تاریخچهٔ تهرانسر
در قدیم خصوصا در زمان پادشاهان قاجار، تهرانسر کنونی جنگلی بود که شکارگاه سلطنتی به شمار میرفت. در اطراف اتوبان آزادگان امروز، چشمهای وجود داشت که متعلق به یکی از نوادگان ناصرالدین شاه قاجار، به نام فرمانفرما بود. در زمان حکومت احمدشاه، شخصی به نام خلیل معنوی با پرداخت حدود ۱۳ هزار تومان این چشمه را خریداری کرد. در آن زمان خرید چشمه برای کشاورزان و دامداران حائز اهمیت بود. خلیل معنوی خانههایی را در اطراف چشمه بنا کرد. چندین خانواده از اهالی همدان و تویسرکان در این خانهها مستقر شدند. این منطقه روستای سلیمانخانه نام گرفت. خلیل معنوی که بنیانگذار این روستا بود از اهالی خواست تا روی زمینهای کشاورزی اطراف کار کنند. او با این کار مالک کل نواحی اطراف چشمه شد. در سال ۱۳۳۱ شرکت تعاونی کارکنان وزارت نفت بعد از مذاکره با خلیل معنوی، حدود یک میلیون مترمربع از زمینها را خریداری کرد. خانههایی برای کارکنان شرکت نفت در آنجا ساخته شد. بعد از آن، این محدوده تهرانسر نام گرفت. در دههٔ ۵۰ شهرک هواپیمایی در نزدیکی فرودگاه مهرآباد احداث شد. بعد از آن شرکتهای زیادی از جمله الیاف، جنرال، ارج و … نیز قسمتهایی از این منطقه را برای سکونت کارکنان خود انتخاب کردند. محلهٔ خیابان فجر، خیابان گلناز و قسمت جنوبی خیابان اصلی تهرانسر همان مناطق انتخابی شرکتها بودند. در سال ۱۳۶۳ نیروی دریایی ارتش نیز شهرک دریا را برای سکونت و آرامش کارکنان خود احداث کرد. به این ترتیب، روستای سلیمانخانه تبدیل به منطقهای شهری شد که امروزه جزو پرتراکمترین مناطق تهران به شمار میرود.
بخشهای تهرانسر
تهرانسر به چهار بخش تهرانسر شمالی، شرقی، غربی و مرکزی تقسیم شده است. تهرانسر شمالی هممرز با منطقهٔ ۵ شهرداری تهران است. این همسایگی، محله را به مکان مناسبی برای سرمایهگذاری تبدیل میکند. خانههای آن نسبت به بقیهٔ بخشهای تهرانسر، بیشترین قیمت را دارد. بهترین محلهٔ تهرانسر شمالی، شهرک آزادی است. این محله با رودخانهٔ کن حدود ۲ کیلومتر فاصله دارد. شهرک آزادی، محلهای سرسبز است که خانههایش اکثرا ویلایی هستند. شهرک زیبای فرهنگیان هم در این منطقه قرار دارد. این محله بهترین آبوهوای منطقه را از آن خود کرده است. خیابانهای عریض، تعبیهٔ محل مخصوص پیادهروی و دوچرخه سواری این منطقه را مورد توجه میکند. از دیگر مزایای آن دسترسی راحت به اتوبان کرج و لشگری است. شهرک آزادی با اکباتان، پارک ارم، ورزشگاه آزادی و دیگر محلههای تهرانسر فاصلهای ندارد. یکشنبه بازار شهرک آزادی زندگی در این محله را جذابتر میکند. از دیگرمحلههای تهرانسر شمالی میتوان از شهرک پاسداران، شهرک گلها، شهرک بازرگان، میدان کمالالملک، قباد و غیره نام برد. خیابان گلناز، بلوار یاس، قسمتی از بلوار اصلی تهرانسر، مسکن ویژه و … در دل تهرانسر شرقی جای دارند. بلوار مالکاشتر، بلوار بهشتی، بلوار مطهری، بلوار شاهد و … از جمله محلههای تهرانسر غربی هستند. در این قسمت بازار میوه و ترهبار تهرانسر قرار دارد. این بازار یکی از ۲۲ میدان بزرگ شهرداری تهران است. وجود این امکانات دسترسی را برای اهالی آسان کرده است.
وسایل حملونقل عمومی
اولین متروی نزدیک به تهرانسر، متروی اکباتان یا همان ارم سبز است. از این مترو به شهرک دریا و شهرک گلها خط اتوبوس وجود دارد. تاکسیها نیز مسافران را در این مسیر جابهجا میکنند. متروی بعدی متروی آزادی است. از پایانهٔ آزادی، اتوبوس و تاکسی به تهرانسر تردد دارند. متروی صادقیه گرچه فاصلهٔ بیشتری از تهرانسر دارد، اما خطوط اتوبوسها به مقصد تهرانسر فعال است. از پایانهٔ اتوبوسرانی شهرک آزادگان، اتوبوس به تهرانسر وجود دارد. به غیر از تاکسیهای سطح شهر، تهرانسر تاکسیهای خطی نیز دارد.
تاکسیهای خطی از ترهبار تهرانسر به سمت سه راه ارج، شهرک استقلال و خیابان انقلاب میروند. از متروی صادقیه نیز به مقصد تهرانسر تاکسی خطی هست.
دیگر امکانات تهرانسر
تهرانسر امکانات فرهنگی زیادی دارد. خانهٔ فرهنگ تهرانسر مجهز به سالن سینما، تئاتر و کتابخانه است و کلاسهای آموزشی در آن برگزار میشود. کتابخانهٔ مسجدالنبی، خانهٔ فرهنگ تهرانسر، خانهٔ فرهنگ رهام، خانهٔ فرهنگ جوان و غیره از جمله مراکز فرهنگی تهرانسر هستند. چندین مرکز علمی و دانشگاهی نیز در تهرانسر وجود دارد. مراکز علمی، کاربردی مهرکام پارس، پرسپولیس، فرهنگوهنر، دانشکدهٔ فنی و حرفهای سما و غیره از جمله این مراکز هستند. ۱۳ بازار میوه و ترهبار هم در سطح منطقه تهرانسر پراکنده است.
بیشتر مراکز بهداشتی تهرانسر دولتی هستند. درمانگاه صاحب کوثر در حال توسعه است که به یک بیمارستان فوق تخصصی، تبدیل میشود. درمانگاه صنیع خانی یکی از مجهزترین درمانگاههای نیروهای مسلح است. درمانگاه تخصصی دندانپزشکی تهرانسر که در منطقهٔ شمالی تهرانسر قرار گرفته و چند مرکز بهداشتی دیگر که به خاطر خدماتشان علاوه بر ساکنان تهرانسر، افراد دیگری را هم به این منطقه جذب میکنند. مساجد تهرانسر از مسجدهای قدیمی و معروف تهران هستند. مسجد جامع، مسجدالنبی و مسجد امام مهدی بعضی از این مساجد هستند. همچنین پارکهای زیادی نیز در تهرانسر قرار دارند که محل تفریح ساکنان هستند مانند بوستان شهدای گمنام، پارک سهگوش، بوستان لاله و بوستان ارغوان. از فروشگاههای زنجیرهای تهرانسر هم میتوان از اتکا، افق کوروش، وین مارکت، جانبو و غیره نام برد. شعبهٔ مرکزی شهر فرش نیز در این منطقه واقع است. ضمن این که فروشگاههای هایپراستار و هایپرمی نیز در نزدیکی تهرانسر قرار دارند. خلاصه که هر چه که اهالی تهرانسر برای رفاه به آن نیاز دارند، برای آنان فراهم شده است. این امر تاثیر زیادی در رضایت ساکنان تهرانسر و همچنین کاهش رفتوآمدهای غیرضروری آنها به مرکز شهر داشته است.
علاقهٔ ساکنان تهرانسر به ورزش و همچنین تراکم بالای جمعیت در این منطقه، باعث تاسیس ورزشگاههای زیادی شده است. این علاقه به سالها قبل بازمیگردد. سال ۱۳۵۲ شمسی را محمدرضا پهلوی سال ورزش نامید. در همان سال وزارت نفت ورزشگاهی را برای کارمندان خود در تهرانسر بنا کرد. استادیوم ورزشی کارکنان صنعت نفت (دکتر اقبالی) هنوز هم مورد توجه اهالی است. باشگاههای بدنسازی پارس پژو، مجموعه ورزشی بانوی غرب، استخر هودین و هورام و غیره از ورزشگاههای خوب تهرانسر هستند.
انواع ملک در تهرانسر
وسعت زیاد تهرانسر در بخشهایش باعث شده که طیف وسیعی از ملک با بودجههای مختلف وجود داشته باشد. شما در تهرانسر میتوانید با هر سلیقه و هر بودجهای صاحب خانه شوید. حتی اگر دنبال خانههای لوکس و گران هستید، این محله پاسخگوی شما است. به طور کلی در تهرانسر قیمت هایی معقولتر و مناسبتر پیدا میکنید.