stat counter
تاریخ : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ Friday, 22 November , 2024
  • کد خبر : 434334
  • 26 فروردین 1401 - 18:37
1
یک متخصص قارچ‌شناسی:

مردم مراقب قارچ‌های مرگ‌آور باشند

مردم مراقب قارچ‌های مرگ‌آور باشند
کرمانشاه-قلمنا- دکترای حرفه‌ای قارچ‌شناسی آزمایشگاهی به مردم توصیه کرد، قارچ‌های خودرو را نخورند و حتی از روی کنجکاوی هم به قارچ‌ها دست نزنند چون ممکن است سم از طریق دست آلوده به مخاط و دهان فرد برسد.
قلم | qalamna.ir :

دکتر «علی میکاییلی» افزود: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچ‌ها در طبیعت به فراوانی یافت می شوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچ‌های خوراکی خودرو با قارچ‌های سمی باعث مسمومیت‌های متنوع قارچی می‌شوند.

وی تاکید کرد: قارچ‌های خودرو هیچ‌گونه برتری بر قارچ‌های خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.

این متخصص قارچ شناسی گفت: مسمومیت‌های قارچی به ۲ گروه تقسیم می شود؛ گروه اول مسمومیت حاصل از آلودگی موادغذایی به کپک‌های سم زا است که این گروه جزو مسمومیت‌های غذایی است.

وی اضافه کرد: گروه دوم از مسمومیت‌های قارچی به وسیله قارچ‌های چتری سمی ایجاد می‌شوند که مرگبارترین مسمومیت در این گروه را «مسمومیت آمانیتایی» می‌گویند.

دکتر میکاییلی اظهار داشت: سم آمانیتین بسیار کشنده است و با پختن و جوشاندن و شستن قارچ از بین نمی رود و این سم چون هیچ‌گونه پادزهری ندارد با تخریب بافت کبد باعث ایجاد یک سندرم هپاتو رنال شده و بسیار مرگبار است.

وی اضافه کرد: این مسمومیت بین ۶ تا ۷۲ ساعت و بطور متوسط حدود ۱۲ ساعت علامتی ندارد و این زمان و شروع اولیه علایم بهترین زمان مراجعه برای درمان است.

دکترای حرفه‌ای قارچ‌شناسی آزمایشگاهی در ادامه گفت: علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی و کما است‌ که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق می افتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.

وی افزود: برخی قارچ های واجد این سم، بسیار شبیه قارچ های خوراکی خودرو هستند و تشخیص این قارچ ها فقط در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی میسر است. بنابراین تکیه بر روش‌های غیرعلمی مانند استفاده از ظروف نقره‌ای یا شیر برای تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمی شود.

دکتر میکاییلی در پایان عنوان کرد: افرادی که قارچ مشکوک مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت برای خدمات درمانی مراجعه کنند چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.

کرمانشاه به دلیل وجود جنگل‌های زاگرس یکی از استان‌های رویش قارچ های سمی است که متاسفانه هر سال تعدادی با مصرف این نوع قارچ‌ها دچار مسمومیت شدید شده یا جان خود را از دست می‌دهند.

هشتگ: , , , , , , ,
  • منبع :

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.