stat counter
تاریخ : چهارشنبه, ۲۳ آبان , ۱۴۰۳ Wednesday, 13 November , 2024
  • کد خبر : 445875
  • 04 شهریور 1401 - 19:26
3

نیازمند یک انقلاب و قیام سوم در کشور هستیم

نیازمند یک انقلاب و قیام سوم در کشور هستیم
قلم | qalamna.ir :
گروه سیاسی:  معاون اقتصادی ریاست جمهوری  در نشست فعالان بانکی و اقتصادی، اظهار کرد: نظام بانکی حتما باید درست شود البته این کار مغایر با قیمت‌گذاری است.
به گفته محسن رضایی، کلید اصلی اصلاحات در توجه به بخش‌ خصوصی و حضور مردم در صحنه است و باید  تدابیر لازم برای مشارکت بخش خصوصی به صورت ویژه و گسترده اتخاذ شود چراکه این کار مکمل همه اصلاحات است. در حال حاضر با جنگ اقتصادی روبه رو هستیم و صنعتگران و کارآفرینان نقش بزرگی در پیروزی و موفقیت کشور در این جنگ دارند. وضعیت اقتصادی ایران از دو مشکل اساسی از جمله انحراف و عقب‌ماندگی رنج می‌برد؛ در واقع  ریل‌گذاری که در اقتصاد ایران شده ریل‌گذاری غلطی بوده و محصولش هم این است که منابع نفت، گاز، آب، معدن و محیط زیست به دلیل استفاده غلط از منابع و بهره‌وری پایین درحال تمام شدن است. 
وی ادامه داد: متأسفانه فرصت‌های طلایی بسیاری را از دست داده‌ایم و  هیچ راهی ندارد مگر اینکه در دقیقه ۹۰که بسیاری از فرصت‌ها را از دست دادیم شجاعانه دست به تحولات و اصلاحات بزرگ و عمیقی در اقتصاد بزنیم. 
رضایی با اعتقاد به اینکه برای اصلاحات نیاز به یک بسیج عمومی و یک فعالیت مانند دوران جنگ و انقلاب داریم، گفت: دولتی‌ها، مجلسی ها و بخش خصوصی باید از وضعیت گارد گرفتن در مقابل هم خارج شوند و همه دست در دست هم دهند تا انقلاب اقتصادی در کشور صورت بگیرد و هم ریل را سرجای خود برگردانیم و هم عقب افتادگی را با جهش اقتصادی جبران کنیم.
وی با بیان اینکه کشور نیاز به دو نوع تحول دارد گفت: ما به دو نوع تحول از جمله تغییر ریل و جهش اقتصادی و دو نوع تغییر در اصلاح مسیر و جهش اقتصادی نیازمندیم. بنای ما این است که در دولت شجاعانه این کار را کنیم؛ البته ما اصلاحات را از تجارت آغاز کردیم و خوشبختانه در حال حاضر شاهد رشد آمار تجارت هستیم.در مسئله تجارت باید ترانزیت را راه بیاندازیم که حرکت خوبی در این مسیر شروع شده است.  اما قبل از اینکه وارد بحث ترانزیت شویم از آبان‌ماه اولین اصلاحات را در مقررات تجارت انجام دادیم و آنرا ابلاغ کردیم. بسته دوم تجارت هم درحال تنظیم است.
وی با بیان اینکه تهاتر نفت را برای نخستین بار آغاز کردیم و شاهد اتفاقات خوبی از این اقدام بودیم، گفت: دومین اصلاح که صورت گرفت حذف ارز ۴۲۰۰ بود، البته این اقدام باید تیرماه سال گذشته که قیمت‌های جهانی تغییر نکرده بود و وضع ثبات اقتصادی کشور خوب بود شروع می‌شد؛ اگر این اقدام از تیرماه آغاز شده بود شاهد بسیاری از تبعاتی که در اردیبهشت ماه به وجود آمد نبودیم.
رضایی با بیان اینکه اصلاح یارانه‌ها با مدل جدیدی که مشکلات قبلی به وجود نیاید از مهمترین اقدامات دولت سیزدهم بود، اضافه کرد: بحث یارانه‌ها نیز باید به صورت درستی توزیع شود که هم قاچاق نشود و هم به دست صاحبان اصلی برسد. در واقع یارانه باید به هدف اصابت کند. در حال حاضر بالای ۵۰ درصد منابع مالی از استان فارس به تهران می رود باید به گونه‌ای قانون گذاری شود که حداقل ۶۰ درصد منابع در استان باقی بماند. لذا در مسیر گذر برای رشد  اقتصادی کشور ناچار هستیم  مقرراتی بگذاریم که مسیر را اصلاح کند.
رضایی با اشاره به اینکه ساختار بودجه کشور مانع اصلی برای پیشرفت اقتصادی کشور است، گفت: متأسفانه در حال حاضر توافقی در کشور در تصویب بودجه نداریم؛ شش ماه اول درآمدها کمتر و شش ماه دوم درآمدها بیشتر است. لذا ساختار بودجه مسئله مهمی است که در دستور کار قرار دارد. اگر اصلاحات انجام نشود تا سه سال آینده کسری صندوق های بازنشستگی ۴۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
رضایی با تاکید بر اینکه نیاز به بسیج عمومی داریم، گفت: کلید اصلی اصلاحات در توجه به بخش‌ خصوصی و حضور مردم در صحنه است و باید تدابیر لازم برای حضور بخش خصوصی به صورت ویژه و گسترده اتخاذ شود چراکه این کار مکمل همه اصلاحات است. در وهله اول باید فکری برای واسطه‌گری، رانت خواری و فعالیت‌های غیر مولد کنیم و به دنبال راهی برای منتقل کردن منابع و اعتبارات به  سمت کارآفرینان و صنعتگران باشیم. همچنین در صنعت و کارآفرینی جاذبه ایجاد کنیم و بازدهی را بالا ببریم.
رضایی عنوان کرد: بدون بستن و ریسک کردن بخش غیرمولد و ایجاد جاذبه در بخش تولید اصلاحات امکان‌پذیر نیست‌. لذا این پرسش مطرح میشود که باید چه کار کنیم تا بازدهی بخش خصوصی افزایش پیدا کند؛ ما نیاز به فناوری‌های جدید، خلاقیت، نوآوری، هوشمندسازی و  دانش‌بنیان سازی صنعت کشور داریم.
وی بر ضرورت یکپارچه‌سازی شهرک صنعتی و بازاریابی تأکید کرد و گفت: صنعتگران و تولیدکنندگان خوبی داریم اما اگر نتوانند به بازارهای بین المللی و مراکز پژوهشی و تحقیقاتی وصل شوند بازدهی آنان پایین می‌آید. برنامه‌های جدی برای بخش خصوصی داریم و در حال کالبدشکافی و آسیب شناسی جدی برای افزایش بازدهی و ایجاد جذابیت بخش مولد و جلوگیری از رانت‌خواری هستیم. این دولت بنا بر کارهای بزرگ و اصلاحات عمیق دارد و برای تحقق این امر نیازمند به یک انقلاب در اقتصاد کشور هستیم، انقلاب ۲۲بهمن و انقلاب مردم در دفاع مقدس دو قیام بزرگ بود و در حال حاضر نیاز به قیام سوم داریم.
این مقام مسئول بیان داشت:  در حال حاضر قیام سوم در کشور به تأخیر افتاده و اقتصاد بدون تحولات بزرگ، همراهی و یکپارچگی نمی‌توانیم به دست آوریم. این فرهنگی که در اداره کشور به وجود آمده باعث از دست دادن فرصت‌ها شده است اما در این دولت تصمیمات مهمی اتخاذ شده و هم صدایی شکل گرفته است.
وی عنوان کرد: همیشه بین سیاست خارجی نظام با  با سیاست خارجی دولت‌ها اختلاف بوده است. در حال حاضر این اختلاف را نداریم و این باعث اقتدار ما شده است و بسیاری از کشورها تقاضا می کنند تا با ما ارتباط برقرار کنند. باید این همصدایی در اقتصاد هم صورت بگیرد و همه یکصدا شویم.
وی با بیان اینکه صنعت ایران بیشتر کارخانه‌داری است، گفت: متأسفانه صنعت سازی در ایران صورت نگرفته است. این در حالیست که صنعت ایران باید صنعتی شود.  صنعت‌سازی از مواد اولیه شروع می‌شود و تا تولید ده‌ها محصول واسطه‌ای و کالاهای مصرفی نهایی ادامه دارد. این در حالیست که شاهد چنین زنجیره‌ای نیستیم و متأسفانه حتی  کارخانجاتی که درکنار هم هستند هیچ ارتباطی با هم ندارند.

هشتگ: , , , , , , , , , , , , , , , ,

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.