قلم و به نقل از پایگاه خبری وبدا در همدان، زهرا جلالی با بیان اینکه «پوکی استخوان» به کاهش توده استخوانی و ضعیف و سست شدن استخوان اطلاق می شود؛ اظهار داشت: استخوان از ۲ بخش بافت محکم متراکم(۸۰ درصد) و بافت اسفنجی و سُست(۲۰ درصد) تشکیل شده که با افزایش درصد بافت اسفنجی، افراد به سمت بروز بیماری پوکی استخوان می روند.
وی افزود: پوکی استخوان ابتدا به علت کم بودن برخی از هورمون ها و پس از یائسگی در زنان بروز می کند که البته افزایش سن(بعد از ۷۰ سالگی) و بروز مشکل در چرخه بازسازی استخوان و ناتوانی افراد در جذب کلسیم نیز نقش موثری در پیدایش و ابتلا به این بیماری دارد.
کارشناس بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: در صورت بروز اختلال اسکلتی، بخش هایی از بدن فرد از جمله ران، ستون مهره، قسمت بالای بازو، دنده، لگن و مچ فرد بسیار آسیب پذیر می شود.
به گفته جلالی، علاوه بر جنسیت و بالا رفتن سن، یائسگی، سابقه خانوادگی وابسته به وراثت، نوع استخوان بندی، بیماری غدد جنسی، مصرف طولانی مدت برخی داروها، لاغری و قد کوتاه به علت ظرافت استخوان ها، افراد را مستعد بیماری پوکی استخوان می کند.
وی با اشاره به اینکه مردان ۵۰ تا ۶۵ ساله که وزنی کمتر از ۶۰ کیلوگرم دارند مستعد پوکی استخوان هستند، افزود: شکستگی استخوان در سنین پایین با کمترین ضربه، درد شدید کمر، درد نقطه ای استخوان ها، خمودگی پشت و کوتاه شدن قد با افزایش سن از دیگر علائمی است که در صورت مشاهده باید برای غربالگری پوکی استخوان اقدام کرد.
کارشناس بیماری های غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان همدان گفت: برای درمان پوکی استخوان باید مواد معدنی مورد نیاز ساخت استخوان از جمله ویتامین دی، کلسیم و فسفر را برای پیشگیری از تخریب ساختمان و بافت استخوان مصرف کرد.
به گفته جلالی، خانواده هایی که با بیماری پوکی استخوان مواجه هستند باید از سنین کودکی نسبت به غربالگری فرزندانشان با هدف پیشگیری از بروز اختلال اسکلتی اقدام کنند.
گفتنی است؛ پوکی استخوان (Osteoporosis) یک اختلال اسکلتی است که بیشتر در دوران سالمندی بروز میکند که ویژگی بارز آن کاهش استحکام استخوان است.