«علی مرادی» روز یکشنبه در کمیته هدایت تحصیلی در جمع مدیران آموزش و پرورش استان افزود: باید براساس واقعیت ها خانواده ها و دانش آموزان را نسبت به اهمیت عواقب انتخاب رشته در پایه نهم آگاه کنیم و به آنها مشاوره بدهیم که چقدر این انتخاب رشته برای آینده شغلی و تعیین سرنوشت زندگی فرزند آنها مهم است تا براساس استعداد واقعی و علاقه دانش آموز به انتخاب رشته دست بزنند.
وی با اشاره به این شیوه نامه؛ هفت نمون برگ هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته دانش آموزان؛ گفت: اگر براساس شیوه نامه هدایت تحصیلی در سطح مدارس برای انتخاب رشته و هدایت تحصیلی دانش آموزان عمل کنیم مشکللات برطرف خواهد شد اما متاسفانه در اجرای شیوه نامه موفق نبودیم.
مرادی افزود: شیوه نامه هدایت تحصیلی برای انتخاب رشته دانش آموزان پایه نهم به دهم براساس هفت نمون برگ؛ ارزیابی تحصیلی سه سال متوسطه اول ( ۳۵ امتیاز )، سنجش و آزمون مشاوره ای (۳۰ امتیاز )، نظر خواهی معلمان (۱۰ امتیاز ) نظر دانش آموز (۱۰ امتیاز)، نظر مشاور (۱۰ امتیاز ) و نظر والدین پنج درصد لحاظ شده که در نهایت یک نمون برگ نهایی (هفتم) که نتیجه این ارزیابی ها است برای انتخاب رشته و ثبت دانش آموزان در مقطع پایه دهم صادر می شود.
۵۰ درصد دانش آموزان باید در رشته های مهارتی انتخاب رشته کنند
معاون متوسطه اول آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگر از سخنان خود گفت: براساس برنامه ششم توسعه باید ۵۰ درصد دانش آموزان برای انتخاب رشته های تحصیلی مهارتی مانند فنی حرفه ای، هنرستان، کاردانش و ریاضی هدایت و ترغیب شوند.
وی درصد انتخاب رشته های فنی و حرفه ای در استان کرمانشاه را ۳۱/۵ درصد اعلام کرد و افزود: در حالی این میانگین انتخاب رشته های فنی حرفه ای در کشور ۳۷ درصد است که باید این فاصله جبران کنیم.
مرادی افزود: درصد بالایی از دانش آموزان استان کرمانشاه در رشته تجربی و علوم انسانی مشغول به تحصیل می شوند که باید سهم انتخاب این رشته ها را با ارایه مشاوره و راهنمایی و استعدادیابی واقعی کاهش دهیم و آنان را به سمت رشته های فنی و حرفه ای، کاردانش، هنرستان ها و ریاضی سوق دهیم.
مرادی افزود: فقط ۶۵ درصد از دانش آموزان به رشته تجربی می روند، در حالی که شاید استعداد و علاقه ای به این رشته نداشته باشند و فقط به خاطر تمایل و فضای اجتماعی استان و خواست پدر و مادر ها به این رشته رو آورند.
وی با بیان اینکه باید فرایند ارایه راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان متوسط اول برای انتخاب رشته افزایش دهیم، گفت: انتخاب رشته در رشته فنی حرفه ای در استان کرمانشاه ۳۱/۵ است که میانگین کشوری آن ۳۷ درصد است.
استان کرمانشاه با ۲ میلون نفر جمعیت بیش از ۳۳۰ هزار دانش آموز دارد.