پژوهشگران میگویند کشف چهار بذر سوخته تنباکو در یک اجاق باستانی حاکیست که شاید ساکنان اولیه آمریکا ۱۲۳۰۰ سال پیش از این گیاه استفاده میکردند. این حدود نه هزار سال قدیمیتر از شواهدی است که تا پیش از این از استفاده انسان از تنباکو به دست آمده بود.
محققان معتقدند که شکارچیان-گردآوران در صحرای بزرگ “سالت لیک” (دریاچه نمک) ممکن است این ماده را میمکیده یا دود آن را استنشاق میکرده اند. تا پیش از این قدیمیترین شواهد استفاده از تنباکو، یک پیپ ۳۳۰۰ ساله بود که در آلاباما کشف شده بود.
باستان شناسان این دانههای یک میلیمتری را در محوطه موسوم به “ویشبون” پیدا کردند که یک اردوگاه کهن در این صحرا واقع در شمال ایالت یوتا در غرب آمریکا است.
آنها در این محوطه بقایای یک اجاق قدیمی را پیدا کردند که دور آن را آثار عتیقه سنگی و استخوانی احاطه کرده بود. اینها شامل استخوان اردک، ابزارهای سنگی، و یک نوک نیزه با نشانههایی از خون ماموت یا نوعی فیل بود.
دانشمندان در مقالهای علمی در نشریه رفتار انسانی “نیچر” میگویند که یافتههای تازه حاکیست که شکارچی-گردآوران بومی آمریکا ممکن است هنگام پختن غذا یا ساخت ابزار از تنباکو استفاده میکردند.
این دانهها در صحرای بزرگ سالت لیک در شمال یوتا پیدا شد
گیاه تنباکو، حاوی ماده اعتیاد آور نیکوتین، بومی قاره آمریکاست. با رسیدن اروپاییها به آمریکا در پایان قرن پانزدهم کشت و توزیع تنباکو در سطح گسترده شروع شد.
دارون دوک از گروه تحقیقات مردم شناسی غرب دور به نشریه “نیو ساینتیست” گفت: “دانههای تنباکو شگفتی بزرگی بود. اینها بسیار ریز هستند و به ندرت در طول زمان حفظ میشوند. “
“این حکایت از آن دارد که مردم نسبتا زود به خواص نشئه کننده تنباکو پی بردند، یعنی خیلی پیش از آنکه کشت و زراعت آن در هزاران سال بعد شروع شود. ” امروز صحرای بزرگ سالت لِیک یک دریاچه خشک است، اما ۱۲۳۰۰ سال قبل یک ناحیه بزرگ مردابی بود.
دوک درباره آن گردآوران-شکارچیان گفت: “اطلاعات ما از فرهنگ آنها اندک است. برای من چیزی که در این یافته بیشتر باعث کنجکاوی میشود دریچهای است که به روی یک فعالیت ساده اجتماعی در گذشتهای غیرمدون میگشاید. قوه تخیل هم اینجا واقعا افسار پاره میکند. “