حسین اسماعیلیان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: هماینک ۵۰ درصد از کل حجم آب آشامیدنی شهروندان مشهدی از دریاچههای پشت چهار سد طرق، ارداک، دوستی و کارده تامین میشود.
وی محل تامین نیمی دیگر از آب مورد نیاز مشهد را چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات ذکر کرد و افزود: کاهش حجم بارش نزولات آسمانی که ظرف چند ماه اخیر با آن مواجه بودهایم تاثیر مستقیم بر افت میزان ذخیره آب در همه این منابع اعم از سدها، چاهها و قناتها داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد کاهش بارندگی فرودین ماه جاری را بیسابقه توصیف کرد و ادامه داد: چنین وضعیتی در طول ۲۵ سال اخیر تجربه نشده است، بنابراین در نتیجه آن به طور قطع با شرایطی خاصی مواجه هستیم.
اسماعیلیان بیان کرد: متوسط بارندگی مشهد در فروردین امسال ۶۵ درصد کمتر از سال گذشته است و با این کاهش بارندگی و با توجه به ناپایداری منابع تامین آب روستاها، تعداد روستاهای مشهد که به صورت تانکری آبرسانی میشوند ممکن است به ۶۰ روستا در تابستان امسال برسد.
وی تصریح کرد: از پارسال با طرح موضوع ادغام شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، اقدامات خوب و قابل توجهی در خصوص برطرف کردن مشکلات آب ۷۹ روستای دارای شرایط حاد نظیر حفر ۱۹ حلقه چاه صورت گرفت و اگر این اقدامات انجام نمیشد با شرایط حادتری مواجه میشدیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تاکید کرد: علاوه بر کاهش بارندگی در فروردین ماه جاری، میانگین دما نیز در این کلانشهر هشت درجه افزایش یافته و از ۱۵ درجه در فرودین پارسال به ۲۳ درجه رسیده است که این افزایش دما نیز روی مصرف آب تاثیر دارد.
اسماعیلیان اظهار کرد: شیوع کرونا نیز تاثیر قابل ملاحظهای در افزایش میزان مصرف آب دارد و در مجموع در فرودین امسال نسبت به مدت مشابه پارسال میزان مصرف آب در بخش خانگی ۱۵ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: مدیریت مصرف باید در دستور باشد و امیدواریم با همراهی شهروندان و مصرف بهینه آب از تابستان امسال بدون جیرهبندی عبور کنیم.