گروه علم و فناوری: مطالعه جدید محققان استرالیایی نشان میدهد که مصرف دو وعده میوه در روز میتواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۳۶ درصد کاهش دهد.
یک تیم تحقیقاتی از انستیتوی تحقیقات تغذیه در دانشگاه ادیث کوان برای ارزیابی ارتباط بین مصرف میوه و آبمیوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت، طی ۵ سال، دادههای نزدیک به ۷ هزار و ۷۰۰ استرالیایی را تجزیه و تحلیل کرد.یافتهها نشان داد، افرادی که حداقل دو وعده میوه در روز میخورند، نسبت به افرادی که کمتر از نصف وعده در روز میوه مصرف میکنند، دارای حساسیت بیشتری به انسولین هستند. حساسیت به انسولین کلید توانایی بدن در استفاده از گلوکز بعنوان انرژی برای انجام عملکردهای حیاتی است. حساسیت به انسولین بسیار مهم است، زیرا سطح بالای انسولین در گردش خون یا هیپرانسولینمی میتواند به عروق خونی آسیب برساند و نه تنها به دیابت بلکه به فشار خون بالا، چاقی و بیماریهای قلبی منتهی شود.محققان تاکید کردند: نوشیدن آبمیوه باعث افزایش حساسیت به انسولین یا کاهش خطر دیابت نمیشود. به این دلیل که آبمیوه دارای قند بسیار بیشتری و فیبر کمتری است.
همچنین میوهها علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی فراوان، منبع خوبی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش دهند. فیبر موجود در آنها نیز به تنظیم ترشح قند در خون کمک میکند و به فرد احساس سیری طولانیمدت میدهد.بیشتر میوهها به طور معمول دارای شاخص گلیسمی پایین هستند، به این معنی که قند آنها هضم و با سرعت بیشتری جذب بدن میشود.گفتنی است بیش از ۴۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا و ۳۷۴ میلیون نفر دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.
یک تیم تحقیقاتی از انستیتوی تحقیقات تغذیه در دانشگاه ادیث کوان برای ارزیابی ارتباط بین مصرف میوه و آبمیوه با کاهش خطر ابتلا به دیابت، طی ۵ سال، دادههای نزدیک به ۷ هزار و ۷۰۰ استرالیایی را تجزیه و تحلیل کرد.یافتهها نشان داد، افرادی که حداقل دو وعده میوه در روز میخورند، نسبت به افرادی که کمتر از نصف وعده در روز میوه مصرف میکنند، دارای حساسیت بیشتری به انسولین هستند. حساسیت به انسولین کلید توانایی بدن در استفاده از گلوکز بعنوان انرژی برای انجام عملکردهای حیاتی است. حساسیت به انسولین بسیار مهم است، زیرا سطح بالای انسولین در گردش خون یا هیپرانسولینمی میتواند به عروق خونی آسیب برساند و نه تنها به دیابت بلکه به فشار خون بالا، چاقی و بیماریهای قلبی منتهی شود.محققان تاکید کردند: نوشیدن آبمیوه باعث افزایش حساسیت به انسولین یا کاهش خطر دیابت نمیشود. به این دلیل که آبمیوه دارای قند بسیار بیشتری و فیبر کمتری است.
همچنین میوهها علاوه بر داشتن ویتامینها و مواد معدنی فراوان، منبع خوبی از مواد شیمیایی گیاهی هستند که ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش دهند. فیبر موجود در آنها نیز به تنظیم ترشح قند در خون کمک میکند و به فرد احساس سیری طولانیمدت میدهد.بیشتر میوهها به طور معمول دارای شاخص گلیسمی پایین هستند، به این معنی که قند آنها هضم و با سرعت بیشتری جذب بدن میشود.گفتنی است بیش از ۴۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان به دیابت نوع ۲ مبتلا و ۳۷۴ میلیون نفر دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند.