مختار اسفندیاری اظهار داشت: برغم اینکه برخی از عشایر مناطق سردسیر استان از جمله فریدونشهر در حال حرکت به سمت مناطق قشلاقی خوزستان و لرستان هستند اما موسم کوچ در اصل از ابتدای پاییز است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه وضعیت علوفه در مناطق قشلاق نیز خیلی مناسب نیست و بارندگیهای امسال خیلی کم بوده است این مناطق درگیر خشکسالی شدید است درحالیکه بارندگی و مراتع نقش اساسی در زندگی عشایر دارد و زندگی ۹۰ درصد آنها به دامداری وابسته است و از این رو وضعیت آب و مرتع مانند مناطق ییلاقی استان ما در قشلاق فارس، بوشهر و خوزستان نیز خوب نیست.
خشکسالی به هر خانوار عشایری تا ۲۰ میلیون تومان خسارت زد
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با بیان اینکه کمبود علوفه عشایر را دچار خسارت کرده است، خاطرنشان کرد: سال جاری شاید حدود ۳۵ تا ۴۰ درصد علوفه در مناطق عشایری استان کاهش یافته است و عشایر در این شرایط مجبور به فروش دامهای خود میشوند که طبق برآورد کارشناسان ما خشکسالی امسال حداقل به هر خانواده عشایری بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان خسارت زد.
اسفندیاری از پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی به عشایر خسارت دیده خبر داد و ابراز داشت: تلاش میکنیم خدماتی که عشایر نیاز دارند در اختیارشان قرار گیرد و با توجه به وضعیت نهادهها و خوراک دامی مانند جو و ذرت، ارائه تسهیلات خیلی میتواند به این قشر کمک کند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت عشایر استان به حدود ۵۸ هزار نفر میرسد، افزود: آبرسانی و سوخت رسانی همچنان به مناطق عشایر نشین در حال انجام است و با همکاری سپاه و بسیج امنیت عشایر در موسم کوچ تأمین خواهد شد.
۱۰ هزار نفر از جمعیت عشایر اصفهان در برابر کرونا واکسینه شدند
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۰ هزار نفر از جمعیت عشایر اصفهان در برابر کرونا واکسینه شدند، گفت: با همکاری فرمانداریهای ۶ شهرستان عشایری استان از جمله فریدونشهر، چادگان، سمیرم، دهاقان، شهرضا و عرب جرقویه با کمک سپاه و امور عشایر استان کارگروهی تشکیل شد و عشایر در کنار سیاه چادرها غربالگری شدند که خوشبختانه طبق بررسیها کمترین مشکل را در مناطق عشایری داریم.
اسفندریاری اضافه کرد: اقلام بهداشتی نیز در اختیار عشایر قرار گرفته و آموزشهای لازم برای رعایت پروتکلها و فاصله گذاری به عشایر داده شده است.