معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از چهار رقمی شدن تعداد بیماران مبتلا به کووید ۱۹ بستری در بیمارستانهای خراسان رضوی فقط ظرف روزهای اخیر خبر داد و گفت: روند آلودگی شهروندان خراسان رضوی به ویروس کرونا در موج چهارم اوجگیری آن به قدری فزاینده شده که میتوان سرعت افزایش شتابان بیماران کرونایی را “آسانسوری” توصیف کرد.
دکتر مهدی قلیان اول افزود: همانند سه موج پیشین اوجگیری شیوع ویروس، چهارمین مرحله طغیان کرونا با تاخیری حدود ۲ هفتهای نسبت به نقطه آغاز کشوری آن به خراسان رضوی رسید.
وی ادامه داد: هماینک در حالی هزار و ۲۲۸ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری هستند که این آمار در نقطه فروکش سومین موج اوجگیری کرونا به ۴۸۰ نفر تقلیل یافته بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تعداد کنونی بستری شهروندان کرونایی در بیمارستانهای خراسان رضوی به ۳۵۰ نفر در روز رسیده در حالی که این تعداد ابتدای امسال ۱۳۰ نفر در روز بود.
قلیان افزود: تعداد بستری شدگان ناشی از کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه خراسان رضوی به ۲۷۰ نفر افزایش یافته و مرگ و میرهای ناشی از آن نیز در این استان ۲ رقمی شده است.
وی به افزایش تعداد شهرستانهای مواجه با وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: سامانه نرمافزاری ماسک ۱۳ شهرستان مشهد، نیشابور، سبزوار، بینالود (طرقبه-شاندیز)، گناباد، تربتجام، صالحآباد، قوچان، تربتحیدریه، بردسکن، کاشمر، کوهسرخ و بجستان را قرمز اعلام کرده است.
او ادامه داد: ۱۵ شهرستان در خراسان رضوی با وضعیت نارنجی و پنج شهرستان استان با وضعیت زرد شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکنند.
کادر سختکوش و از جانگذشته پزشکان و پرستاران در قالب چهار دانشگاه علوم پزشکی و ۲ دانشکده پزشکی در استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی هماینک در خط مقدم مبارزه با ویروس وحشی کرونا، خدمات بهداشتی و درمانی را به عموم مردم ارائه میکنند. دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این میان مسوول امور بهداشتی و درمانی ۸۰ درصد شهروندان خراسان رضوی است و ۲۰ درصد دیگر اهالی خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، تربتحیدریه، گناباد و دانشکدههای نیشابور و تربتجام هستند.
نخستین مرحله اوجگیری شیوع ویروس همهگیر کرونا در خراسان رضوی ظرف ماههای اسفند ۱۳۹۸ و فروردین ۱۳۹۹ رخ نمود. دومین موج آن تیر و مرداد پارسال و سومین دوره اوجگیری شیوع کرونا اواخر آبان و اوایل آذر ماه ۱۳۹۹ خود را نشان داد.
اینک در نخستین ماه از بهار ۱۴۰۰ خراسان رضوی و دیگر نقاط کشور در حالی وارد چهارمین موج طغیان ویروس همهگیر کرونا شده است که شهروندان در سه موج پیشین با نوع نجیب کرونا مواجه بودند اما اینک با سویه وحشی این ویروس با نام “کرونای انگلیسی” رو به رو هستند که شدت واگیری و مرگآوری آن بسیار بیشتر از سویه قبلی است.
آمارهای جاری نشان میدهد نه تنها شمار بستری مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستانهای خراسان رضوی در مقایسه با نخستین روزهای فروردین ماه سه برابر بیشتر شده بلکه مرگ ناشی از ویروس کرونا در این استان که فعلا ۲ رقمی است میل شدیدی به بالا رفتن از این حد دارد.
همچنین بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی مشهد تعداد تماسهای اخیر شهروندان با سامانه تلفنی ۱۹۱ این دانشگاه برای مشاوره در مورد کرونا، نسبت به ابتدای سال ۱۰ برابر افزایش یافته است.
هماینک ۱۳ شهرستان از مجموع ۳۳ شهرستان خراسان رضوی در وضعیت “قرمز” طغیان کرونا قرار گرفته اند. ۱۵ شهرستان به سطح “نارنجی” شیوع ویروس رسیده اند و فعلا پنج شهرستان در وضعیت “زرد” باقی مانده اند.
این در حالی است که شیوع این ویروس همهگیر در ابتدای امسال در ۱۸ شهرستان خراسان رضوی به وضعیت “آبی” عقبنشینی کرده بود ولی هماینک هیچ نقطه آبی در نقشه جنگ کرونا با شهروندان خراسان رضوی در این استان وجود ندارد.