او در ادامه افزود: در گیاهان به طور طبیعی قند وجود دارد؛ بنابراین بیماران دیابتی نمیتوانند به هر میزان از این رژیم غذایی استفاده کنند. با توجه به این که در رژیم غذایی گیاهخواری مصرف غذاهای پر کالری و محصولات حیوانی مملو از چربیهای اشباع حذف میشود، اگر به شیوه مناسبی این برنامه غذایی به کار گرفته شود، میتواند تاثیرات خوبی داشته باشد.
این متخصص تغذیه بیان کرد: از عوامل تشدید کننده دیابت میتوان به چاقی اشاره کرد و در رژیم غذایی گیاهخواری به طور معمول وزن کنترل میشود. در واقع در گیاهخواران کنترل وزن را مشاهده میکنیم؛ بنابراین این نوع رژیم غذایی در کنترل دیابت هم میتواند موثر باشد.او در ادامه افزود: افزایش چربی شکمی، توانایی بدن را برای استفاده از انسولین کاهش میدهد و در نهایت باعث تجمع قند در جریان خون میشود که وضعیت دیابت را ایجاد یا تشدید میکند؛ بنابراین این افراد اگر بتوانند رژیم گیاهخواری را به صورت متعادل داشته باشند، میتوانند دیابت خود را تا حدی کنترل کنند.
اولیایی در پایان تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشت که برای کنترل دیابت لازم نیست حتما از رژیم گیاهخواری استفاده کنید؛ در واقع رعایت اصول تغذیه یعنی تعادل، تنوع و تناسب در برنامه غذایی باعث میشود شانس ابتلا به انواع بیماریها تا حد ممکن کاهش پیدا کند. در افراد مبتلا به دیابت، رژیم غذایی و ورزش منظم به عنوان دو بال مهم جهت کنترل دیابت و بهبود سلامت بدن محسوب میشود.