stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۱۲ دی , ۱۴۰۳ Wednesday, 1 January , 2025
  • کد خبر : 409706
  • 06 دی 1400 - 14:12
6
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان :

برداشت های بی رویه در هرمزگان از دلایل خشکسالی و سیل است

برداشت های بی رویه در هرمزگان از دلایل خشکسالی و سیل است
هرمزگان/ قلمنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان در جلسه شورای اداری با حضور جنگلداران استان هرمزگان و اعضا گفت: متاسفانه در هرمزگان؛ خشکسالی و برداشت‌های بی رویه علاوه بر کاهش کیفیت منابع اب زیر زمینی باعث پیشروی آب شوربه سمت آب شیرین شده و میزبان همیشگی خشکسالی و سیل هستیم.
قلم | qalamna.ir :

سید محمد نور موسوی افزود: ما در منابع طبیعی حافظ انفال هستیم اما باید با مردم با آرامش حرف بزنیم و چنانچه حقی از مردم ضایع شده کمک کنیم تا ازطریق قانون احقاق حق شده و حقوق شان ضایع نشود  اما نگذارید تخریب تصرف صورت بگیرد با کمک مردم اطلاع رسانی شود، قطعا مجموعه اداره کل تمام توان خودرا در صیانت از انفال بکار می برد حفاظت، احیا و توسعه و بهره برداری بهینه اولویت ماست

وی گفت: طرح های مرتعداری سنواتی بازنگری شود و با مجریان قرار داد اجرا منعقد شود در مطالعات حوزه های آبخیز براساس شرح خدمات باید به کارها تسلط داشته باشیم قانون را بدانیم . همه اقدامات ما در چهارچوب قانون صورت می گیرد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان تصریح کرد: بررسی طرحهابا سرعت وشفافیت در انجام شود، اجرای کارها با برنامه و شفافیت تسریع شده و جنگلداران موظفند لیستی از پروژه های نیمه تمام و آسیب دیده سیل سنواتی خود ارایه دهند.

وی افزود: از قدیم الایام مردم بااستفاده از دانش بومی خود، سیلاب‌ها را کنترل کرده و در کنار آن کشاورزی می کردند ، دانش بومی در آبخیزداری مانند احداث بندو بندسار داریم که باید در اولویت توجه قرار بگیرد،  کار مطابق طرح های مطالعاتی باشد. از ظرفیت جوامع محلی در اجرای پروژه ها استفاده شود نمونه آن تولید نهال در چاه صحاری توسط مردم است همچنین باظرفیت خیرین نیز استفاده شود.

موسوی افزود: طرح های مطالعاتی تهیه شود ودر چارچوب طرح عملیات اجرا شود، خارج از محدوده طرح مصوب کار نشود، باید از فناوری های روز استفاده طرحها  قابلیت اجرا داشته باشد. تمام شهرستانها گزارشی از پروژه های نیمه تمام و اسیب  دیده از سیل  سنواتی داشته باشند.

موسوی گفت: سازه های  جدید که پیشنهاد می شود باید مختصاتش مشخص باشد امسال اعتبارات محرومیت زدایی خوبی به شش شهرستان  اختصاص داده شده اما باید بتوانیم جذب کنیم.

پوربلیغی معاون آبخیزداری نیز دراین جلسه گفت: سلامت کار مورد دقت قراربگیرد، پروژه های نیمه تمام زودتر جمع در خصوص راه اندازی پارک های آبخیز طرح آماده و تحویل دهید، برای نظارت مشاور داریم و مستندسازی پروژه ها جدی گرفته شود هر پروژه باید موارد ۱۳ گانه را و دفترچه نظارت داشته باشد.

وی افزود : حجم اعتبارات امسال افزایش داشته و باید با تلاش و همکاری بیشتر کاررا شروع کنیم.

مهران پور معاون فنی گفت: در حوزه فنی ۴۳ طرح مشارکتی آماده شده که ۳۰ تا بازدید شده و ۱۳در نوبت است، برداشت از مراتع فقط بااستفاده از پروانه و مجوز قانونی و در قالب طرح های مرتعداری امکان پذیر است .

 مهندس کرد ،رییس اداره جنگل نیز افزود: هفت شهرستان ساحلی که امسال با حجم بالا در کوتاه ترین زمان تولید نهال حرا انجام و کشت شده سیریک و قشم می باشند که کارشان تمام شده است؛ صیانت از جنگل های مانگرو وظیفه ماست .

 وی افزود: تا پایان سال باید یک میلیون و ششصد هزار اصله نهال حرا باید کشت شود که هشتاد درصد آن انجام شده است.

انتهای پیام/

هشتگ: , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.