stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 40453
  • 15 فروردین 1399 - 12:38
2
در گفتگو با قلم عنوان شد؛

ضرورت بازنگری در عنوان «فاصله گذاری اجتماعی»

ضرورت بازنگری در عنوان «فاصله گذاری اجتماعی»
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به ضرورت بازنگری در عنوان فاصله گذاری اجتماعی اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیاز به همبستگی اجتماعی بیشتر داریم بدین ترتیب فکر می‌کنم بهتر است در طرح «فاصله گذاری اجتماعی» که می‌بایست خیلی زودتر انجام می‌شد از عنوان دیگری که الان گویا در جامعه جهانی هم از آن یاد می‌شود به عنوان «فاصله فیزیکی» یاد شود.
قلم | qalamna.ir :

سید حسن موسوی چلک در گفت و گو با خبرنگار قلم بیان کرد: زمانی که بحرانی در هر جامعه‌ای ایجاد می‌شود، نیاز به اتحاد، وحدت و همبستگی و پیوندهای اجتماعی برای خروج از بحران بیش از پیش احساس می‌شود. منظور از همبستگی اجتماعی احساس مسئولیت متقابل بین چند نفر یا چند گروه که از آگاهی و اراده برخوردار باشند و شامل پیوندهای انسانی و برادری بین انسان‌ها به طور کلی و حتی وابستگی متقابل حیات و منافع آن ها باشد است.

وی با بیان این که به زبان جامعه شناختی همبستگی پدیده‌ای را می‌رساند که بر پایه آن در سطح یک گروه یا یک جامعه، اعضا به یکدیگر وابسته اند و به طور متقابل نیازمند یکدیگر هستند، عنوان کرد: ضمن این که در حوزه اجتماعی نگاهی که دورکیم به این مفهوم دارد مورد توجه قرار گرفته است.وی معتقداست که همبستگی اجتماعی و وفاق ملی براساس ارزش‌ها و قواعد اخلاقی و پذیرش این ارزش‌ها از جانب اکثریت افراد جامعه صورت می‌گیرد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران بر اهمیت مشارکت عموم مردم در این زمینه تاکید کرد و ادامه داد: این مفهوم این گونه گفته است که مردم باید قبول کنند همکاری آگاهانه و از روی میل و اراده برای رسیدن به یک هدف خاص که در این شرایط کنترل و کاهش کرونا است داشته باشند. به عبارت دیگر مشارکت عموم مردم همراه با اختیار در یک عمل جمعی توأم با تعهد با مسئولیت می‌باشد. امروزه با این شرایطی که داریم بیش از همیشه به این همبستگی و مشارکت داریم.

موسوی چلک با تاکید بر این که یکی از ویژگی‌های بحران‌ها این است که اگر مردم مسؤلیت پذیری بیشتری داشته باشند مدیریت آن بحران‌ها بهتر انجام می‌شود، خاطر نشان کرد: در چنین شرایطی تقویت ارتباطات مردم به تناسب شرایط می‌تواند در تقویت این مسؤلیت پذیری و مشارکت عمومی تأثیرگذار باشد، ارتباطاتی که الزاماً ممکن است، فیزیکی نباشد.

وی با بیان این موضوع یاداور شد: حال نیز، در خصوص کرونا به دلیل راه‌های انتقال آن اتفاقاً نیاز داریم از نظر فیزیکی از حضور در اجتماع و جمع دوری کنیم ولی این به منزله قطع ارتباط مردم با یکدیگر نیست! بدین سان در چنین شرایطی بیش از همیشه مردم به حفظ و تقویت ارتباطات نیاز دارند تا بتوانند راحت تر این شرایط سخت را با کمترین پیامد منفی بگذرانند بدین ترتیب فکر می‌کنم بهتر است در طرح «فاصله گذاری اجتماعی» که می‌بایست خیلی زودتر انجام می‌شد از عنوان دیگری که الان گویا در جامعه جهانی هم از آن یاد می‌شود به عنوان «فاصله فیزیکی» یاد شود.

موسوی چلک با بیان این که وقتی صحبت از فاصله اجتماعی می‌شود، برداشت ها کاملاً چیزی معکوسِ آن چیزی است که در این برنامه به دنبال آن هستیم، اضافه کرد: در خصوص فاصله اجتماعی به تفاوت میان گروه‌های اجتماعی در یک جامعه بر اساس برخی از مؤلفه‌های از پیش تعیین شده و قابل اندازه گیری اشاره می‌شود و در واقع این مفهوم ارتباطی به فاصله مکانی ندارد. این مفهوم بیشتر به تفاوت‌ها در طبقه اجتماعی، نژاد، قومیت، جنسیت وغیره اشاره دارد.

 

هشتگ: , , , , ,
  • خبرنگار شکیبا کولیوند

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.