stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۷ آذر , ۱۴۰۳ Wednesday, 27 November , 2024
  • کد خبر : 379894
  • 19 تیر 1400 - 12:19
0

۲۱ متر از مخزن سد دز خالی است

قلم | qalamna.ir :
گروه جامعه: تابستان ۱۴۰۰ یکی از خشک‌ترین تابستان‌های نیم قرن اخیر کشور است و کاهش بارندگی و خشکسالی، شرایط بسیار ویژه‌ای برای سدها به وجود آورده و باعث ایجاد تنش آبی شده است.سد دز به عنوان یکی از مهمترین سدهای کشور و استان خوزستان، در شرایط فعلی در حال تجربه وضعیتی کم سابقه و بسیار متفاوت‌تر از همیشه است و حتی نمی ‌تواند در ترازی آبگیری شود که نیاز پایین دست را به طور مطلوب تامین کند.

کاهش بارش‌ها و این تنش آبی به وجود آمده به تبع آن، شرایط را در سد دز به شکلی پیش برده که زنگ خطر جدی برای تامین آب و تولید برق در این سد به صدا درآمده و مقایسه وضعیت با سال‌های نرمال بسیار متفاوت و دور از ذهن شده است.

مدیرعامل سد و نیروگاه دز می‌گوید که در حال حاضر حدود ۲۱ متر، معادل یک میلیارد و ۲۰۰ مترمکعب از سد دز علی‌رغم همه صرفه‌جویی‌های انجام‌شده، خالی است.سعید رئوفی‌نسب مدیرعامل سد و نیروگاه دز در حاشیه بازدید خبرنگاران از این سد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امسال بدترین خشکسالی نیم قرن اخیر را شاهد هستیم هرچند که نباید پشت سر این مساله پنهان شد و سوءمدیریت‌های انجام‌شده در مدیریت آب را نادیده گرفت.

وی افزود: سد دز در یک سال آبی باید حدود ۷ تا ۸ میلیارد مترمکعب آورد آب داشته باشد. در سال ۹۸ که با سیلاب همراه بود، آورد سد دز به حدود ۱۶ میلیارد مترمکعب رسید در حالی که امسال پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال آبی، حداکثر آورد سد دز حدود ۳.۵ تا ۴ میلیارد مترمکعب باشد که کمتر از نصف نرمال است.

مدیرعامل سد و نیروگاه دز تصریح کرد: در پیک سیلاب سال ۹۸، حدود ۲۱ هزار مترمکعب در ثانیه آب به سمت خوزستان می‌آمد. در آن شرایط بسیار دشوار، حدود ۸ هزار مترمکعب در ثانیه آب از سد دز رهاسازی شد که تنها حدود ۳۰ درصد از آن حجم ورودی بود و اگر بیشتر رهاسازی می‌شد اتفاق بسیار وحشتناکی در استان خوزستان رخ می‌داد.

رئوفی‌نسب گفت: امسال حداکثر تراز سد دز ۳۳۲ متر از آب‌های آزاد بوده در حالی که تراز نرمال آبگیری سد دز ۳۵۲ متر است.وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۱ متر، معادل یک میلیارد و ۲۰۰ مترمکعب از سد دز علی‌رغم همه صرفه‌جویی‌های انجام‌شده، خالی است.

مدیرعامل سد و نیروگاه دز گفت: در حال حاضر ارتفاع سد زیر ۳۳۰ متر از تراز آب‌های آزاد است. بر اساس دستورالعمل‌هایی که در اختیار داریم، اگر نگاه صرفا به نیروگاه و تولید برق باشد، نباید به تراز پایین از ۳۲۰ متر برویم اما اکنون ما این ریسک را پذیرفته‌ایم و اگر نیاز و ضرورت باشد، به ترازهای پایین تر از ۳۰۵ متر نیز خواهیم رفت.

وی افزود: در حال حاضر ورودی سد دز حدود ۸۰ مترمکعب در ثانیه است و بر اساس دستورالعمل‌های موجود، میزان خروجی سد ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه است.رئوفی‌نسب با اشاره به تولید برق در نیروگاه سد دز نیز گفت: هر هشت واحد تولید برق سد دز در مدار هستند و ظرفیت تولید برق این سد حدود ۵۲۰ مگاوات است که با بهینه‌سازی  یکی از واحدها، ظرفیت آن به ۵۵۰ مگاوات نیز رسید.

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.