خبرنگار سردار «حسین اشتری» روز یکشنبه در آیین افتتاح رسمی ساختمان مرزبانی در نقطه صفر مرز خسروی با حضور در قرارگاه اربعین مرزبانی استان کرمانشاه ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا (ع) اظهار داشت: خدمتگذاری به زائران امام حسین علیه السلام توفیق و افتخاری بزرگ است که بخش اعظمی از آن نصیب پلیس شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر مقداری ازدحام جمعیت وجود دارد زیرا هنوز زائرانی هستند که در حال عزیمت به کربلای معلی بوده و از سویی هم موج بازگشت زائران مشرف شده به عتبات عالیات آغاز شده است.
سردار اشتری با تاکید بر مهم بودن بحث سلامت زائران، یادآوری کرد: طی ۲ سه روز آینده موج بازگشت زائران به اوج خود خواهد رسید که لازم است در این خصوص تمهیدات لازم اندیشیده و شرایطی فراهم شود تا زوار به سلامت بتوانند بازگردند.
فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی تصریح کرد: مدیریت بازگشت زائران از کربلای معلی موضوع بسیار مهمی است که حتما باید به آن توجه کنیم تا با مشکل مواجه نشویم.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش های شبانه روزی ماموران انتظامی و امنیتی مشکلی از نظر تامین امنیت زائران نداشتیم و تلاش می کنیم همین امنیت مطلوب و پایدار را تا پایان ماموریت اربعین تداوم ببخشیم.
سردار اشتری در پایان با تقدیر از تلاش های مجموعه انتظامی و مرزبانی استان و حضور میدانی سردار علی اکبر جاویدان فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و سردار کیاست سپهری فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه، گفت: پایانه خسروی از امکانات و زیرساخت های بسیار خوبی برخوردار بوده و در صورت تقویت می تواند پذیرای زائران بیشتری در سال های آینده باشد.
وی همچنین از استاندار کرمانشاه به عنوان یکی از پیشکسوتان فراجا و دارای توانمندی و مدیریت جهادی در بحث مدیریت اربعین قدردانی کرد و گفت: کنگره اربعین ماندگار است و نیاز است باید برنامه ریزی بیشتری داشته باشیم از این رو ما هر کمکی که بتوانیم انجام می دهیم.
او همچنین از حضور عراقی ها که انصافا پای کار هستند و با وجود محدودیت ها تمام توان خود را در راستای خدمات رسانی به زوار کشورمان به کار گرفته اند، سپاسگزاری کرد.
سردار کیاست سپهری فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه نیز در این جلسه با قدردانی از حضور همه جانبه عوامل دست اندرکار اربعین در مرز خسروی و خدا قوت به همه کسانی که خالصانه خدمتگزار زوار بودند، گفت: ساختمان مرزبانی که امروز در نقطه صفر مرزی افتتاح شد در مدت ۵۰ روز با یک عملیات جهادی به بهره برداری رسید و این ساختمان نقش مهمی در خدمات رسانی به زوار ارائه کرده است.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی – منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی – منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.