ایسنا سردار امیر رحمتاللهی در تشریح اقدامات یکساله یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنادیع دستی و گردشگری اظهار کرد: این یگان در انجام وظایف ذاتی خود در حوزه مبارزه با جرایم علیه میراث فرهنگی، رویکردی دانش محور و در حوزه پیشگیری بهویژه پیشگیری اجتماعی نیز فعالیتی چشمگیر دارد.
وی افزود: در همین راستا سال گذشته کتابی با عنوان «پیشگیری اجتماعی در حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی» تدوین شد و با حمایت دانشگاه علوم انتظامی امین ناجا به چاپ رسید که اکنون به عنوان منبعی علمی برای دانشجویان محسوب میشود.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: جذب میراثبانان افتخاری از دیگر اقدامات ارزنده این یگان محسوب میشود که در راستای پیشبرد اهداف این وزارتخانه پس از طی فرآیند حقوقی و پیشنهاد طرح تدوین مربوط به آن بهصورت نمادین در همایش تقدیر از میراث بانان برتر از آنها رونمایی شد.
وی همچنین با اعلام صدور۲۷۰۰ برگ اخطاریه به مجرمان و متخلفان حوزه میراث فرهنگی گفت: از این تعداد صرفاً ۴۰۰ مورد منجر به تشکیل پرونده قضائی و ۲۳۰۰ مورد ناآگاهی مردمی از قوانین و مقررات حاکم بر میراث فرهنگی بود که با تذکرات پیشگیرانه منتفی شد.
رحمتاللهی با اشاره به برقراری ارتباط با «سامانه برخط رصد فضای مجازی معاونت قضائی دادستانی کل کشور» از فیلترینگ ۱۲۰ سایت متخلف خبر داد و گفت: با رصد سایتهای اینترنتی غیرمجاز و متخلف در حوزههای مختلف میراث فرهنگی با هرگونه تبلیغات خرید و فروش دستگاههای فلزیاب بهشدت برخورد می شود.
وی افزود: به منظور بهرهگیری مناسب از ظرفیت ارگان های مختلف، تعامل گستردهای با سرمایههای اجتماعی اعم از بسیج، دانشگاهها، مدارس، شوراها، دهیاریها و … برای جلوگیری از وقوع هرگونه جرایم علیه آثار تاریخی – فرهنگی و حفاریهای غیر مجاز در سال جاری صورت پذیرفته است.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در تشریح سایر اقدامات این یگان گفت: با توجه به گستردگی و وسعت جغرافیایی ضمن انجام تعاملات سازنده با شوراهای اسلامی روستاها و دهیاریها توسط یگانهای تابعه و به منظور نظارت بر حوزه سرزمینی و رصد تحرکات بزهکاران، بالغ بر هزاران جلسه تعاملی توسط یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در راستای جلب مشارکتهای اجتماعی برگزار شده است.
وی با اشاره بر اهمیت ارتقای دانش و مهارت حرفه ای نیروها، برگزاری دوره آموزش “مدیریت استرس و خشم” با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران و خانه بهداشت شمیرانات برای ۲۳۵ نفر و دوره “مدیریت بحران” با همکاری دانشگاه مالک اشتر و سازمان آتشنشانی شهرداری تهران برای ۶۰ نفر از کارکنان یگان حفاظت ستاد مرکزی و استان تهران را از جمله دورههای آموزشی و کاربردی ویژه کارکنان عنوان کرد.
پایگاه خبری پلیس، فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور توقیف ۳۲۰ دستگاه فلزیاب و سایر آلات و ادوات حفاری های غیرمجاز را از دیگر اقدامات و فعالیتهای عملیاتی مهم این یگان در سال جاری دانست.
انتهای پیام