stat counter
تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ Saturday, 23 November , 2024
  • کد خبر : 370356
  • 12 خرداد 1400 - 15:41
4
رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی:

یک ریاست جمهور خوب باید بتواند در فضای کشور جمعیت را بر مبنای ظرفیت منطقه ای پخش کند

یک ریاست جمهور خوب باید بتواند در فضای کشور جمعیت را بر مبنای ظرفیت منطقه ای پخش کند
مرکزی_ رییس دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: یک ریاست جمهور خوب باید بتواند در فضای کشور جمعیت را بر مبنای ظرفیت منطقه ای پخش کند؛ چرا که هر منطقه برای خود قابلیت‌هایی چون صنعت، کشاورزی و... دارد و ما به دنبال این هستیم تا رئیس جمهوری روی کار بیاید تا این فرایند را در کشور تدوین نماید و طرح آمایش سرزمین کشوری و استانی را اجرا کند.
قلم | qalamna.ir :

دکتر حسین کلانتری در اولین تریبون تخصصی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ امروز در مسجد صاحب الزمان( عج) شهرک دانشگاهی امیر کبیر، بیان کرد: دو ایراد اساسی در برنامه ریزی کشور وجود دارد که از رییس جمهور آینده درخواست می کنیم به معضل برنامه ریزی در کشور توجه کنند.

وی با اشاره با این که اولین برنامه عمرانی کشور در سال ۱۳۲۷ قبل از انقلاب آغاز شد و قبل از این یک سری کارهای عمرانی در زمان صدارت میرزا تقی خان امیرکبیر همچون ساخت مدرسه دارالفنون ،ساخت ساختمان های اداری ،نظامی ، احیای قشون و اعزام دانشجو به خارج از کشور انجام شده است، افزود:
در سال های قبل از انقلاب اسلامی ۶ برنامه عنرانی در کشور تدوین شده بود که پنج برنامه اجرایی شد و بعد از انقلاب تاکنون هفت برنامه تدوین شده و برنامه‌های توسعه کشور بدون توجه به طرح آمایش سرزمین اجرا میشود،اگر برنامه آمایش سرزمین اجرا می شد هر رییس جمهوری برنامه های قبلی را ادامه و پیگیری می کرد.

کلانتری یادآور شد: طرح آمایش سرزمین یک طرح بلند مدت حدود ۲۵ ساله است که اغلب کشورها دارند و در قالب طرح‌های بلند مدت ۲۵ ساله ،برنامه های عمرانی ۴تا ۷ ساله اجرا می شود به طوریکه هر دولتی که روی کار می آید برنامه‌ها و اولویت‌های کاری خود را طبق این برنامه اجرایی می کنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک خاطر نشان کرد: دولت های اولیه بعد از انقلاب بیشتر مواجه با جنگ و بازسازی مناطق جنگی و تامین امنیت بوده اند و دولت های بعد از آن در قالب نظام هماهنگ با برنامه ملی و آمایش سرزمین حرکت نکرده‌اند چرا که آمایش سرزمین یعنی بهره‌برداری از سرزمین که بهره برداری در قالب مثلث انسان ،فعالیت وفضا انجام می شود، آمایش سرزمین باید بتواند انسان و فعالیت را در فضای کشور تنظیم کند.

وی گفت: مشکل اساسی دیگر نظام برنامه ریزی بخشی در ایران است که بودجه در سطح وزارتخانه ها توزیع می شود و تا از مرکز به استان و سپس به شهرستان و بخش برسد ریز میشود و قابلیت اجرایی ندارد اگر برنامه ریزی به صورت منطقه ای انجام بگیرد وکشور براساس مطالعات انجام شده به ۱۱ ویا ۹ منطقه تقسیم شود،مشکلات حل می شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی افزود: نظام برنامه‌ریزی ما باید اصلاح شود و نظام منطقه‌ای جای نظام بخشی را بگیرد چرا که اگر طبق برنامه دقیق چند استان در یک منطقه تعریف شوند ودرآمد هرمنطقه خرج همان منطقه شود ،کارایی مناطق بهتر می شود.

وی گفت: در نظام موجود برنامه ریزی بخشی، عدالت فضایی را شاهد نیستیم و متاسفانه با بدی عملکرد برخی دولت ها ما از عدالت فضایی محروم شده ایم و یک نهاد و ساختار لازم برای نظام اداری منطقه‌ای وجود ندارد و فقط یک شورای آمایش سرزمینی را شاهد هستیم.

کلانتری با اشاره به اینکه در کشور با تهدیدات مرزی مواجه هستیم گفت: نواحی کمتر توسعه یافته ما نواحی مرزی هستند و نظام عدالت فضایی را در آن ها شاهد نیستیم.

وی مشکل دیگر برنامه ریزی شهری کشور را قوانین و مقررات شهرسازی عنوان کرد و گفت قانون شهرداری های کشور مربوط به سال ۱۳۳۴ است و بایستی از طریق دولت لایحه‌ای به مجلس ارائه شود تا به صورت قانون جدید بازنگری و تدوین شود و معضلات موجود رفع شود.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  • منبع : خبرنگار

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.