یکتن خدایی افزود :تولید بذر بعنوان اولین نهاده مصرفی ، نقش غیر قابل انکاری در انتقال صفات ژنتیکی و افزایش کیفی و کمی محصول دارد. بدیهی ست که بذرها اندام های گیاهی مستقلی هستند که امکان تداوم نسل گیاه را فراهم می کنند. بذر نیز مانند سایر نهاده های کشاورزی باید مجموعه ای از ویژگی های کیفی که در استانداردهای ملی بذر مشخص شده است، را داشته باشد.
وی ادامه داد : بذر استاندارد در چارچوب نظام گواهی بذر تولید و عرضه می شود. نظام گواهی بذر مجموعه ای از رویه ها و مقررات هستند که به حفظ اصالت و خلوص ژنتیکی و فیزیکی بذر رقم زراعی خاص کمک می کنند. مهمترین شاخص برای حفاظت یک رقم حفظ خلوص ژنتیکی بذر تولید شده است.
مسئول واحداستانی ثبت و گواهی بذر و نهال مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان بیان داشت : کل بذر گندم مورد نیاز کشور در طبقه گواهی شده حدود ۱۰۰۰،۰۰۰ تن برآورد می شود که از این میزان حدود ۴۰% آن در قالب بذر گواهی شده برنامه ریزی و تولید می شود.
یکتن خدایی تصریح کرد : یکی از موارد ضروری به منظور تحقق و دستیابی به بذور با کیفیت مطلوب به میزان مورد نیاز ، رعایت کامل نکات علمی و فنی و نظارت دقیق و مستمر بر حسن اجرای کلیه مراحل کنترل کیفی می باشد.
وی افزود . تکثیر بذر طبقه مادری و گواهی شده به دلیل نیاز به سطح وسیع توسط بخش خصوصی انجام می شود.
محقق واحد ثبت و گواهی بذر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گفت : شرکتهای تولید کننده بذر باید دارای امکانات اولیه برای تولید بذر که موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تعیین نموده است را برای دریافت مجوز تولید دارا باشند.
وی اضافه کرد: امکانات و دانش فنی شرکتهای تولید کننده بذر توسط کارشناسان موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال بررسی شده ، نظر قطعی را اعلام می دارند.
انتهای پیام/