در روزهای گذشته و همزمان با راهاندازی دوچرخههای اشتراکی در بوستانهای ویژه بانوان، کاربران دوچرخههای اشتراکی از محدودشدن استفاده بانوان از دوچرخههای اشتراکی به پارکهای بانوان و عدم سرویسدهی این سامانه به بانوان در سطح شهر گزارش دادند. این موضوع با واکنشهای مختلفی از جانب مردم و مسئولین همراه بوده است.
شورای اسلامی شهر مشهد در پی اعمال ممنوعیت استفاده بانوان از دوچرخههای اشتراکی در سطح شهر بیانیه داده است. در این بیانیه که توسط روابط عمومی شورای اسلامی شهر مشهد منتشر شده، آمده است:«حملونقل پاک، انسان محور و تضمین کننده سلامت افراد جامعه یکی از ارکان سیاستهای کاری و برنامههای شورای پنجم بود و در طی چهار سال فعالیت، اهتمام لازم بر این امر داشته و تلاش همهجانبه برای توسعه و تجهیز ناوگان حملونقل عمومی، ایجاد مسیرهای سبز و جذاب پیادهروی و توسعه پیادهروسازی در شهر را در دستور کار خود قرار داد و پیشرفتهای فیزیکی در این زمینه در تمام شهر نمود پیداکرده است.
ایجاد شبکه دوچرخههای اشتراکی موسوم به «بایدو» نیز باهدف تأمین شرایط مناسب برای همه شهروندان اعم از زن و مرد و پیر و جوان برای استفاده آسان و ارزان از این مدل حملونقل مدرن و سلامتمحور از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستا بوده است.
محروم شدن بانوان از حق استفاده از شبکه دوچرخه اشتراکی بایدو، نقض حقوق قانونی ایشان است.
شورای اسلامی شهر مشهد با تاکید بر حق استفاده همه شهروندان از همه امکانات شهری و با تاکید بر رعایت شئونات فرهنگی و مذهبی، مخالفت صریح خود را با این اقدام اعلام میدارد».
همچنین صفحه رسمی شورای ششم شهر مشهد در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز در واکنش به این موضوع از قول یکی از اعضاء منتخب شورای ششم شهر مشهد اعلام کرده است که سیاستگذاری دوچرخهسواری بانوان ربطی به شورای ششم مشهد ندارد. متن کامل خبری که در صفحه رسمی شورای ششم شهر مشهد آمده، به شرح زیر است:
«عضو منتخب ششمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد گفت: موضوع ایستگاههای دوچرخه و سیاستگذاری و برنامهریزی آن در دوره شورای فعلی انجام شده و شورای ششم قبل از استقرار هیچگونه دخل و تصرف و تصمیمی در این رابطه نداشته است.
مهدی ناصحی در واکنش به برخی مباحث نسبت به اعمال محدودیت در دوچرخه سواری بانوان اظهار کرد: شورای ششم در چند هفته اخیر در مرحله بررسی گزینههای شهردار منطبق بر شاخصها بوده است و تاکنون هیچگونه ورود مصداقی به برنامههای اجرایی و حتی سیاستگذاریهای شورای پنجم نداشته و ندارد.
وی افزود: شایسته است شورای پنجم که مدعی حمایت از بانوان بود لیست بوستانهای بانوان و فضاهای مدنظر برای ورزش زنان را رسما اعلام نموده تا مشخص شود سرانه ورزش بانوان نسبت به استانداردهای لازم چه فاصله زیادی دارد.
ناصحی تصریح کرد: بهتر است مدیریت شهری و شهرداری مشهد به جای پروژههای نمایشی و پرهیاهو که نیازسنجی و مطالعات میدانی و پیوست فرهنگی مشخصی ندارد به مسائل اصلی شهر پرداخته و به جای فرافکنی به طور شفاف، پاسخگوی چهار سال عملکرد خودش در زمینههای مختلف از جمله ورزش بانوان و نیز ورزش همگانی باشد».