stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 421311
  • 23 بهمن 1400 - 14:04
4
مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی تبسم:

سرطان قابل پیشگیری و درمان است

سرطان قابل پیشگیری و درمان است
مرکزی_ قلمنا_ مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی تبسم، گفت: باید به این میزان از آگاهی برسند که سرطان قابل پیشگیری و درمان است و با تغییر سبک زندگی می‌توانیم از بروز سرطان پیشگیری کنیم.
قلم | qalamna.ir :

روز جهانی پیشگیری از سرطان که از طرف سازمان جهانی بهداشت تعیین شده است در روز ۶ بهمن قرار دارد و در کشورهای مختلف به این بهانه، برنامه های آموزشی و فرهنگی بسیاری انجام می گیرد. این برنامه ها در برخی کشورها به مدت یک ماه و در برخی یک هفته به طول می انجامد تا اهمیت پیشگیری و درمان بیماری سرطان برای همه مردم آشکار شود و مسئولان و متولیان بهداشت و درمان کشورها و پژوهشگران و محققان حوزه سلامت با همکاری اصحاب رسانه و شبکه های اجتماعی و نیز شبکه خیرین و نیکوکاران، بتوانند قدمی در این راه بردارند.

به همین مناسبت گفتگویی داشتیم با علیرضا سمیعی، مدیرعامل انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی تبسم که در ذیل متن این گفتگو می آید.

لطفا درباره انجمن تبسم و چگونگی تاسیس این انجمن برای ما بفرمایید.
انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی از سال ۸۶ با حضور جمعی از نیک اندیشان استان با هدف انتقال دانش سلامت به عموم جامعه و افزایش آگاهی عمومی نسبت به بیماری سرطان و راه های پیشگیری از آن تاسیس و در سال ۸۷ با شماره ۲۶۷ به ثبت رسید و تا به امروز به لطف خداوند متعال و همراهی خیرین شهر، خدمات ارزنده ای را به بیماران سرطانی ارائه داده است.

خدمات انجمن در چه بخش‌هایی صورت می‌گیرد؟
در مرحله اول بیماران با مراجعه به انجمن و تشکیل پرونده، عضوی از خانواده بزرگ تبسم می‌شوند و ما بر خود فرض می‌دانیم که عضو خانواده رادر روزهای سخت تنها نگذاریم. کمک به تامین بخشی از هزینه های دارویی و درمانی و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به سرطان و ارائه خدمات آموزشی و مشاوره روانشناسی، تامین تجهیزات طبی به صورت امانی از جمله تخت بیمارستانی، دستگاه اکسیژن ساز، تشک های طبی و… به بیش از ۴۵۰۰ بیمار نیازمند سرطانی، جزو خدمات همیشگی تبسم است.

درباره مرکز رفاهی تبسم نیز کمی توضیح دهید.
مرکز رفاهی تبسم محل اسکان بیماران و همراهانی است که از اقسا نقاط کشور برای امور درمانی در شهر ما مهمان هستند. این مرکز در سال ۹۴ به همت خیرین احداث شد و با خدمات رایگان تا کنون به ۶۵ هزار نفر روز، خدمت‌رسانی کرده است.

انجمن خیریه تبسم برای کودکان مبتلا به سرطان چه اقدامی انجام داده است؟
همانطور که می‌دانیم، کودکان مبتلا به سرطان جزو آسیب پذیر ترین بیماران سرطانی هستند. به همین منظور انجمن تبسم برای بهبود شرایط درمان این کودکان به این فکر افتاد که بخش خون مربوط به کودکان را با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان و کمک نیکوکاران راه اندازی کند. با این چشم انداز، بازسازی و تجهیز ساختمان متروکه ای در بیمارستان امیرکبیر در سال ۹۵ در دستور کار قرار گرفت و امروز این بخش مجهز با امکانات و فضایی مناسب کودکان، در اختیار ایشان قرار دارد.

ظاهرا انجمن تبسم درمانگاه خیریه ای را هم راه اندازی کرده، در این باره توضیح بفرمایید.
بله. ایده راه اندازی درمانگاه خیریه تبسم با همت والای مرحوم حاج احمد مددی و همسر گرامی ایشان که در زمان حیاتشان منزل مسکونی سان را با متراژ ۷۸۰ متر مربع به انجمن واگذار نمودند، ایجاد شد.
با مجوز دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی و با تغییرات اساسی که در ساختمان ایجاد شد، از ابتدای سال ۱۴۰۰ در حال ارائه خدمات پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری ه عموم شهروندان هستیم. جالب است بدانید بخش خدمات پرستاری در منزل نیز در درمانگاه تبسم فعال است و کادر مجرب درمانگاه به بیماران بستری در منزل نیز خدمات ارائه می کنند.

در خصوص ماه فوریه و اهداف پویش مبارزه با سرطان برای ما نکاتی را بگویید.
بیماری سرطان دومین علت مرگ و میر انسان بعد از بیماری های قلبی عروقی است. در همین راستا، آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان اعلام کرده است، سالانه در جهان بیست میلیون نفر به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند و از این تعداد، سالانه حدود ده میلیون نفر از دچار مرگ ناشی از بیماری می‌شوند.

در ایران هم سالانه ۱۱۲ هزار نفر به بیماری سرطان مبتلا می شوند. متاسفانه آمار ابتلا به بیماری سرطان در کشور ایران رو به افزایش است به طوری که پیش بینی ها نشان می‌دهد در ۱۵ سال آینده هشتاد درصد مرگ و میرها در رابطه با سرطان خواهد بود.

پویش مبارزه با سرطان در سال ۱۴۰۰ با شعار  «فاصله ها را کم کنیم» آغاز شد. محتوای این شعار به آموزش و فرهنگ سازی برای آحاد جامعه به منظور مبارزه با سرطان اشاره دارد. فاصله ها را کم کنیم یعنی با آموزش به موقع فاصله بی خبری از عوامل خطر بروز سرطان را تا دانستن آن ها برای افراد جامعه کم کنیم و فاصله هارا کم کنیم یعنی با ارائه آموزش فاصله بی خبری از علائم و نشانه های سرطان که در بدن بروز کرده را، تا دانستن آن ها کم کنیم، یعنی فاصله شناسایی یک فرد مشکوک به سرطان از طریق غربالگری و آزمایش های تشخیصی به هنگام را، تا تشخیص قطعی و دیرهنگام و شروع درمان، کم کنیم؛ در واقع افراد جامعه باید به این میزان از آگاهی برسند که سرطان قابل پیشگیری و درمان است و با تغییر سبک زندگی می‌توانیم از بروز سرطان پیشگیری کنیم.

قابل درمان بودن بستگی به تشخیص به موقع و اقدام به موقع برای درمان دارد.
انجمن تبسم برای ایجاد این آگاهی چه اقداماتی انجام داده است؟
انجمن خیریه حمایت از بیماران سرطانی استان مرکزی، تبسم تا کنون به بیش از هشت هزار نفر از شهروندان آموزش رایگان ارائه کرده است و آمادگی دارد با همکاری و مرکز بهداشت استان و با هدف افزایش سطح سواد سلامت کلیه کارکنان شاغل در سازمان ها و ادارات و شرکت ها و صنایع و کارخانه جات در سطح استان، با بکارگیری از پتانسیل کارشناسان، اساتید و پزشکان مجرب مجموعه، اقدام به برگزاری کارگاه های آموزشی نماید. اساتید تبسم بدون هیچ چشمداشتی به صورت افتخاری آماده حضور در این کارگاه های آموزشی هستند.

حرف آخر
مایلم در پایان، به بیان مشکلات بیماران مبتلا به سرطان بپردازم. به دلیل ارتباط نزدیکی که با بیماران مبتلا به سرطان داشته ام، بیشتر این بیماران از دهک های پایین جامعه هستند و متاسفانه در برخورد با بیماری، مشکلات متنوعی دارند. گزارش های نگران کننده ای از وضعیت اقتصادی و اجتماعی این بیماران از واحد مددکاری انجمن ارائه می‌شود که عمده آن ها به دلیل هزینه‌های بالای درمان که در مواردی تامین  آن بسیار مشکل است، به وجود می آید و بیمار و بستگان وی را دچار مشکل می‌کند.

سازمان های بیمه گر، هم نسخه های چند میلیونی این بیماران را معمولا عهده دار نمی‌شوند و برخوردهای نامناسبی از این دست، باعث روی آوردن بیماران به گرفتن وام و یا قرص از دوستان و آشنایان، می‌شود که با و جود هزینه های گزاف درمان، برای بازگرداندن اقساط و اقراض خود با مشکل رو به رو هستند و به همین دلیل به انجمن تبسم مراجعه می‌کنند تا اندکی از بار مالی را که به دوش می‌کشند، کمتر شود. با توجه به توان مالی محدود انجمن، متاسفانه پاسخگوی همه نیازهای مراجعین عزیزمان نیستیم. با توجه به فرمایشات رهبر انقلاب،  «ما می‌خواهیم اگر کسی در یک خانواده بیمار شد، بیش از رنج مریض داری، رنج دیگری نداشته باشد». به همین منظور ما از دولت مردان و نمایندگان مردم در مجلس انتظار داریم در این ایام که تصویب بوجه کشور را در دستور کار دارند، برای انجام پروژه‌ای پیشگیرانه و غربالگری، و نیز تامین داروی بیماران مبتلا به سرطان، منابع کافی اختصاص دهند و ساز و کاری برای پذیرش و پرداخت هزینه ها از سوی بیمه ها تعریف نمایند تا بیش از ابن بیماران مبتلا به سرطان در معذوریت و مضیقه نباشند.

  • منبع : خبرنگار

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.