stat counter
تاریخ : شنبه, ۱۵ دی , ۱۴۰۳ Saturday, 4 January , 2025
  • کد خبر : 441315
  • 07 تیر 1401 - 19:25
2

دولت رئیسی از ناکارآمدی رنج می‌برد

قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی: یکسال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ گذشته و هنوز یک‌ علامت سوال در مقابل برخی از دنبال‌کنندگان موضوعات سیاسی باقی مانده که چرا بخشی از اصلاح‌طلبان ضمن دیدار با سید ابراهیم رئیسی، با پشت کردن به عبدالناصر همتی و محسن مهرعلیزاده؛ رأی خود را به سبد اردوگاه رقیب سیاسی انداختند.اصلاح‌طلبانی که بعدها در جریان درون گفتمانی خود نیز با نقدهای جدی مواجه شدند و امروز نیز در برابر این خواسته بخشی از جامعه قرار گرفته‌اند که چرا در برابر وضعیت کنونی اقتصاد سکوت کرده و نقدی به عملکرد ضعیف دولت در برخی از شاخص‌ها وارد نمی‌کنند.

در همین رابطه یک نماینده سابق مجلس که اتفاقا مشی اصلاح‌طلبی نیز دارد، می‌گوید؛ نباید به آن دسته از اصلاح‌طلبانی که حامی دیروز سد ابراهیم رئیسی بودند خرده بگیریم.‌ زیرا این افراد بر این عقیده هستند که هر دولتی فارغ از خاستگاه سیاسی خود، امکان کنش اصلاح گرایانه دارد.قنبری تأکید می‌کند؛ وضعیت امروز جامعه در برخی از شاخص‌های اقتصادی آنقدر بغرنج شده که پرداختن به مسائل فرعی جز آسیب چیزی را به همراه ندارد و باید همگی برای برون رفت از وضعیت فعلی کشور تلاش کنند.

تمامی تقصیرها را گردن دولت رئیسی نیاندازیم
داریوش قنبری فعال و تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب  در خصوص علل سکوت برخی از جریانات سیاسی حامی سید ابراهیم رئیسی در انتخابات در قبال وضعیت کنونی اقتصاد، اظهار داشت: باید بپذیریم که اشکالات ساختاری زیادی در کشور ما وجود دارد که نمی‌توان آنها را معلول عملکرد یک دولت خاص دانست.
این کنش‌گر سیاسی یادآور شد: تعدادی از اصلاح‌طلبان بر این عقیده هستند که دولت مستقر فارغ از نگاه سیاسی خود، باید مشی اصلاح‌طلبی را دنبال کند. بر همین اساس نیز شاهد بودیم که در خردادماه سال گذشته برخی از اصلاح‌طلبان به حمایت از آقای رئیسی پرداختند.

مشکلات فعلی کشور ریشه در عملکرد تمامی دولت‌ها دارد
وی گفت: انباشت مشکلات در دهه‌های اخیر منجر به ایجاد وضعیت موجود شده که شاید مهمترین بخش آن را بتوان در مسائل اقتصادی موجود مشاهده کرد.

کشور نیازمند اصلاحات ساختاری است
نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی با ارائه یک راهکار، به دیده بان ایران گفت: کشور نیازمند یک سلسله اصلاحات اساسی در بخش‌های مختلف از قبیل؛ مسایل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و… است تا به تبع آن بخش زیادی از مشکلات امروز مردم برطرف شده و از تشدید نارضایتی‌های فعلی نیز جلوگیری کند.
قنبری تأکید کرد: نباید انتظار داشته باشیم که فقط دولت سیزدهم پاسخگوی وضعیت موجود باشد، بلکه تمامی دلسوزان کشور و البته کسانی که زمانی در این کشور مسئولیت داشتند باید در کنار هم قرار بگیرند و ضمن ارائه راهکارهای عملی، به بهبود شرایط و عبور از وضعیت فعلی کمک کنند.

زمانی برای دعواهای سیاسی نداریم
وی با انتقاد از برخی دعواهای سیاسی، عنوان داشت: امروز زمان دامن زدن به اختلافات سیاسی نیست. در روزگاری که مردم کشور با مشکلات فراوانی در حوزه معیشت، اشتغال، تورم و… مواجه هستند، باید یک عزم جدی در میان جامعه نخبگانی شکل بگیرد تا گام‌های عملیاتی برای حل مسائل موجود برداشته شود.

مدیران شجاع ساختارهای معیوب را اصلاح کنند
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ضمن تشریح علل اشکالات فعلی در کشور، عنوان داشت: بخش زیادی از اشکالات موجود به دلیل سوء مدیریت در سالهای گذشته رخ داده است. امروز نیاز به مدیران جسوری است که ساختارهای معیوب را اصلاح و آنها را تبدیل به یک قالب کارآمد کنند.

مشکلات اقتصادی با دستور حل نمی‌شود 
وی تصریح کرد: متاسفانه کارآمدی دولت فعلی همانند سایر دولت‌ها بسیار پایین است و تا علل این ناکارآمدی‌ ها از بین نرود، نمی‌توان انتظار داشت که دولت سیزدهم کارنامه مطلوبی از خود به جا بگذارد. قنبری در بخش دیگری از این گفت‌وگو با انتقاد از برخوردهای دستوری با مقوله اقتصاد، اظهار داشت: نه تنها دولت، بلکه مجلس فعلی نیز در برخی اوقات تلاش کرده با دستور مسائل مرتبط با اقتصاد را رفع و رجوع کند که قطعا این سیاست کارساز نخواهد بود.
وی تأکید کرد: گزاره‌‌های اقتصادی به هیچ عنوان تحت تاثیر گفتار و دستور قرار نمی‌گیرند، زیرا که اقتصاد یک علم است و برای چالش‌های موجود در آن نیز باید راهکار علمی و عملی ارائه کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه به دیده بان ایران گفت: انتظار می‌رود که مجلس شورای اسلامی با تصویب قوانین علمی، موجب کاهش مشکلات اقتصادی در کشور شود. در حالیکه بر خلاف این رویه شاهد هستیم که تصویب برخی از قوانین غلط از سوی مجلسی ها حتی منجر به فراری دادن سرمایه‌گذاران خارجی در کشور شده است.قنبری در پایان اظهار داشت: نیاز امروز کشور برای حل معضلات فعلی، همگرایی بیش از پیش قوا با یکدیگر است. به طور حتم اگر یک سلسله قوانین مناسب در اختیار دولتی‌ها قرار بگیرد، و اگر اعضای کابینه نیز عزم جدی برای رفع مشکلات داشته باشند، بسیاری از چالش‌های اقتصادی موجود در یک بازه زمانی مشخص به سمت حل شدن پیش خواهد رفت.

هشتگ: , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.