بررسیها نشان میدهد سنگدان، دل و پای مرغ به ترتیب با قیمت ۴۹ هزار تومان، ۵۹ هزار تومان و ۳۲ هزار تومان فروخته میشود.رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی به تجارتنیوز گفت: افزایش تقاضا، امعا و احشا را گران کرده است. برای امعا و احشا مرغ قیمتی تعیین نشده است. بنابراین اجزای مرغ در مناطق مختلف قیمت متفاوتی دارد.
محمد یوسفی توضیح داد: فروشندگان گوشت از سنگدان استفاده میکنند و با قیمت ارزانتری جای گوشت میفروشند و هر چه تقاضا بالاتر رود قیمت آن هم بیشتر میشود. از طرفی رستورانهایی که کباب راسته میفروشند متقاضی هستند. یعنی مردم اسکلت، سیراب شیردان، جگر سفید یا حتی قلم را برای غذای روزانه خود میخرند.
هر چند برخی از فعالان علت نابسامانی بازار را رد پای ارز دولتی میدانند اما حالا یکی از پیشنهادات فعالان اقتصادی هم برداشته شدن ارز دولتی است. مرغداران میگویند از زمانی که ارز دولتی به خوراک مرغ اختصاص پیدا کرده رانت و فساد در این بازار بیشتر شده است.
کمبود نهاده در بازار
رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی با اشاره به حذف ارز دولتی گفت: نهاده دولتی به دست مرغداران نمیرسد و قیمت خوراک مرغ در بازار آزاد بالا رفته است. به عنوان مثال ذرت کیلویی هزار و ۷۰۰ تومان حالا به سه هزار تومان رسیده است اما باز هم ذرت با قیمت بالا در بازار پیدا نمیشود.یوسفی بیان کرد: امیدواریم هر چه زودتر ارز دولتی برداشته شود و سوبسید آن در اختیار اقشار آسیبپذیر تعلق بگیرد.
افزایش قیمت دان، جوجهریزی را کاهش داده است. اردیبهشت امسال جوجهریزی ١٣ میلیون قطعه کاهش پیدا کرد. حالا قرار است برای تنظیم بازار، دولت مرغ و تخممرغ وارد کند. محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفته بود: « قرار شده برای ثبات قیمتها، مرغ منجمد و تخممرغ نطفهدار از ترکیه وارد شود.»