امسال ادبیات آغازی با حال و هوایی آرام و متفاوت با سالهای قبل داشت.
در روزهای آغاز سال ۹۹ پویشی با عنوان «کتاب در خانه» ویژه آخرین نوروز قرن در ادامه برگزاری جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان برگزار شد، اما محدود به شرکتکنندگان جام باشگاهها نبود و همه کودکان و نوجوانان ساکن در شهرها و روستاهای ایران میتوانستند در آن شرکت کنند.
هدف این پویش، استفاده از فراغت به وجود آمده در خانهها، بهره بردن از امکانات موجود در فضاهای مجازی برای ترویج اجتماعی کتابخوانی در سراسر ایران و تشویق کودکان و نوجوانان به گفت و گو پیرامون کتابهای مطالعه شده است. این پویش همچنین به دنبال گسترش بهداشت در فضاهای فردی و اجتماعی و پر کردن اوقات فراغت است.
پویش «تندرست باش ای ایران» که از اسفند ماه سال ۹۸ آغاز شده بود، در ایام عید نیز ادامه داشت و تا ۱۶ اسفند ماه سال ۹۸ چهرههای ادبی از جمله سعید تشکری (نویسنده)، محمدجعفر یاحقی (نویسند و پژوهشگر)، قاسم رفیعا (شاعر)، ابوالقاسم غلامیمایانیراد (شاعر و پژوهشگر) و احمد آرام (نویسنده)، محبوبه نجفخانی، افسانه شعباننژاد و مصطفی رحماندوست و نوید فرخی از مترجمان، نویسندگان و شاعران حوزه کودک و نوجوان و موسی بیدج، تهمینه حدادی، غلامرضا امامی، هاشم اکبریانی و رضا کاظمی، منصوره اتحادیه و علی بلوکباشی در این پویش شرکت کرده بودند.
چهرههای ادبی دیگر از جمله علیرضا آذر، عبدالجبار کاکایی، گروس عبدالملکیان، سیمین چایچی، غلامرضا امامی، منوچهر حسن زاده، منصوره اتحادیه، نوید فرخی، حسن بلخاری و قاسمعلی فراست هم به این پویش پیوستند.
موسسه خانه کتاب هم از اهالی فرهنگ و هنر دعوت کرد تا با مشارکت در پویش «تندرست باش ای ایران» پیامهای صوتی خود را با مردم به اشتراک بگذارند. این پیامها همراه با تصویر چهرههای سرشناس حوزه کتاب و نشر، در فضای مجازی منتشر شد.
در ایام مقابله همگانی با کرونا، پویش دیگری هم در زمینه ادبیات راه افتاد. این پویش، پویش تخفیف در فروش کتابهای الکترونیکی و گویا بود که با عنوان «کتاب – خانه» برگزار شد. علاقه مندان میتوانند تا ۲۰ فروردین ماه کتابهای بزرگسال را با ۷۰ درصد و کتابهای کودک و نوجوان را با ۸۰ درصد تخفیف تهیه کنند. سایتهای فروش کتابهای الکترونیک و گویا از جمله فیدبیو، طاقچه، نوار، پژوهان، کتابراه، کتابیکا و فراکتاب در این طرح مشارکت داشتند.