دکتر محمود حسین پور افزود: کاهش رعایت شیوه نامههای بهداشتی و کاهش محدودیتهای کرونایی که متناسب با شرایط نبود، موجب اوج گیری کرونا شد.
وی افزود: از بهمن ماه پیش بینی میشد که با توجه به شیوع کرونای انگلیسی، در ایام نوروز و پس از آن دچار چالش شویم که همینگونه نیز شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از اواخر اسفند ماه تقریبا همه موارد ابتلای جدید کرونا در استان کرونای انگلیسی بود که به سرعت انتشار پیدا میکرد و افراد به سرعت علایم حاد نشان میدادند.
وی بیان داشت: وظیفه همه ما این است که از همنوعانمان و خودمان با ماندن در خانه و بیرون نرفتن حمایت کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ویروس جدید کرونا با کمترین تماس منتقل میشود و مردم در صورت اجبار به خروج نیز همه شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند و شستشوی دستها و استفاده از ماسک نیز بسیار ضروری است.
حسین پور عنوان کرد: مسافرتها و مراسمهای برگزار شده دو عامل شیوع بیشتر کرونا در استان بود به طوری که مثلا در جزیره قشم یک مراسم عروسی موجب ابتلای ۲۹ نفر به کرونا شد.
وی ابراز کرد: اکنون در بیمارستان شهید محمدی هشت نفر از یک خانواده به علت ابتلا به کرونا بستری هستند که به مسافرت هم نرفته اند، اما به علت رفت و آمدها و دید و بازدیدها دچار بیماری شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: واکسن کرونا اکنون به راحتی در دسترس نیست، زیرا میزان تولید واکسن کمتر از پیش بینیها است و در کشور ما به علت تحریمها با وجود پرداخت هزینه واکسن خیلی از پیش خریدها محقق نشد مانند واکسن هندی یا سبد واکسن کوواکس که یک سبد مشترک تهیه واکسن است که کمتر از پیش بینی بوده است.
حسین پور بیان کرد: در هرمزگان ما درصد جمیعت پر خطر را بیشتر از میانگین کشوری واکسینه کرده ایم، اما مطلوب نیست، زیرا پیش بینی میشد تا پایان اسفند ما کادر درمان را واکسینه بکنیم، اما هنوز کامل واکسینه نکرده ایم.
وی اظهار کرد: امیدواریم تا پایان فروردین ماه بتوانیم فاز اول واکسیناسیون که برای کادر بهداشت و درمان و گروههای پرخطر است را در استان به پایان برسانیم و از مهرماه عموم مردم واکسینه شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: واکسن ایرانی در حال تولید است و با توجه به به اینکه ما در تولید واکسن پیشگام هستیم و با کشورهای خوبی در حال همکاری هستیم اگر مردم این مدت را رعایت کنند تا شهریور ماه مردم واکسینه میشوند و وضعیت شیوع کنترل میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن ماه رمضان حتما از تجمعات، افطاریهای جمعی و مراسمهای جمعی در این ماه خودداری شود.
حسین پور خاطرنشان کرد: گرمای هوا نیز از مسائلی است که در استان مشکل ساز میشود با توجه به بسته بودن فضا و استفاده از وسایل سرمایشی که خرداد پارسال نیز موجب اوج گیری کرونا شد.
وی بیان کرد: در مناطق قرمز طرح هوشمند محدودیتها را داریم که مشاغل دو سه و چهار محدودیت دارند، تالارها و آرایشگاه ها، مراسمهای ورزشی و مذهبی تا دو هفته ممنوعیت دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار کرد: از مردم برای رعایت شیوه نامههای بهداشتی قدردانی میکنیم و خواهشی که داریم این است که از مراجعه بی مورد به آزمایشگاه خودداری شود تا بیماران واقعی زودتر تشخیص داده شوند.
انتهای پیام/