جمال شیبه مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان در نشست مشترک مسوولان کمیته امداد و جمعیت هلال احمر خوزستان به منظور بررسی مفاد تفاهم نامه بین این ۲ نهاد و اجرای فاز سوم طرح یاس، در محل اداره کل کمیته امداد امام (ره) خوزستان بیان کرد: طرح یاس بر اساس تفاهم نامه منعقد شده میان هلال احمر و کمیته امداد در این استان با هدف پذیرش مسوولیت اجتماعی و ترویج فرهنگ خود امدادی و دگر امدادی برای دختران زیر حمایت کمیته امداد اجرا شده است.
وی گفت: در این طرح آموزشهای مورد نیاز در خصوص شیوههای مواجهه با بحران و بلایای طبیعی توسط حوزه جوانان جمعیت هلال احمر خوزستان به شرکت کنندگان ارایه میشود.
شیبه ادامه داد: در این طرح افراد در خانههای هلال وارد چرخه و فرآیندی میشوند که در بروز بحران احتمالی میتوانند در مرحله نخست خود، سپس خانواده و در مرحله سوم اعضای محله را از بحران نجات دهند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خوزستان افزود: در گام سوم این طرح، ۲۱۰ نفر از خواهران آموزش دیده به ازای هر خانه هلال پنج نفر، در ۴۲ خانه هلال مشغول فعالیت میشوند.
او بابیان اینکه در گام نخست و دوم طرح یاس یکهزار و ۳۵۸ نفر از دختران زیرحمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) از آموزشهای هلالاحمر خوزستان بهرهمند شدهاند، بیان کرد: در گام سوم نیز بر اساس برنامهریزی انجامشده از آموزشها بهرهمند خواهند شد.
شیبه ادامه داد: در طرح یاس با ارایه آموزش های اجتماع محور، فرد توان انجام کار مشارکتی و ارتقای عزتنفس را پیدا می کند و موجب ایجاد هماهنگی و افزایش تاب آوری، ایجاد انگیزه درزمینه امداد و کمکهای اولیه و آشنایی با حوادث و سوانح در بعد اجتماعی میشود.
وی گفت: در طرح یاس نیروی انسانی، مدجویان کمیته امداد هستند که بهعنوان مسوولان و رابطان خانههای هلالاحمر در حاشیه شهرها، سازماندهی شده و با آموزش همگانی، امدادی، اجرای طرح پیشگیرانه آسیبهای اجتماعی و تشکیل تیمهای موردنیاز در زمان وقوع حوادث بهکارگیری میشوند.