stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 346053
  • 26 فروردین 1400 - 23:00
3
  رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان:

بیشترین آمار فوت طی شبانه روز گذشته از ابتدای شیوع کووید۱۹

بیشترین آمار فوت طی شبانه روز گذشته از ابتدای شیوع کووید۱۹
گفت:   رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: تعداد موارد فوت در استان طی ۲۴ساعت گذشته 21 مورد بوده که متأسفانه بیشترین آمار فوت روزانه از ابتدای شیوع بیماری تاکنون بوده‌است، همچنین آمار هفتگی موارد فوت، به ۶۱مورد رسیده و شاخص سرایت پذیری بسیار افزایش یافته‌است.
قلم | qalamna.ir :

قلم و به نقل از پایگاه خبری وب‌دا در همدان، رشید حیدری‌مقدم در سفر وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به استان همدان با ارائه گزارشی از عملکرد دانشگاه در ایام شیوع کرونا اظهار داشت: ما از ۱۵بهمن ۹۸با تشکیل جلسه‌ای در شورای تامین استان شرایط را پیش­ بینی و هماهنگی لازم را در جهت ایجاد آمادگی مقابله با کووید۱۹ فراهم آوردیم.

وی با اشاره به وجود ۲۸۰۰ تخت در مجموعه مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه عنوان کرد: برای ایجاد آمادگی و مقابله در این شرایط، طرحی را در ۳ مرحله پیش‌بینی کردیم که در مرحله اول ظرفیت بهره‌مندی از ۷۵۰ تخت بیمارستانی پیش‌بینی شد، در مرحله دوم ۱۵۰۰ تخت و در مرحله سوم ۲ هزار و ۲۰۰ تخت برای ایجاد آمادگی در این شرایط منظور شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به عبور از ۳ موج بیماری و ورود به موج چهارم بیان کرد: در موج اول تعداد بستری‌های استان به ۴۲۰ مورد رسید که در اوج سختی شرایط ۳ تا ۴ مورد فوت در روز داشتیم و در موج دوم این تعداد به ۶۵۰ مورد بستری و ۶ تا ۸ مورد فوت در اوج شیوع رسید و در موج سوم یک هزار و ۲۵۰ مورد بستری و ۱۳ الی ۱۵ مورد فوت را تجربه کردیم.

 وی افزود: در موج‌های گذشته بیماری، تعداد موارد مثبت بستری حداکثر به ۱۴۰ نفررسیده بود که الان از مرز ۲۰۰نفر عبور کرده و موارد مثبت سرپایی حداکثر ۳۰۰مورد بود که حالا به ۹۰۰نفر نزدیک شده و این به معنی ۳۰۰ درصد رشد در آمار مثبت سرپایی است.  

حیدری‌مقدم خاطرنشان کرد: تعداد موارد فوت در استان طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱ مورد بوده که متأسفانه بیشترین آمار فوت روزانه از ابتدای شیوع بیماری تاکنون بوده‌است، همچنین آمار هفتگی موارد فوت، به ۶۱ مورد رسیده و شاخص سرایت پذیری بسیار افزایش یافته‌است.

وی مهم‌ترین نگرانی روزهای اول مقابله با کرونا را تأمین اکسیژن برای بیماران بستری عنوان کرد و گفت: در روزهای ابتدای شیوع بیماری، اکسیژن موجود تنها ۲۰ درصد پاسخگویی برای این شرایط را پوشش می‌داد اما خوشبختانه در همین ایام ۱۳ دستگاه اکسیژن ساز به ظرفیت‌های استان اضافه شده و ظرفیت اکسیژن سازهای استان را تا دو و نیم برابر افزایش داده است همچنین ۶ دستگاه سی‌تی‌اسکن جدید با توجه به نیاز بیمارستان‌ها به زیرساخت‌های استان افزوده شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه افزود: به نظر می‌رسد استان همدان کمترین دغدغه و بارخاطر را در ایام شیوع بیماری برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد کرده چرا که ما بر این عقیده هستیم که مسئولیتی که به ما سپرده شده برای این است که باری از دوش کشور برداریم بنابراین بیشترین مشکلات را با ظرفیت و هم‌اندیشی استانی رفع کرده و کمترین دغدغه را به وزارت متبوع انتقال داده‌ایم.

وی با بیان اینکه پاشنه آشیل مبارزه با بیماری کرونا آموزش کارکنان به ویژه در بخش‌های مراقبت‌ تنفسی بود خاطرنشان کرد: ارائه این آموزش‌ها در کنار تأمین وسایل حفاظت فردی منجر به حفظ ایمنی و سلامت کارکنان شده است تا جایی که کمترین آسیب و فوت را در بین کارکنان دانشگاهی سراسر کشور داشته‌ایم.

صادرات ماسک و لوازم حفاظت فردی به ۱۲ استان از همدان

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان از خرید حدود ۳۰ میلیارد تومان تجهیزات حفاظت فردی برای کارکنان این مجموعه خبر داد و اضافه کرد: در ابتدای شیوع بیماری دغدغه تأمین ماسک و لوازم حفاظت فردی برای اغلب دانشگاه‌های کشور ایجاد شده بود اما حالا ما در شرایطی هستیم که می‌توانیم با استفاده از ظرفیت ۶ شرکت دانش بنیان به ۱۲ استان دیگر ماسک و تجهیزات حفاظت فردی صادر کنیم.

وی با بیان اینکه برای مهار این موج تلاش می‌کنیم خروجی بیمارستانها کاهش یابد گفت: ارائه برخی داروها به ویژه رمدسیویر به بیماران سرپایی به داد ما رسید که از حجم بستری بیماران بکاهیم و امیدوار هستیم با انسجامی که در دانشگاه و کلیه بخش‌های درمانی وجود دارد و همدلی و هم‌گرایی مطلوبی که در استان جاری است هرچه سریعتر به مهار مقتدرانه این بیماری نائل آییم.

نسخه نویسی الکترونیک و حذف دفترچه درمانی تامین اجتماعی و سلامت مهم‌ترین چالش ها

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان در بخش دیگری از سخنان خود به مهم‌ترین چالش­ های حوزه بهداشت اشاره و اظهار کرد: نسخه­نویسی الکترونیک و حذف دفترچه درمانی تامین اجتماعی و سلامت در حال حاضر مهم‌ترین چالش‌های این حوزه هستند که باید مورد بررسی و توجه قرار گیرند.

وی همچنین یادآور شد: مسافرت­ها با قطار، اتوبوس و هواپیما همچنان در جریان است و مسافرت‌های متعدد از استان خوزستان باعث شد کنترل ویروسی که زمین­گیر شده بود از کنترل خارج شود.

حیدری مقدم ادامه داد: میانگین مراجعه روزانه در فروردین­ماه تاکنون به ۷هزار و ۲۳۵مورد رسیده است که حدود ۷۰۰ نفر با علائم حاد تنفسی مراجعه داشته‌اند و این زنگ خطری جدی برای ماست.

وی در ادامه، همچنین متذکر شد: تا پیش از شیوع بیماری کرونا تخت‌های دیالیز ۹۰تخت بود که در این ایام به ۱۸۰ تخت افزایش یافت و از تعداد ۳ هزار و ۱۵۰ تخت کل استان، ۱۴۶ تخت مربوط به آی سی یو بود که صرفا در دوره کرونا ۱۲۰تخت اضافه شد و ۵۶تخت هم آماده راه‌اندازی و بهره‌برداری است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین به دستاوردهای حوزه تحقیقات و فناوری اشاره و اظهار کرد: در حوزه پژوهش ۱۷۰طرح مصوب با محوریت کووید ۱۹ داشتیم که ۹طرح فناورانه بوده و ۱۱۸مقاله در این رابطه منعکس شده است.

وی افزود: بیش از هزار میلیارد تومان تجهیزات در سه سال گذشته وارد استان شده و خوشبختانه ۶۴ پروژه عمرانی در قالب ۴۵ هزار مترمربع به ظرفیت دانشگاه اضافه شده و در پرداخت‌های پرسنلی نیز جزء معدود دانشگاه‌های پیشتاز هستیم.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.