شذا حنایشه، خبرنگاری که شاهد اصلی تیراندازی به شیرین ابوعاقله، خبرنگار فلسطینی بوده، به همراه هشت تن دیگر به شبکه سی ان ان آمریکا اعلام کردند: نیروهای اسرائیلی به سمت وی تیراندازی کرده و این کار عمدی بود.
شبکه سی ان ان نتایج تحقیقات را به نیروهای اسرائیلی ارائه کرد. این شبکه به ویدیوها و شاهد عینی دست یافت که نشان میدهد نیروهای اسرائیلی حمله عمدی انجام دادند.
همچنین روب مایر، تحلیلگر پزشکی قانونی گفت، میتوان دو صدای تیراندازی را شنید و فاصله زمانی بین این دو صدا میزان دور بودن افراد مسلح را نشان میدهد و این اشاره به مسافت بین ۱۷۷ و ۱۹۷ متر دارد.
کریس اسمیت، تحلیلگر نظامی به شبکه سی ان ان گفت: درخت مجاوری که ابوعاقله در کنار آن کشته شد شاهدی قطعی است. با نوار چسب سوراخهایی را که گلوله روی درخت ایجاد کرده، مشخص شده است. ماهیت این حمله نشان میدهد که تیراندازی عمدی بوده است.
بر اساس این تحلیل، شبکه سی ان ان به دنبال جنایتکاران احتمالی در منطقه اطراف است. قبل از کمتر از سه دقیقه از تیراندازی به ابوعاقله یک کامیون نظامی اسرائیلی در ۲۰۰ متری همان مسیر دیده میشود. این کامیون را از زاویه دیگری نیز در ویدیوهای منتشر شده در تلگرام با آمدن سربازان مسلح میتوان دید. شاهدان عینی اعلام کردند که از شیشه کامیون نیروهای اسرائیلی تک تیراندازهایی به سمت آنها تیراندازی کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که عمدا غیرنظامیان را هدف قرار نمیدهد و ممکن است ابوعاقله به ضرب گلوله افراد مسلح فلسطینی کشته شده باشد.
حنایشه نیز تأکید کرد که هیچ گونه فرد مسلح فلسطینی در مکان مذکور وجود نداشت. برخی ویدیوها نشان میدهد که اظهارات حنایشه درست است. نزدیکترین مکانی که افراد مسلح فلسطینی در آنجا بودهاند در طرف دیگر نیروهای اشغالگر اسرائیل هستند بدون اینکه خط واضحی برای تیراندازی به ابوعاقله وجود داشته باشد. آنها در مسافتی ۲۰۰ متری دورتر از مکان تیراندازی هستند. در ویدیوی مذکور نیز هیچ گونه درگیری یا تبادل آتش در آن خیابان دیده نمیشود. این مسئله نشان میدهد که خودروهای ارتش اسرائیل نزدیکترین مکان و منشأ تیراندازی هستند.
در این راستا ایمن الصفدی، وزیر خارجه اردن مجددا جنایت ترور ابوعاقله را که تمام شواهد و مدارک نشان میدهد به ضرب گلوله سرباز اسرائیلی شهید شده است، محکوم و بر لزوم انجام تحقیقات بین المللی برای تضمین محاکمه قاتل تأکید کرد.
وی گفت: قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل باید با عدالت و طبق یک معیار واحد در تمام مسائل اجرا شود.
الصفدی گفت: تقویت نظام بین المللی براساس ارزشهای مشترک و حاکمیت قانون اجرای این نظام با عدالت را میطلبد.
انتهای پیام