروطه را تجربه کرده است. یک سال قبل از ایران روسها چنین انقلابی را تجربه کردند.
کولایی افزود: براین اساس، ایرانیان خواستار برقراری قانون و مهار شدن قدرت و رعایت حقوق انسانها بودهاند، این ویژگی مردم ایران را از مردم دیگر کشورهای منطقه متمایز میکند. مردم ایران تعالیگرا و توسعهگرا هستند و خود را مستحق زندگی بهتر میدانند.
وی در ادامه افزود: علیرغم تلخی دوران بعد از انتخابات سال ۸۸ و پس از آن رد صلاحیتهای گسترده، با انتخابات مجلس دهم قهر نکردیم و در خانه ننشستیم. از ظرفیتهای قانونی برای تغییر استفاده کردیم و شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان توانست آرای موجود را بر روی یک لیست منسجم کند و نتیجه این یکپارچگی در تهران این بود که ۳۰ نفر در قلب این انتخابات با رای مردم جابجا شدند و ۳۰ نفر از چهرههایی که عملکردشان در مجلس نهم نشانگر عدم درکشان از خواسته مردم و تحولات منطقه بود به خواسته مردم از مجلس کنار گذاشته شده و جایگزین شدند.
عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تاکید کرد: این مهم نشان داد که ذخیره اصلاحطلبی در ایران بسیار غنی است و با وجود رد صلاحیتها می توانیم افراد شایسته اصلاحطلب دیگری را معرفی کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت اصلاحطلبی باید بر پایه ظرفیتهای قانونی استفاده شود، افزود: این مهم نشان میدهد که ما به تجربیاتمان توجه میکنیم و اشتباهات گذشته را تکرار نمیکنیم. ما نتیجه قهر با صندوق را مشاهده کردیم.
کولایی با تاکید براینکه از تجربیات دیگر کشورها نیز استفاده کردیم، افزود: تجربه انقلاب های رنگی، نتیجه بهار عربی و سرنوشت اخوان المسلمین را مشاهده کردیم و در انتخابات مجلس دهم به این تجربیات توجه کردیم.
وی در ادامه با بیان اینکه دموکراسی یک موضوع صرفا سیاسی نیست و در اقتصاد، فرهنگ، نهادهای اجتماعی و … نیز پایه دارد گفت: وقتی جامعهای به چنین مقدماتی توجه ندارد تکانهای شدیدی را شاهد خواهد بود و ما این تکانها را تجربه کردیم.
وی افزود: پایداری دموکراسی از دغدغههای مهم کشورهاست. به یمن ظرفیتهای عظیمی که بعد از انقلاب ایجاد شد مردم ایران نشان دادند که از تجربیات استفاده کرده و به واقعیتهای پیرامون و انتخابهای خود توجه دارند و متوجه هستند که مزیتهای مطلوب به سرعت قابل دسترسی نیست و فرایندهایی برای تغییر باید طی شود.
کولایی گفت: کشوری که این پایهها در آن شکل نگرفته به دستاوردهای پایدار دست نمییابد و نمیتواند جهش پیدا کند. کشورهایی که در چنین شرایطی جهش کردند نشان دادند که دستاوردهایشان پایدار نیست.
وی پایداری تحولات را در فرهنگ مدنی قوی و تقویت رفتارهای گروهی و جمعی دانست و افزود: مردم در خرداد ۹۲ پای صندوقهای رای رفتند و امیدهای خود را به کسی سپردند که پرچم عقلانیت، تعامل سازنده با جهان و پرچم ضرورت بازگشت به جامعه جهانی را به دست گرفته بود.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم تحریمها و رفتارهای ظالمانه با ملت ایران را خاتمه دهیم باید وارد این فاز میشدیم و اینکار انجام شد. امروز انتخاب دکتر روحانی نیازمند تکمیل شدن است.
کولایی اظهار کرد: اگر تغییرات جهان پیرامون خود را درست نشناسیم در دفاع از منافع خود موفق نخواهیم بود ما یکی از بازیگران کره زمین هستیم. در این دنیا تمامی کشورها منافع خود را دنبال میکنند، این یک قاعده است که اگر کسی آنرا انکار کند با شکست مواجه میشود.
وی افزود: در نظام بینالملل قواعدی وجود دارد که باید رعایت شود که گرچه این قواعد در برخی موارد عادلانه نبوده، براساس نظام سلطه است و البته نابرابری و بیعدالتی در جهان بسیار زیاد است و استانداردهای دوگانه بر جهان حاکم است، ولی اگر تصور کنیم که ما در ایران توان مدیریت جهان را داریم و دنکیشوتوار به جنگ جامعه جهانی برویم همان اتفاقی میافتد که در ۸ سال گذشته رخ داد.
عضو شورای هماهنگی مجمع زنان اصلاح طلب ایران اسلامی افزود: اگر واقعیت ها را نبینیم نمیتوانیم از نعمتها و استعدادهای فراوانی که خداوند به این کشور داده به درستی استفاده کنیم. ما در یک موقعیت کاملا استثنایی در جهان هستیم. / ایسنا