افزایش شاغلین بخش ساختمان می تواند نشان از رشد مجدد فعالیتهای ساخت و ساز در کشور باشد و انتظار می رود بخشهایی از صنعت همچون تولید سیمان و کاشی و سایر مصالح ساختمانی رونق بگیرند. البته پیش بینی می شود در صورتی که واردات بی رویه محصولات ساختمانی مشابه سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ را شاهد باشیم، اشتغال در بخش تولید این محصولات تغییر محسوسی پیدا نکند.
بخشهای نفت و معدن نیز طی تابستان سال گذشته روند افزایش تعداد شاغلین را نشان می دهد اما در بخش صنعت فارغ از سه بخش معدن، نفت و ساختمان، مقایسه هر دو دوره بهار و تابستان ۱۳۹۹ نسبت به فصل مشابه سال قبل کاهش تعداد شاغلین را به دنبال داشته است.
به موجب این گزارش، تعداد شاغلین در بخش تولید محصولات فلزی ساخته شده با ۱۶ هزار و ۸۹۳ نفر افزایش به ۴۱۷ هزار و ۳۱۷ نفر رسیده که نشان می دهد این بخش در حال تبدیل به یک بخش عمده اقتصادی است و باید توجه داشت که کوتاه کردن دست دلالان از مواد اولیه مورد نیاز این بخش، رونق این بخش را بیش از پیش افزایش خواهد داد.همچنین تعداد شاغلین بخش تولید مبلمان در بهار ۱۹۹۹ نسبت به بهار سال قبل ۳۷ هزار و ۷۵۶ نفر کاهش داشته ولی در تابستان ۱۳۹۹ نسبت به تابستان سال قبل ۵۸۵۳ نفر افزایش یافته است که انتظار می رود با باز شدن مرزها و کاهش قیمت دلار، افزایش واردات موجب رکود در این بخش نشود.
در بخش خرده فروشی تعداد شاغلین در بهار ۱۹۹۹ نسبت به بهار سال قبل ۲۳۶ هزار و ۷۷۶ نفر و در تابستان ۱۹۹۹ نسبت به سال قبل از آن، ۲۵۷ هزار و ۵۰۶ نفر کاهش یافته است لذا در این بخش همچنان تاثیر شیوع بیماری کرونا رو به افزایش است.در بخش هتل و رستوران نیز با کاهش تعداد شاغلین روبه رو هستیم به نحوی که در بهار ۱۳۹۹ بیش از ۱۵۸ هزار نفر و در تابستان ۱۳۹۹ بیش از ۱۲۹ هزار نفر کاهش یافته که نشان می دهد تاثیر شیوع بیماری کرونا اندکی کاهش یافته است.
کاهش ۶۱ هزار و ۴۸۴ هزار نفری شاغلین بخش بهداشت و مددکاری اجتماعی در تابستان ۱۹۹۹ نسبت به تابستان سال قبل نیز اگرچه باید مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد ولی به نظر می رسد که این کاهش به دلیل کاهش مراجعه بیماران غیرکرونایی به مطبها و کلینیکهای بخش خصوصی باشد.