stat counter
تاریخ : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳ Sunday, 22 December , 2024
  • کد خبر : 4233
  • 04 مهر 1394 - 18:22
4

هشدار درباره شریعتی ساختگی

احسان شریعتی از علاقه‌مندان به آثار دکتر علی شریعتی خواست که برای خواندن آثار چاپی او از کتاب‌های انتشارات بنیاد فرهنگی دکتر علی شریعتی و در زمینه دانلود کتاب الکترونیک نیز از شرکت‌های طرف قرارداد استفاده کنند.

قلم | qalamna.ir :

067-3.jpgپسر دکتر علی شریعتی افزود: متاسفانه خطر تحریف و برداشت‌های ضد و نقیض بویژه درباره دکتر علی شریعتی در فضای اینترنت بسیار جدی است. علاقه‌مندان به آثار شریعتی تنها باید به مرجع رسمی آثار ایشان مراجعه کنند که در این زمینه مرجع رسمی، بنیاد دکتر علی شریعتی است که زیر نظر خانواده ایشان اداره می‌شود. در زمینه دانلود کتاب هم شرکت‌هایی مانند فیدیبو، مرجع قانونی دسترسی به آثار دکتر علی شریعتی به حساب می‌آیند و بقیه سایت‌های کتاب در این زمینه مورد وثوق نیستند.

او با اشاره به تبعات فرهنگی دانلود غیرقانونی کتاب و رعایت نکردن حق مولف گفت: این مساله باعث شده تا معلوم نباشد که چه کسی این ایده یا این مفهوم را آفریده است. یکی از کمک‌هایی که به فهم یک عقیده می‌کند، این است که بفهمیم فلان عقیده در چه موقعیت زمانی بیان شده و مولفش کیست، وگرنه نمی‌توانیم به درستی یک عقیده را بفهمیم. اما اگر عقیده‌ای عمومی شود و همه از آن استفاده کنند و معلوم نباشد که این سخن را چه کسی گفته، امکان تحریف فراهم می‌شود. به طور مثال افلاطون و ارسطو فقط یک اسم نیستند، بلکه امضای و شناسنامه یک عقیده هستند.

این استاد دانشگاه افزود: از این منظر یکی از آشفتگی‌هایی که جامعه علمی ما دارد این است که مشخص نیست صاحب این ژانر ادبی کیست؟ در نتیجه کار آماتوری می‌شود. شما می‌بینید که همه از سبک سهراب سپهری، شاملو و شریعتی استفاده می‌کنند؛ جملاتی را به نام این افراد می‌گویند و یک آشفتگی پدید می‌آورند که معلوم نمی‌شود این جمله از زبان چه کسی و کجا گفته شده است. در حالی که بویژه درباره دکتر شریعتی مهم است، چرا یک شریعتی مجازی درست شده است که نقل قول‌هایی به وی منتسب است. به تازگی مد شده که هرجمله رمانتیک، متوسط و میان‌مایه‌ای که هر جوانکی می‌سازد، به شریعتی منتسب می‌کنند و یک شریعتی ساختگی درست شده است.

احسان شریعتی درباره تبعات مادی دانلود غیرقانونی کتاب در اینترنت گفت: با این اقدام مولفین تضعیف می‌شوند، چرا که امروز اکثر آن‌ها در فقر مادی به سر می‌برند.

این استاد دانشگاه یکی از شرط‌های اساسی مدنیت و دموکراتیزه شدن جامعه بویژه در حوزه فرهنگ و هنر را رعایت حقوق معنوی و مادی مولفین دانست و افزود: متاسفانه در ایران از این حیث یک انحطاط و عقب‌ماندگی به شکل فرهنگی دیده می‌شود. در این زمینه هرج و مرجی وجود دارد که باعث رشد مافیا‌ها می‌شود.

**

به تازگی سایت رصد rasad.fidibo.com باشعار #من_دزد_کتاب_نیستم و با هدف جلوگیری از دانلود غیرقانونی کتاب در فضای اینترنت فعالیت خود را آغاز کرده است. برطبق قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب ۳۱ مرداد ۱۳۸۹ در مجلس شورای اسلامی، حقوق معنوی پدیدآورنده محدود به زمان و مکان نیست و غیرقابل انتقال است و مدت حمایت از اثر، ۵۰ سال بعد از فوت پدیدآورنده خواهد بود. بنابراین دانلود غیرقانونی آثاری که نسخه چاپی آن‌ها در کتاب‌فروشی‌ها موجود است، موجب زیان به پدیدآورنده، ناشر و صنعت نشر می‌شود.

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.