هراتی اضافه کرد: در ماده ۱۱ که با همکاری بانک مرکزی توانستیم در دولت جدید و با تیم مدیریتی جدید، به یکی از آرمانهای سازمان امور مالیاتی یعنی دستیابی به اطلاعات شفاف برای نظام مالیاتی برسیم، طی این فرایند بیش از دو میلیون مؤدی جدید را شناسایی کردیم که این خود گامی در جهت ایجاد شفافیت و برقراری عدالت مالیاتی بود.
وی افزود: با پیدا کردن مؤدیان جدید میتوانیم توزیع بار مالیاتی را روی تعداد بیشتری از مؤدیان داشته باشیم و در واقع آن تحمیل بار مالیاتی بر تعداد محدود را کاهش دهیم و این خود گامی در جهت برقراری عدالت مالیاتی است.
رئیس اداره اجرایی مرکز تنظیم مقررات سازمان امور مالیاتی ادامه داد: گامهای مربوط به اجرای این قانون که اصلیترین آنها اجرای ماده ۱۰ و ۱۱ و پیش نیاز اجرای این قانون بود در دولت جدید انجام دادیم و کلید خورد، حسابهای تجاری هم تا اواسط شهریور به طور کامل تعیین تکلیف میشود. تاکنون هشت میلیون حساب تجاری شناسایی شده است.
وی اظهار کرد: ساز و کارهایی که برای شناسایی حسابهای تجاری از غیرتجاری دیده شده، ساز و کارهای تک بعدی نیست، ما صرفاً تعداد تراکنش و حجم را نمیبینیم بلکه ترکیبی از این موارد و ساز و کارها و مکانیزمهایی ما داریم به لحاظ ساز و کارهای داده کاوی که ما این حسابهای تجاری از غیرتجاری را تفکیک میکنیم، چنانچه یک شخصی معامله کند یک خانهای را بفروشد و یک حسابی بیاید به آن کارتش ما این را به عنوان تجاری قاعدتاً در نظر نمیگیریم چرا؟ چون ما ساز و کارمان صرفاً تک بعدی نیست، اما ظرفیتهایی که این قانون برای ما در نظر گرفته قانون پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان این است که هزینه تخلف را بالا برده برای مؤدیان.
هراتی گفت: ما حسابهایی که مؤدیان میآیند به پرونده الصاق میکنند به آن میگوئیم حسابهای تجاری، اما حسابهایی که تجاری معرفی نشود و طبق ساز و کاری که آقای بحرینی گفتند من مجدد تکرار نمیکنم شناسایی کنیم به عنوان حساب تجاری، این بزرگواران که صاحب این حسابها هستند در واقع ضرر مضاعفی خواهند کرد چرا؟ چون مشمول مالیات بر درآمدهای اتفاقی یا مالیات هدیه خواهند شد و در واقع مبلغ مالیات بالاتری خواهند داد لذا به بهره گیری از ساز و کارهای تخلف در یک نظام مالیات ستانی هوشمند منجر به ضرر مضاعف خواهد شد برای متخلفان که قطعاً تعداد بسیار محدودی هستند در بین مؤدیان ما.