حجت الاسلام سیدعلیرضا ادیانی روز شنبه در آئین گرامیداشت شهدای ۱۵ خرداد که گورستان مسگرآباد تهران برگزار شد اظهار داشت: شهدای ۱۵ خرداد، به مثابه یاران اولیه و اندک پیامبر اسلام که در دوره محنت و سختی تحول الهی و انسانی را با پیروی از پیامبر اعظم در دوره تاریکی بشر با عمق بخشیدن به طلوع خورشید، زمینه گسترش اسلام را فراهم کردند، در ظلمتکده جهان فروزان شده و زمینه پیروزی انقلاب را فراهم کردند.
وی افزود: شهدای ۱۵ خرداد، در دوران محنت و سختی به عنوان یاران نخستین امام و مرجعیت به این قیام پیوستند و با مظلومیت و نثار خون خود، درخت انقلاب را از تندبادهای دوران نونهالی به خشکی ظلمت آبیاری کردند.
وی اظهار داشت: هر چند که قیام امام راحل پس از رحلت آیت الله بروجردی و از نیه دوم سال ۱۳۴۱ در مخالفت با لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی و مخالفت با تصویب نامه دولت مبنی بر حذف قید مسلمان بودن و سوگند به قرآن آغاز شد، ولی این ۱۵ خرداد است که نقطه عطف و مبداء انقلاب شناخته شد.
ادیانی گفت: ۱۵ خرداد به این دلیل نقطه عطف انقلاب شد چون مردم با امام پیوند خوردند و در تاریخ نیز مشاهده شده هر جا مرجعیت قیام کرد و مردم او را همراهی کردند، پیروزی نصیب اسلام شد.
وی اظهار داشت: پس از سخنرانی امام راحل در ۱۳ خرداد سال ۴۲ که به دستگیری ایشان منجر شد، مردم تهران، قم و کفنپوشان ورامین برای نصرت امام به پا خاستند و امام به واسطه حضور مردم توانست سلطه ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی که حتی آنهایی که در متن انقلاب بودند آن را محال میدانستند، سرنگون سازد.
رئیس عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی تأکید کرد: امام چون کوهی استوار و از عمق جان مردم را میشناخت و آنان را باور داشت، مردمی محروم و مستضعف که برای حاکمیت دین به پاخاسته و با شهادت خویش، این نظام الهی را بنا نهادند.
وی با اشاره به توطئه دشمنان در ناامید کردن مردم به آینده نظام گفت: امروز راهبرد دشمن این است مردم پای صندوق رأی حضور پیدا نکنند ولی مردم بار دیگر به فرموده رهبر معظم انقلاب، خرمشهر دیگری را در ۲۸ خرداد فتح خواهند کرد.
ادیانی تصریح کرد: سخن از آمدن یک فرد نیست بلکه امروز همه موظفیم که دیگران را برای حضور پای صندوقهای رأی فراخوانده و با رأی داد به نصرت اسلام، قرآن و پیامبر اسلام، آینده کشور را با انتخاب فرد اصلح رقم بزنیم.
همچنین سید محسن محمودی رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در این مسرام گفت: شهدای مظلوم ۱۵ خرداد با لبیک به ندای امام، قیامی را برپا کردند که نتیجه آن به پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن سال ۵۷ ختم شد، همه ما بار دیگر با شهدا تجدید میثاق می کنیم و عهد میبندیم که پرچمی که شهدا در دفاع از مرجعیت و ولایت برافراشته کردند، زمین نخواهیم گذاشت.
وی افزود: همه شهدای ۱۵ خرداد چه آنهایی که در تهران به شهادت رسیدند، کسانی که در قم خون پاکشان آسفالت خیابان را رنگین کرد و کفنپوشان ورامین که پای پیاده بیش از ۲۰ کیلومتر راه را پیمودند تا با گلوله از آنان استقبال شود، فقط در راه دفاع از ولایت قیام کردند و پیامشان دفاع از امام و انقلاب بود.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران با اشاره به در پیش بودند انتخابات گفت: وصیت تمام شهدا، حضور در انتخابات و انتخاب بهترین و اصلحترین فرد است تا بهترین اتفاقات برای کشور رقم بخورد.
در قیام خونین ۱۵ خرداد سال ۴۲، مردم شهرستان های ورامین و پیشوا با اطلاع از دستگیری امام راحل پای پیاده و کفن پوش به سمت تهران به حرکت در آمدند در این مسیر هفت تن از جوانان این دیار به نام های سیدمرتضی طباطبایی، حسن خانی، عزت الله رجبی، امیرهوشنگ معصومشاهی، جعفر عرب مقصودی، مسیب مهابادی و ابوالقاسم اردستانی به دست نیروهای رژیم شاهنشاهی به شهادت رسیدند.
شهدای این قیام غریبانه و بدون نام و نشان در گورستان مسگرآباد تهران به خاک سپرده شد.